Ziare.com

Adrian Nastase a actionat in cel mai pur stil mafiot - motivarea in dosarul Zambaccian (Video)

de Alex Varzaru
Vineri, 04 Iulie 2014, ora 15:26

   

Adrian Nastase a actionat in cel mai pur stil mafiot - motivarea in dosarul Zambaccian (Video)
Judecatorii curtii supreme au dat vineri motivarea sentintei date in dosarul Zambaccian, aratand ca fostul premier Adrian Nastase "a actionat in cel mai pur stil mafiot incercand sa impuna tacerea persoanei care l-a 'tradat'", respectiv a lui Paun Ioan.

"Inculpatul Nastase nu a avut nicio retinere de a actiona in cel mai pur stil mafiot, incercand sa impuna tacerea persoanei care 'l-a tradat' (asa cum insusi inculpatul s-a exprimat) prin dezvaluiri viitoare compromitatoare pentru aceasta, ce aveau insa sa fie facute nu de catre inculpat, ci de o persoana care, spre deosebire de partea vatamata Paun Ioan, a ales sa-i fie credincioasa pana la capat (inculpata Jianu Irina Paula) ", se arata in documentul citat de Realitatea TV.

Completul de cinci judecatori considera, in plus, ca Adrian Nastase "nu a inteles cum functioneaza statul de drept" si ca, "prin tot ceea ce a facut impreuna cu complicii sai, a dezvoltat un model al coruptiei la cel mai inalt nivel din stat", informeaza Digi 24.

Instanta a retinut si nesinceritatea lui Adrian Nastase coroborata cu efortul de a impresiona opinia publica.

"In egala masura, conduita procesuala nesincera, dublata de incercarea sa permanenta de a se prezenta ca o victima a justitiei si de a da o conotatie politica oricarui demers judiciar indreptat impotriva sa, demonstreaza ca inculpatul Nastase Adrian nu a inteles nici pana acum importanta valorii sociale lezate prin conduita sa infractionala si nici modul in care functioneaza statul de drept, preferand sa caute vinovatii dincolo de propria sa persoana", arata judecatorii in motivare.

In egala masura, se subliniaza in motivare, activitatea infractionala desfasurata de inculpati s-a suprapus peste interesul sotilor Nastase de a-si ascunde adevarata situatie materiala si de a se asigura ca nu vor intampina dificultati in cazul (improbabil in acea epoca) in care s-ar fi declansat un control al averii.

"Sunt astfel de retinut sumele considerabile de bani vehiculate de inculpati si nerecunoscute de ei (circa 700.000 de dolari numai pentru importurile din China) ori recunoscute pentru a-si sustine nevinovatia (60.000 de dolari pentru tamplaria de la Cornu), care au fost achitate cash in diferite modalitati (mape, plicuri, sac textil sau chiar decupaj realizat intr-un top de hartie tip A4), fara a se cere vreo dovada pentru primirea lor (lucru de asemenea de la sine inteles) ", se precizeaza in acelasi document, relateaza Mediafax.

De asemenea, judecatorii ICCJ mai noteaza ca "gravitatea faptelor deduse judecatii nu se rezuma la actele de coruptie pura comise de inculpati, ci include permanenta preocupare a acestora de obstructionare a aflarii adevarului atat cu privire la infractiunile de coruptie, cat si referitor la situatia lor materiala reala".

"Aceasta conduita a fost adoptata atat in perioada in care au fost comise faptele de coruptie (si s-a concretizat in savarsirea unor infractiuni conexe sau prevazute de legi speciale), cat si dupa punerea lor sub invinuire (si s-a manifestat sub forma santajului comis de inculpatul Nastase Adrian) ", se mai arata in motivare, informeaza Mediafax.

In dosarul Zambaccian Adrian Nastase a fost condamnat la 4 ani de inchisoare cu executare, primind ulterior si un spor de pedeapsa de sase luni.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, santajul exercitat de fostul premier a inceput in anul 2006, dupa ce procurorii au inceput urmarirea penala si Ioan Paun dat declaratii nefavorabile lui Adrian Nastase.

Paun a declarat ulterior ca a fost chemat la resedinta lui Adrian Nastase de pe strada Zambaccian, in buncarul de la subsol, ai carui pereti sunt de plumb, iar fostul premier i-ar fi cerut sa declare la DNA ca nu a primit 700.000 de dolari de la el si sotia sa, ci de la Irina Jianu.

