Ziare.com

Nastase, eliberat pentru ca i-a influentat pozitiv pe ceilalti detinuti - motivarea instantei

Vineri, 19 Septembrie 2014, ora 15:30

   

Nastase, eliberat pentru ca i-a influentat pozitiv pe ceilalti detinuti - motivarea instantei
Tribunalul Ilfov arata, in motivarea deciziei de liberare conditionata a lui Adrian Nastase, ca fostul premier a avut un "comportament foarte bun" in penitenciar, s-a implicat in "influentarea pozitiva" a celorlalti detinuti si a dat "dovezi de indreptare".

"Raportat la circumstantele personale ale condamnatului, tribunalul are in vedere faptul ca petentul pe durata detentiei a avut un comportament foarte bun, a participat in mod constant la activitatile educative si asistenta psihosociala desfasurate in penitenciar, implicandu-se cu precadere in actiuni de instruire si influentare pozitiva a celorlalte persoane privative de libertate", se arata in motivarea instantei.

Adrian Nastase, eliberat conditionat: Ce restrictii va avea fostul premier (Video)

Instanta precizeaza ca Nastase, in urma participarii la activitatile de educatie, a obtinut un numar de 490 credite si a fost recompensat de opt ori. Judecatorii au constatat, de asemenea, ca fostul premier a publicat trei lucrari stiintifice, motiv pentru care i-au fost scazute din pedeapsa 105 zile.

"Este adevarat ca cel condamnat a mai suferit o condamnare cu executare in regim de detentie din care a fost liberat conditionat la data de 18 martie 2013, dar in perioada de aproximativ 10 luni in care acesta a executat restul de pedeapsa in stare de libertate nu a mai savarsit alte fapte penale si s-a reintegrat in mod firesc in societate", se mai arata in motivare.

In plus, magistratii care au decis ca Nastase poate parasi penitenciarul au tinut cont si de comportamentul actual al fostul premier, "care a inteles sa se conformeze regulilor si rigorilor detentiei, dand dovezi de indreptare".

In 21 august, Adrian Nastase a plecat din Penitenciarul Jilava, dupa ce Tribunalul Ilfov a decis, definitiv, ca el sa fie eliberat conditionat, pentru ca a executat o treime din pedeapsa de patru ani si sase luni de inchisoare.

Adrian Nastase, dupa eliberare: Pledoarie pentru alegeri anticipate, legea gratierii si amnistie fiscala

Instanta a respins atunci contestatia Directiei Nationale Anticoruptie si a mentinut decizia Judecatoriei Sectorului 4, prin care s-a stabilit ca fostul premier Adrian Nastase sa fie eliberat conditionat. Tribunalul Ilfov a dispus la acel moment punerea de indata in libertate a lui Adrian Nastase.

Nastase a executat efectiv 500 de zile de pedeapsa, respectiv 228 de zile din pedeapsa primita in dosarul "Zambaccian" si 272 din condamnarea dispusa in "Trofeul calitatii". La acestea s-au adaugat 105 zile considerate executate ca urmare a muncii prestate, respectiv elaborarea unor lucrari stiintifice. Astfel, s-a considerat ca Nastase a executat 605 zile din pedeapsa.

Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 2143 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
9 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

mai tribunale !

- da' faptu' ca nu recunoaste(ca de regret nici nu poate fi vorba)faptele pentru care a fost condamnat , n'are relevantza ! ?:o(((

"Nastase, eliberat pentru ca i-a influentat pozitiv pe ceilalti detinuti - motivarea instantei"

 

'' i-a influentat pozitiv pe ceilalti detinuti''

cum poate un infractor sa influenteze pozitiv un alt infractor?
il invata sa fure cu stil, sau cum?

 

"Este adevarat ca cel condamnat...."

..." s-a implicat in "influentarea pozitiva" a celorlalti detinuti ..."(http://www.ziare.com/adrian-nastase/inchisoare/nastase-eliberat-pentru-ca-i-a-influentat-pozitiv-pe-ceilalti-detinuti-motivarea-instantei-1322917#adaugare-comentariu
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Adica ca, mai pe mioriteste, condamnatu' ocnas nastase adrian s-a implicat si a influentat pozitiv in ghilimele colegii sai de domitzil. Rezultatilii invataturilor nastasiote catre invataceii sai de suflet se vor vedea cand acestia vor iesi la lumina si vor aplica in practica invataturilii si teoriilii invatate la intuneric.

 

ce-ar fi sa fie cooptat permanent in actiuni de instruire si

influentare pozitiva a celorlalte persoane private de libertate?
Poate intre timp vom avea o biblioteca cu scrieri stiintifice din domeniul prosperitatii si imbogatiri politicienilor romani, PSD fiind partidul ce....conduce detasat in domeniu, fata de celelalte surori cu imbogatiti din randul unor neica nimeni de mai ieri!!

 

...iar ceilalti detinuti au fost eliberati

pentru ca au fost influentati pozitiv de Nascase...
Deci:
Ne-am ales cu eliberarea unor detinuti foarte periculosi pentru societatea romaneasca pentru ca politia si penitenciarele sunt ale PSD; mafia se umfla precum cozonacul...

 

Toarasi trebe sa recunoastem ca influentzat pozitiv, finca avea cuce

https://www.youtube.com/watch?v=swXFlEs8sKc

SA TRAITI !

P.S. Nastase a executat efectiv 500 de zile de pedeapsa, respectiv 228 de zile din pedeapsa primita in dosarul "Zambaccian" si 272 din condamnarea dispusa in "Trofeul calitatii". La acestea s-au adaugat 105 zile considerate executate ca urmare a muncii prestate, respectiv elaborarea unor lucrari stiintifice. Astfel, s-a considerat ca Nastase a executat 605 zile din pedeapsa.

 

@ bombonelu pozitiv..!!?? ästa e ciumä..!!

" Nastase, eliberat pentru ca i-a influentat pi din dos "pozitiv" pe ceilalti detinuti - motivarea instantei..!?

 

PE EL NU S-A INFLUENTAT

sa-si recunoasca vina! In rest, a influentat VANZAREA Romaniei pe gratis, in schimbul comisioanelor in contul matusii Tamara! Halal argument al "judecatorilor" de la Ilfov! P.S. O tara intreaga, o Europa intreaga l-a vazut cat de "influentat" este fanariotul sef al Romaniei, din fata penitenciarului Jilava! La iesire! Isi facea reclama pentru a vinde ce mai stie el c-ar fi de vandut din Romania! Si nimeni nu i-a intrebat, pana astazi, pe baietii de la Jilava, cum de l-au lasat sa vorbeasca din fata penitenciarului?

 

o rezolvare de tip PSD :

chiar daca or fi judecatori care sa pedepseasca infractiunile ,
securistii sub acoperire din justitie vor face ca infractorii vanzatori de tara sa scape dupa numai cateva luni ; si fara sa le mai ceara sa returneze ce au furat .....


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor