Andrei Nastase: Ce a castigat poporul din arestarea tatalui meu?

Marti, 26 Februarie 2013, ora 15:16
14032 citiri
Andrei Nastase: Ce a castigat poporul din arestarea tatalui meu?

Andrei Nastase, fiul fostului premier, lanseaza un atac la adresa celor pe care ii considera vinovati de situatia in care se afla Adrian Nastase, incarcerat la Jilava.

"Suntem, cred, singurul popor care are ca zicala: da-i, Doamne, romanului mintea cea de pe urma! Fara a vrea sa fiu macabru, gandindu-ma la ceea ce doresc sa scriu, va rog sa analizati pasiunea poporului roman pentru sarbatorirea sau deplangerea a ceea ce a fost! Actori, cantareti, politicieni etc care, murind in anonimat, vin, dupa moarte, in prim-planul aprecierii populare!", noteaza Andrei Nastase pe contul sau de Facebook.

Acesta mai scrie ca poporul roman nu a castigat nimic din ce s-a intamplat cu tatal sau.

"Avem nevoie de un branci ca cel al baronesei, ca sa ne trezim?! Imi recunosc subiectivitatea, dar cantarul, balanta faptelor bune si a celor, ipotetic, rele nu mai functioneaza?! Din import vine demnitatea recunoasterii meritelor unor oameni ca TATA?!

Ce a castigat populis-dei?! O viata mai buna, o clasa de politicieni desavarsiti?! Nu! A castigat cativa ani de circ ieftin, de vanatoare de vrajitoare! Acum, cand rugul inca mai fumega, poporul imbatat de mirosul insuportabil a castigat ceva?! Da! A castigat repetabilul drept de a regreta!", adauga fiul fostului premier.

Nastase ar putea fi eliberat in curand

Adrian Nastase poate fi eliberat inainte de termen dupa ce magistratii Judecatoriei Sector 4 au admis, pe 12 februarie, cererea depusa de avocatii fostului lider PSD.

Sentinta nu este insa definitiva si poate fi atacata cu recurs, lucru pe care procurorii DNA l-au si facut la doar cateva minute de la aflarea verdictului. Recursul va fi judecat de Tribunalul Bucuresti, insa deocamdata nu s-a stabilit un termen.

Pe 4 ianuarie Adrian Nastase a primit de la Penitenciarul Jilava aviz favorabil pentru a fi eliberat conditionat. Practic, comisia din penitenciar a concluzionat ca Nastase poate sa se reabiliteze in libertate.

Membrii acesteia au stabilit ca indeplineste toate conditiile pentru a fi eliberat inainte de termen, argumente fiind si cartile scrise de acesta in spatele gratiilor si conferintele si dezbaterile la care a participat.

Avizul primit de la comisia care i-a analizat cererea de eliberare conditionata arata ca fostul premier Adrian Nastase s-a implicat "in actiuni de instruire si influentare pozitiva a celorlalte persoane private de libertate".

In fisa de caracterizare a detinutului Adrian Nastase, comisia de la Jilava a mentionat si activitatile prestate de fostul premier, pentru care a fost recompensat cu 45 de zile reducere a pedepsei: noua dezbateri si o conferinta de presa.

Adrian Nastase este incarcerat din seara zilei de 26 iunie 2012, dupa ce a fost condamnat la doi ani de inchisoare cu executare in dosarul "Trofeul calitatii" referitor la sponsorizarea campaniei sale electorale din 2004.

D.R.

Citeste si:
Ce conduc politicienii care au promovat reducerea prețului la benzină. Mulți dintre ei nu au nici măcar mașină
Ce conduc politicienii care au promovat reducerea prețului la benzină. Mulți dintre ei nu au nici măcar mașină
Prețul carburanților a fost intens dezbătut de coaliția de guvernare, până ce s-a ajuns la soluția compensării cu 50 de bani (inițial fiind vorba de 1 leu). Mulți dintre politicienii care...
Un deputat spune că nu va mai candida la alegerile parlamentare din 2024. ”Pe mine mă încântă perspectiva întoarcerii în privat”
Un deputat spune că nu va mai candida la alegerile parlamentare din 2024. ”Pe mine mă încântă perspectiva întoarcerii în privat”
Un politician român spune că i-au ajuns două mandate de deputat în Parlamentul României și nu mai vrea să candideze pentru această funcție în 2024. Nu se lasă însă de politică....