Adrian Nastase, din nou in fata judecatorului care l-a condamnat la inchisoare

Paun a sustinut ca s-a simtit amenintat in momentul in care Nastase i-ar fi spus ca urma sa fie scos din tara pentru cativa ani fara ca cineva sa stie. De asemenea, Nastase a continuat santajul prin intermediul lui Octavian Cretu, cel la care Paun a locuit in perioada in care s-a desfasurat ancheta DNA.

In acelasi dosar Dana Nastase a fost condamnata la 3 ani cu suspendare pentru folosirea de acte vamale false, iar fosta sefa a Inspectoratului de stat in Constructii, Irina Jianu, a fost condamnata la 3 ani de inchisoare cu executare.


Sursa: Ziare.com

Articol citit de 10749 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
37 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

ponta, aparatorul "dreptatii" si "cinstei" si al lui nastase

ce zice despre mentorul sau acum?

 

 

Te doare rau?

Suferi dupe Bombonel,sau Măria sufera dupe el?
Deranjează ca este demascat ca mafiot?

 

 

Nu, nu fac parte

Dar nici nu-i place cand puterea judecătorească iși bate jo de credibilitatea actului de justiție, de proceduri și de inteligența cetățeanului.
Năstase trebuia să fie condamnat conform unei decizii motivate cristal, punct cu punct și dovadă cu dovadă. Așa cum s-a făcut nu este in regulă.

 

 

Adrian Nascase este Mentorul ,Imaginea ,Idolul lui Pun-tax

Daca ar esi azi din puscarie ,tot azi ar fi primit in PSD.
Sa ne reamintim cine este Pun -tax;Adrian Nastase a actionat in cel mai pur stil mafiot .

 

 

Analizeaza la Antena3,tot pe surse,ca aia te cred.

Opinia publica nu mai crede in "nevinovatia" MAFIOTULUI Nastase.

 

 

Cum ce zice?

... Dosar politic. Băsescu-i vinovat!...

 

 

Domna casndra,,,probabil apartineti din grupa lui Nascase

de aceia inteleg intetia Dv "bine venita"

 

 

de ce sa nu fie eliberat?

doar a scris 5 (chiar?) carti stiintifice:
"Cum sa furi de unde altii cred ca nu mai pot fura"
"Cum sa nu fii prins cand furi"
"Cum sa-ti numeri ouale"
"Cum sa cumperi tablouri fara bani" (tablourile alea de care se face atata tam-tam au fost cumva cautate la Nastase in cele 4 case?)
"Unde sa gasesti o matusa putreda...de bogata"
Si poate mai scrie si acum, plagiind lucrarea de doctorat a lui Ponta

 

 

D-na kassandra...

Pe langa marfa lui bombonel mai erau si alte lucruri de butiq ca nu era sa-i trimita containerul cu dedicatie (pt PM bombonel al romanistanului),stiti d-voastra ca sa nu se prinda "boborul"care merge la vot....

 

 

Să analizăm, doamnă casandra

Crima organizatǎ in Romania a inceput sǎ se manifeste la nivelul functionarilor privilegiati si a unora dintre activistii de partid din vechiul sistem centralizat; imediat dupǎ 1990 s-au cristalizat forme incipiente de organizare a activitǎtilor care sǎ creeze profituri cat mai mari, indiferent de limitele impuse de normele legate din diferitele domenii de activitate. Activitǎtile ilicite, precum talhǎrii, amenintǎri, rǎpiri si trafic de persoane, trafic de droguri, sisteme de valorificare a bunurilor furate, impunerea de taxe de protectie, contrabandǎ, evaziune fiscalǎ, coruptie au proliferat rapid; se constată o anumitǎ preferintǎ pentru lovituri mari care sǎ schimbe destinul celor implicati, pentru activitǎti de trafic si fals care sǎ presupunǎ riscuri cat mai mici si profituri cat mai mari. Specifice mediului roman al criminalitǎtii organizate sunt mafia arabǎ, mafia turcǎ, mafia tigǎneascǎ si mafia gulerelor albe.

