Adrian Nastase poate fi eliberat conditionat - vezi reactii

Marti, 12 Februarie 2013, ora 17:52
3198 citiri
Adrian Nastase poate fi eliberat conditionat - vezi reactii

Fostul prim-ministru Adrian Nastase poate fi eliberat conditionat din inchisoare, in urma unei decizii de marti a Judecatoriei Sectorului 4.

Sentinta nu este insa definitiva si poate fi atacata cu recurs, lucru ce procurorii DNA au si facut la doar cateva minute de la aflarea verdictului. Recursul va fi judecat de Tribunalul Bucuresti.

Printre primii care au reactionat s-a numarat deputatul USL Petre Roman, fostul premier aratandu-se curios de temeiul pe care procurorii DNA au depus recursul la decizia de eliberare conditionata a lui Nastase.

"Cu ce temei se prezinta procurorii pentru a formula acest recurs? Sunt curios care vor fi motivele", a spus Petre Roman, la Antena3.

"O campanie mai negativa si mai lunga ca la adresa lui Nastase n-a fost", a declarat si deputatul UNPR Eugen Nicolicea.

Andrei Nastase, fiul fostului premier, a precizat ca verdictul a fost un cadou atat pentru el, cat si pentru restul familiei sale.

"Pentru procurori e o lupta cu tatal meu, vor incerca sa gaseasca orice pentru ca el sa nu ajunga acasa, dar astazi lucrurile au fost foarte clare. Au fost doua ore complicate, la proces, pline de tot felul de lucruri, de speculatii din partea celor care incercau sa obtina macar o amanare, dar tatal meu a punctat extraordinar ca nu doreste sa faca jocul procurorilor. De aceea rezultatul a fost cel pe care mi-l doream din tot sufletul.

Incerc sa ma bucur de reusita de astazi. In trei zile se va depune recursul, iar apoi vom primi o alta data", a explicat fiul politicianului, la Antena 3.

Deputatul PSD Florin Iordache a declarat, la Digi24, ca decizia de astazi e "un pas in favoarea eliberarii", dar importanta va fi "hotararea definitiva pe care o va da Tribunalul Bucuresti".

El s-a aratat nemultumit de faptul ca pana la implinirea termenului legal pentru eliberarea conditionata, de o treime din executarea pedeapsei, mai erau putine zile, acesta fiind 20 februarie.

"Daca nu era presedinte de partid si nu candida la presedintia Romaniei, nu exista acest dosar", s-a aratat convins Florin Iordache, coleg de partid cu Adrian Nastase.

La randul sau, Gheorghita Mateut, unul dintre avocatii lui Adrian Nastase, a precizat la Digi24 ca acesta va mai ramane cel putin cateva zile in inchisoare.

"Este vorba de un termen de zile, pentru ca este necesar ca mai intai sa se motiveze hotararea primei instante, apoi dosarul se va trimite Parchetului in vederea motivarii recursului, dupa care se va inainta instantei competente, in vederea judecarii recursului", a spus Mateut.

Nastase poate fi eliberat conditionat

Adrian Nastase este incarcerat din seara zilei de 26 iunie 2012, dupa ce a fost condamnat la doi ani de inchisoare cu executare in dosarul "Trofeul calitatii" referitor la sponsorizarea campaniei sale electorale din 2004.

Adrian Nastase s-a declarat tot timpul nevinovat. La cateva ore dupa decizia instantei, a incercat sa se sinucida chiar in fata unuia dintre politistii care venisera sa il aresteze. Ofiterul nu a reusit sa-l opresca inainte sa puna mana pe pistol, dar a reusit sa ii dea peste mana in momentul in care a apasat pe tragaci, iar glontul i-a provocat o rana usoara.

Tentativa de sinucidere a lui Adrian Nastase a tinut zile intregi prima pagina a ziarelor atat in tara, cat si in strainatate. Dupa o internare controversata de aproape o saptamana, udecatorii au decis ca fostul premier poate fi tratat in continuare la un spital penitenciar.

Ulterior, Nastase a cerut judecatorilor ca cele sase zile in care a fost internat in spital sa i se scada din pedeapsa de doi ani de inchisoare. Nastase a fost vizitat, in acea perioada, de o multime de oameni, de la premierul Victor Ponta, pina la simpli membri de partid si prieteni.

In 5 decembrie 2012, insa, Curtea de Apel Bucuresti a decis ca zilele petrecute de fostul premier in Spitalul Floreasca, in urma tentativei de sinucidere, sa fie scazute din condamnare. Instanta a dispus atunci sa fie scazuta perioada din 20 pana in 26 iunie 2012.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dilema preotului care vrea să candideze pentru primăria Sucevei. "Va trebui să aleagă între cariera politică și preoție"
Dilema preotului care vrea să candideze pentru primăria Sucevei. "Va trebui să aleagă între cariera politică și preoție"
Partidul Alianța pentru Unirea Românilor Suceava a ales un preot să candideze pentru funcția de primar al municipiului Suceava. Cătălin Axinte este preot slujitor la Biserica Sf. Mina din...
Kelemen Hunor, convins că pe listele UDMR au semnat și români: ”După 9 iunie vom avea 200 de primari”
Kelemen Hunor, convins că pe listele UDMR au semnat și români: ”După 9 iunie vom avea 200 de primari”
Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat joi, 18 aprilie, la Cluj-Napoca, după şedinţa Consiliului Permanent al Uniunii, că este convins că listele UDMR pentru alegerile locale au fost...
#reactii eliberare conditionata Adrian Nastase, #Nastase eliberat conditionat, #proces Nastase eliberare conditionata , #inchisoare