Cu Nastase nu se face primavara (Opinii)

Duminica, 10 Martie 2013, ora 23:59
84421 citiri
Cu Nastase nu se face primavara (Opinii)

Romania este un stat mafiot, nimeni nu ma poate convinge de contrariul. Ca sa nu fiu suspectat ca sunt basist sau uslas, iata a doua definitie data de DEX pentru "mafie": "grup de indivizi cu indeletniciri suspecte". Si a treia: "grup de persoane legate intre ele prin preocupari comune si care isi apara reciproc interesele (meschine)".

Merg la "meschin": "lipsit de generozitate, de noblete sufleteasca, micime sufleteasca". Merg la "generos": "care este gata sa ajute dezinteresat pe altii".

... Pentru "altii" nu am nevoie de niciun dictionar. E poza noastra de grup: imbecilii. Cei care ne spun ca explicatiile tarilor care se opun aderarii Romaniei la Schengen nu stau in picioare, ca povestea cu anticoruptia e un pretext ca sa negocieze niste contracte publice au si nu au dreptate. Suntem putrezi pana in maduva, dar nu de asta ne tin la usa.

Totodata, sunt de acord cu Mircea Geoana, potrivit caruia "este interesul nostru sa nu avem coruptie, nu facem hatarul lui Merkel sau Barosso".

Dar se pare ca semnalul furnizat odata cu trimiterea lui Adrian Nastase dupa gratii nu este suficient. Daca am vorbi de 50 - 100 de condamnari din toate partidele, s-ar uita Europa la noi cu respect, insa nu de aceea ar avea functiune sanitara.

Pe de-o parte, ar deveni clar ca justitia functioneaza, pe de alta romanii ar fi ceva mai vioi. Nu deoarece a murit capra vecinului, ci deoarece constientizarea existentei Justitiei le-ar da aripi. Ar merge la serviciu mai cu chef, le-ar creste productivitatea, ar deveni mai inventivi si asta i-ar ajuta la largirea pietei pentru rezultatul inteligentei lor.

Ca romanii sunt smecheri o stie intreaga planeta, ei insisi fac din aceasta caracteristica un titlu de glorie. Dar poate ca le-ar pieri din bagajul comportamental mandria daca ar constata ca aptitudinile unui tip descurcaret in raport cu legea pe care o incalca nu-l mai scapa de parnaie.

Desigur ca mutatiile nu pot surveni peste noapte, sedimentarea gandului ca 50 - 100 de condamnari inseamna mai mult decat un pansament gastric de moment si de conjunctura ar mai putea dura. Insa ar fi un bun inceput.

In partea a doua a povestii ar fi bine ca legea penala sa fie extinsa, sa se adauge noi infractiuni pentru toate categoriile de demnitari, de la consilieri locali la ministri si presedinti.

Insa sa nu-i mai trimita la inchisoare. Sa-i condamne la munca in folosul comunitatii. Mii de romani generosi cu forta ar insanatosi mult aceasta tara. La inceput de teama, apoi din convingere. Ca si bataia-i rupta din Rai!

Citeste si:
Conflict între PSD și PNL la Cluj. Mărul discordiei: o grădiniță cu predare exclusiv în limba maghiară cu bani de la guvernul ungar
Conflict între PSD și PNL la Cluj. Mărul discordiei: o grădiniță cu predare exclusiv în limba maghiară cu bani de la guvernul ungar
PSD și PNL au intrat în conflict în orașul Huedin din județul Cluj după ce social-democrații au anunțat că se opun unei grădinițe cu predare exclusiv în limba maghiară. Proiectul a...
Viceprimar din PNL exclus din partid după ce a votat împotriva mandatului de la liberali: „Partea asta nedemocratică din partid este tristă”
Viceprimar din PNL exclus din partid după ce a votat împotriva mandatului de la liberali: „Partea asta nedemocratică din partid este tristă”
Viceprimarul PNL din Satu Mare, Adelin Cristian Ghiarfaș, a fost exclus din partid după ce într-o ședință de Consiliu Local a votat împotriva mandatului dat de formațiune. Ghiarfaș...