Membrii mafiei gulerelor albe provin din randul expertilor in operatiuni de import-export, a directorilor de mari unităti economice, fosti angajati la reprezentantele comerciale ale Romaniei in străinătate, fosti diplomati si demnitari in regimul comunist. Aceste grupuri, cu puternică priză si influentă in structurile de decizie, s-au profilat pe afaceri ilegale in domeniul privatizării, obtinerea ilegală de credite in valută, sustragerea de la plata taxelor aferente importurilor de cereale si altor bunuri de larg consum, obtinerea ilegală a unor licente de export pentru bunuri contingentate. Prin forta financiară dobandită intr-un timp relativ scurt (3-4 ani) aceste grupuri au determinat autoritătile să subevalueze patrimoniul unor importante obiective economice, industriale, turistice, agricole etc. pe care le-au achizitionat la preturi scăzute, devenind proprietari ai unor averi fabuloase. Elita albă se află in prezent in imediata apropiere a structurilor de putere din Romania (parlament, guvern, administratie, justitie si mass-media), fiind mai abilă si mai rafinată decat orice fortă legală a statului. Elita albă din Romania are capacitatea de a influenta decizia in domeniul politic, legislativ, economic si al justitiei.

 

 

Pai cum sa numa doara, toarasu Mameluc ?

Ma doare, ca te vaz cat iesti da mameluc !

SA TRAITI !

P.S. Completul de cinci judecatori considera, in plus, ca Adrian Nastase "nu a inteles cum functioneaza statul de drept" si ca, "prin tot ceea ce a facut impreuna cu complicii sai, a dezvoltat un model al coruptiei la cel mai inalt nivel din stat", informeaza Digi 24.

Instanta a retinut si nesinceritatea lui Adrian Nastase coroborata cu efortul de a impresiona opinia publica.

"In egala masura, conduita procesuala nesincera, dublata de incercarea sa permanenta de a se prezenta ca o victima a justitiei si de a da o conotatie politica oricarui demers judiciar indreptat impotriva sa, demonstreaza ca inculpatul Nastase Adrian nu a inteles nici pana acum importanta valorii sociale lezate prin conduita sa infractionala si nici modul in care functioneaza statul de drept, preferand sa caute vinovatii dincolo de propria sa persoana", arata judecatorii in motivare.

 

 

Da, definitia este OK.....

...dar ni stiu cum se face ca se potriveste de minune la ceea ce face impostorul de la cotroceni de 10 ani de zile! Oare e mafiot?

 

 

N-ai inteles nimic!

O explicatie a sentintei trebuie data in citeva zile ....nu in ani! Tocmai de aceea au asteptat ca omul sa-si ispaseasca pedeapsa si acum vin si ei cu motivatia! Stil mafiot nu? Daca se dadea la termen putea sa faca o reclamatie la CEDO spre exemplu si si-ar fi obtinut acolo dreptatea de care nu a avut parte in statul de drept roman. La noi statul de drept se sprijina intr-o cirja ...numele cirjei Basescu Traian.

 

 

Doamna casandra,

Cosa Nostra opereazǎ intr-un secret absolut, nedezlegat nici in prezent de autoritǎtile italiene, iar legea de fier a tǎcerii "omerta" este respectatǎ de toti, chiar si de persoane din afara organizatiei care au tangentǎ cu aceasta. Orice violare a principiului omerta este invariabil pedepsitǎ cu moartea, indiferent de rangul sau pozitia celor care au divulgat secretele organizatiei.

 

 

MAFIA

O primǎ definitie a mafiei a fost dată de către Giuseppe Rizzoleto si Gaetano Mosca, in lucrarea “Mafiotii din Vicaria": “Mafia reprezintă o expresie curentă, folosită pentru a desemna un grup de indivizi, aroganti si violenti, uniti intre ei prin raporturi secrete si de temut, aflati la originea unor actiuni criminale". Insǎ, tinand cont de evolutia in timp a criminalitǎtii organizate, se impune o delimitare mai clarǎ, este necesarǎ o definitie mai exactǎ si mai complexǎ a criminalitǎtii de tip mafiot.
"Criminalitatea de tip mafiot reprezintă acel segment infractional la care se raporteaza activităti ilegale deosebit de periculoase, desfăsurate prin metode agresive de către asociatii de indivizi cu o structură organizatorică ierarhizată si un lider autoritar, avand la baza un cod de conduită obligatorie, ritualuri de admitere a membrilor si o lege a tăcerii, in scopul instituirii controlului asupra unor sectoare ale economiei sau chiar asupra unor niveluri de decizie ale societătii si obtinerii de castiguri ilicite fabuloase." (E.Stancu, op.Cit, pag.654)

 

 

Prima   1   2   3   Ultima
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor