Ziare.com

Cazul Nastase: Tribunalul decide joi daca ii amana executarea pedepsei

Joi, 28 Iunie 2012, ora 09:19

   

Cazul Nastase: Tribunalul decide joi daca ii amana executarea pedepsei
Tribunalul Bucuresti va judeca joi cererea de amanare a executarii pedepsei in cazul fostului premier Adrian Nastase.

Initial, Tribunalul Bucuresti fixase pentru 5 iulie dezbaterile pe aceasta cerere, insa instanta a admis o solicitare a avocatilor de preschimbare a termenului de judecata.

Separat de acest dosar, avocatul lui Adrian Nastase, Ioan Cazacu, a anuntat, luni, ca a depus o cerere de contestatie in anulare a deciziei prin care fostul premier a fost condamnat la doi ani de inchisoare cu executare in dosarul "Trofeul calitatii".

Potrivit lui Cazacu, contestatia in anulare este o cale extraordinara ce se formuleaza dupa ce o hotarare ramane definitiva, care poate fi contestata numai in anumite puncte prevazute de legea penala, unul dintre aceste puncte fiind prescriptia raspunderii penale.

Consecinta acestei actiuni poate fi redeschiderea cazului cu privire la acel aspect - daca in cauza, de exemplu, faptele sunt prescrise din punct de vedere al raspunderii penale.

Adrian Nastase a fost externat marti seara din Spitalul de Urgenta Floreasca si dus cu o ambulanta la Penitenciarul Rahova, dupa ce Tribunalul Bucuresti a decis ca nu exista niciun impediment pentru ca Politia sa puna in executare mandatul de incarcerare emis pe numele fostului premier.

Inalta Curte de Casatie si Justitie l-a condamnat definitiv pe Adrian Nastase la doi ani de inchisoare cu executare in dosarul "Trofeul calitatii".

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 1250 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
5 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Daca iese din inchisoare este in pericol,

isi poate face singur rau. Sa ramana deci in celula la Rahova, sub supraveghere severa.

 

O scarba suprema si o flegma spumoasa pe tot ce inseamna

dosare nastase,impreuna cu armata lui de avocati gretosi

comunisti si libidinosi!

O scarba suplimentara pentru usl si copresedintii ei

inapti d.p.d.v. politic si mental!

Bleah!

ICCJ propietatea lui Basescu!!!

"Stanciu a reinventat dreptul. Intre șeful DNA, Daniel Morar și Stanciu s-a născut o relație de colaborare mai mult decat stransă, cei doi avand intalniri, inclusiv cu judecătorii ICCJ care judecau dosarul Năstase, in biroul președintelui instanței supreme. Stanciu a făcut, special pentru a putea decide condamnarea lui Năstase, un lucru fără precedent in istoria juridică a Romaniei: a strans toți judecătorii Secției Penale intr-o ședință și a decis că in perioada cat dosarele au stat la Curtea Constituțională, termenul de prescripție specială nu curge, deși această regulă contravine Codului Penal. Rezultatul ședinței ținută de Stanciu a fost un proces-verbal! Nu o hotărare, nu o decizie, nici măcar nu a fost o decizie in Recurs in Interesul Legii. Iar această măsură a fost luată strict pentru a nu constata că a intervenit prescripția in ceea ce privește acuzațiile aduse lui Adrian Năstase in dosarul "Trofeul Calității". Stanciu a preferat să ii rămană loială taberei alese de la bun inceput, chiar dacă știa că acest lucru o să ii atragă mari probleme in a obține finanțare indestulătoare pentru instituția pe care o conduce. Tocmai de aceea, deși mulți ani și-a hulit colegii care aveau legături oricat de mici cu PSD, Livia Stanciu a incercat să ii tranforme pe aceștia in emisari, aducători de fonduri de la puterea PSD-istă. Singurul lucru pe care il are de caștigat Stanciu este un nou mandat de președinte al instanței supreme. Sau o funcție călduță in afara țării. Singura judecătoare din completul de cinci, cu mai multă vechime la ICCJ, alături de Livia Stanciu, este Sofica Dumitrașcu. Aceasta a devenit cunoscută după ce, pe baza unei simple adeverințe medicale, l-a eliberat din arest pe sirianul Omar Hayssam, acuzat de terorism, in urma intervenției procurorului Ciprian Nastasiu. La momentul dosarului Omar Hayssam, Sofica Dumitrașcu a fost judecător la Curtea de Apel București, dar imediat după acest caz, a fost promovată, in grabă, la instanța supremă. Pentru a judeca un dosar de terorism, care includea și răpirea jurnaliștilor romani, judecătoarea Sofica Dumitrașcu ar fi trebuit să aibă ORNISS, un certificat greu de obținut și mai ales, obținut de abia după ce intreaga viață, profesională și personală a doritorului, este pusă pe masa de analiză și verificată cu lupa. Tocmai din acest motiv este interesant de știut că, inainte să fie judecătoarea lui Hayssam, Sofica Dumitrașcu a fost nevoită să părăsească sistemul judiciar după ce asupra sa au planat suspiciuni cu privire la corectitudinea și incoruptibilitatea sa."

Judecatoarele staliniste ale lui Basescu si Morar!!!

