Cand afla Adrian Nastase daca va fi eliberat conditionat

Miercuri, 06 August 2014, ora 13:59
3636 citiri
Cand afla Adrian Nastase daca va fi eliberat conditionat
Foto: Arhiva

Contestatia DNA la decizia de eliberare conditionata din inchisoare a fostului premier Adrian Nastase se va judeca pe 21 august la Tribunalul Ilfov.

Pe 23 iulie, Judecatoria Sectorului 4 a admis cererea lui Adrian Nastase de eliberare conditionata din inchisoare, insa DNA a atacat decizia magistratilor.

De ce nu trebuie Adrian Nastase sa iasa din inchisoare - argumentele DNA

Procurorii DNA sustin ca Adrian Nastase nu s-a remarcat printr-un comportament deosebit, care sa justifice punerea in libertate, activitatile educative desfasurate in penitenciar au avut loc impreuna cu alti detinuti si nu reflecta comportamentul sau personal, iar la dosarul de eliberare conditionata nu exista dovezi temeinice de indreptare a acestuia.

La data de 24 iunie, Curtea de Apel Bucuresti a decis ca la cei patru ani de inchisoare primiti de fostul premier in dosarele "Zambaccian" si "Trofeul calitatii" sa se adauge sase luni ca spor de pedeapsa, astfel incat acesta va executa in final patru ani si sase luni de inchisoare.

Inca un pas spre libertate - Adrian Nastase ar putea fi eliberat conditionat

Adrian Nastase a fost condamnat pe 6 ianuarie 2014 de Inalta Curte de Casatie si Justitie la patru ani de inchisoare cu executare pentru luare de mita si trei ani pentru santaj in dosarul "Zambaccian". De asemenea, el a fost condamnat pe 20 iunie 2012 la doi ani de inchisoare in dosarul "Trofeul calitatii", din care a efectuat opt luni de detentie, fiind eliberat conditionat.

In dosarul "Zambaccian", Adrian Nastase a fost acuzat ca a primit de la fostul sef al ISC Irina Jianu, in perioada 2002-2004, in mod direct si prin intermediul sotiei sale, Dana Nastase, foloase necuvenite in valoare de aproximativ 600.000 de euro, constand in bunuri importate din China si contravaloarea unor lucrari efectuate la imobilele din localitatea Cornu si Bucuresti.

In dosarul "Trofeul calitatii", Adrian Nastase a fost acuzat ca in anul 2004 s-ar fi folosit de "influenta sau autoritatea functiei de presedinte al unui partid" pentru organizarea unui simpozion intitulat "Trofeul calitatii in constructii" cu scopul strangerii unor sume de bani destinate campaniei electorale pentru alegerile prezidentiale, la care urma sa participe.

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#DNA contestatie eliberare conditionata Nastase, #eliberare conditionata Nastase, #DNA contestatie Nastase, #Nastase eliberat conditionat , #inchisoare