"Patru din judecătorii completului de recurs din dosarul "Trofeul Calității", in care fostul premier, Adrian Năstase, a fost condamnat la 2 ani de inchisoare cu executare, sunt departe de a se bucura de imparțialitatea necesară exercitării profesiei de judecător. Livia Stanciu (foto), Sofica Dumitrașcu, Ioana Ilie și Florentina Dragomir au fie legături cu oameni politici din imediata apropiere a președintelui Traian Băsescu, fie au tinichele din activitatea trecută, fie au relații de familie unii cu alții. Harta relațională a judecătorilor este deosebit de importantă, nu numai pentru efectul pe care l-a avut in acest caz, dar și pentru a ințelege de ce completul de 5 judecători a trecut, cu incăpățanare, peste orice nulitate invocată de apărătorii fostului premier și ai celorlalți inculpați. Trei dintre cei cinci judecători, Ioana Ilie, Florentina Dragomir și Maricela Cobzariu, sunt nou veniți la instanța supremă, iar ascendentul Liviei Stanciu asupra lor este unul major, mai ales că aceasta este cunoscută pentru modul dictatorial in care iși conduce instanța.

Președintele Inaltei ***ți de Casație și Justiție, și președintele completului de cinci judecători, judecătoarea Livia Stanciu, are o prietenie stransă, de zeci de ani, cu Domnica Toader, avocat in Galați, nimeni alta decat soția liderului PDL Mircea Toader, tăticul politic al lui Mihail Boldea, deputatul arestat pentru constituirea unui grup infracțional organizat. Relația de familie dintre cei trei este cunoscută și in lumea juridică, dar și in cea politică. Mircea Toader, lider al PDL-iștilor in Camera Deputaților, este de mulți ani un apropiat al președintelui Traian Băsescu și a fost un "soldat" ascultător in PDL. De altfel, din momentul venirii sale la Inalta Curte de Casație și Justiție, in 2004, Livia Stanciu, fost procuror in perioada de dinainte de 1989, a fost puternic susținută atat de președintele Traian Băsescu, care a respins candidatura judecătoarei Lidia Bărbulescu pentru președinția instanței supreme, pană cand mai marii Justiției au ințeles să o propună pe Livia Stanciu, dar și de procurorul șef al DNA, Daniel Morar, propus in funcție de fostul ministru al Justiției, Monica Macovei. Judecătoarea Stanciu a făcut parte din completul care l-a condamnat la inchisoare pe fostul edil din Ramnicu-Valcea, Mircia Gutău, după ce acesta fusese achitat in două instanțe. Stanciu a decis, ca urmare a unui singur gest al lui Gutău, că acesta trebuie să stea in inchisoare, iar in concordanță cu ea a decis și judecătorul Vasile Alixandri, care a avut o relație mai mult decat apropiată cu Gutău. Fostul edil a făcut inchisoare nu pentru că vinovăția sa ar fi fost dovedită fără putință de tăgadă, ci pentru că, politic, trebuia să iși plătească nesupunerea. Iar Stanciu a luat decizia convenabilă!"

Copilul judecătoarei Ioana Ilie, nășit de Ioana Bogdan!!!

"Al treilea judecător din completul de 5, care a decis condamnarea lui Adrian Năstase, judecătoarea Ioana Ilie, ste prietenă, vecină și fina judecătoarei Ioana Bogdan, cea care a decis condamnarea lui Adrian Năstase la completul de 3 judecători. Ioana Bogdan, fost consilier a șefului DNA, Daniel Morar, i-a botezat Ioanei Ilie primul copil, și, cu toate că aceasta nu este o situație de incompatibilitate prevăzută in Codul de Procedură sau in legile de organizare și funcționare a Justiției, dată fiind relația dintre cele două, este greu de crezut că Ioana Ilie ar fi putut să fie de acord cu avocații lui Năstase, atunci cand aceștia au susținut că, neavand decret de numire in funcția de judecător, Ioana Bogdan nu este inamovibilă, și, ca atare, includerea sa in orice complet de judecată atrage nulitatea absolută a sentințelor și deciziilor date de completul respectiv. Mai mult, cele două au fost colege la Inspecția Judiciară a CSM, iar Ioana Bogdan i-a fost chiar șefă judecătoarei inspector Ioana Ilie.
Florentina Dragomir, legată de Mircea Zărie

Judecătoarea Florentina Dragomir a fost promovată la instanța supremă de abia anul trecut, după doar cațiva ani in care a fost judecător. Ajungerea sa la Inalta Curte a starnit multe semne de intrebare, pentru că Dragomir avea experiență ca procuror, nu ca judecător, iar promovarea sa la Inalta Curte a avut loc după numai cateva luni de activitate la Secția Penală de la Curtea de Apel București. Multă vreme, din anii 90, Florentina Dragomir a fost procuror la Parchetul General, unde a fost colegă de secție și de birou cu procurorul Lucian Papici, de la DNA, subalternul lui Morar. In timpul petrecut la Parchetul General, Florentina Dragomir a fost subalterna celebrului procuror Mircea Zărie, nimeni altul decat cel care i-a oferit lui Traian Băsescu portița de scăpare in dosarul Flota. De asemenea, Florentina Dragomir a fost colegă, la Inspecția Judiciară, cu Ioana Bogdan și Ioana Ilie. Dragomir este cunoscută ca un magistrat docil, care, tocmai din acest motiv, iși face extrem de repede prieteni in sistem. Votul celui de-al cincilea magistrat din acest complet, Maricela Cobzariu, proaspăt promovată la Inalta Curte de Casație și Justiție, nu a contat prea mult in ecuația luării deciziei de condamnare, tocmai din cauza faptului că președintele completului era și președintele Inaltei ***ți, iar Cobzariu, ca un judecător de abia promovat, nu avea niciun interes să se pună de-a curmezișul, mai ales intr-un asemenea caz."

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor