Mesajul transmis din inchisoare de Nastase, la lansarea cartii: Exista oare solutii de evadare?

Sambata, 24 Noiembrie 2012, ora 22:06
3979 citiri
Mesajul transmis din inchisoare de Nastase, la lansarea cartii: Exista oare solutii de evadare?
Foto: Ziare.com

Fiul cel mare al lui Adrian Nastase, Andrei Nastase, a citit sambata, la lansarea cartii tatalui sau, un mesaj din partea fostului premier in care acesta sustine ca a invatat de-a lungul anilor ca exercitiile de libertate "sunt la fel de necesare precum exercitiile de gimnastica".

"Am invatat de-a lungul anilor ca exercitiile de libertate sunt la fel de necesare precum exercitiile de gimnastica (...).

Dupa 22 de ani de politica am realizat ca treptat mi-am ingradit singur libertarea. Am incercat sa ascund fata de familia mea, fata de voi suferintele, umilintele, tradarile acestor ani. Cineva cu un destin politic apropiat de al meu, fostul prim-ministru francez Alain Juppe se intreba, asa cum ma intreb eu: am decazut oare intr-atat incat curajul de a-ti asuma libertatea si propriile acte sa fie considerate un semn de insuportabila aroganta si insensibilitate?", sustine Adrian Nastase in mesajul care a fost citit de fiul sau, Andrei.

De asemenea, fostul premier a precizat ca descopera "tot mai des simptomele unei noi maladii contemporane", si anume pierderea libertatii.

"Am sentimentul ca descopar tot mai des simptomele unei noi maladii contemporane, pierderea libertatii. Devenim prizonieri ai bancilor prin creditele pe care le luam, ceea ce spunem se inregistreaza si se stocheaza pentru diverse eventualitati, locurile prin care ne deplasam sunt identificate prin GPS, cardurile bancare arata cat si pe ce cheltuim, datele biometrice si cipurile din documente se transforma in tinte pe un esicher mondial. Descopar cu neplacere ca Romania a inceput sa fie un fel cuib de cuci in care pacientii se bat intre ei izolandu-se de lumea din afara. Exista oare solutii de evadare? Eu cred ca da", a punctat fostul prim-ministru.

Exercitiile de libertate, la fel ca cele de gimnastica

Adrian Nastase mai spune in mesaj ca "asa cum facem exercitii de gimnastica", trebuie sa facem si "exercitii de libertate", acesta fiind mesajul pe care el si-l propune prin editorialele pe care le scrie de ani de zile.

"De aceea, asa cum facem exercitii de gimnastica, trebuie sa facem si exercitii de libertate. Este ceea ce eu propun de ani de zile prin aceste editoriale. Nu astept miracole, politica inspira in continuare repulsie si fascinati. Ea poate fi si un auto vaccin la ceea ce ni se intampla (...). Indraznesc sa formulez un indemn: ocupati viitorul", a sustinut Nastase.

Dupa citirea mesajului, fiul fostului premier, Andrei, a mai spus ca exista o carte cu file albe in care oricine doreste poate sa ii transmita un mesaj tatalui sau.

"Oricine doreste sa transmita sau sa puna pe hartie un gand bun pentru Adrian Nastase are posibilitatea de a o face. Avem o carte, care poate sa fie cartea dumneavoastra pentru Adrian Nastase. Este o carte cu file albe, este de fapt cartea celorlalti pentru Adrian Nastase", a spus Andrei Nastase.

Dana Nastase, despre "obsesia" sotului ei

La randul sau, Dana Nastase a declarat ca aceasta este a patra carte pe care o scrie sotul ei, sustinand totodata ca numele lui Traian Basescu a aparut de multe ori in editorialele sotului ei, ceea ce "nu este inutil", fiind intrebata despre "obsesia" lui Nastase de care a pomenit Ion Illiescu.

"Este a patra carte pe care o scrie, printre care si cartea care este obligat sa o scrie, pe care doreste sa o scrie pentru a micsora perioada in care se afla. Eu cred ca in editoriale a aparut des numele domnului presedinte, si nu cred ca inutil. Alt comentariu nu am de facut", a punctat ea. Raspunzand la o alta intrebare, si anume daca sotul ei i-a transmis ceva in legatura cu lansarea cartii ,,Exercitii de Libertate", Dana Nastase a spus ca "a sunat de dimineata la telefon la ora 10 si jumatate si ne-a urat succes".

Dana Nastase a mai spus ca pe fiul cel mare, Andrei "nu il va lua niciodata valul" si nu va intra in politica, deoarece exemplul din familie a fost "prea dur".

"De cate ori mergem este extrem de ingrijorat de ce se intampla cu noi, iar noi bine inteles ca suntem cu gandul si cu sufletul la el. Pe Andrei nu il ia valul niciodata, si in politica nu va fi niciodata. Exemplul din familie a fost prea dur ce se intampla cu unii politicieni, asa ca nu cred ca il va lua. Dar trebuie sa aiba taria sa fie un suport important pentru Adrian si conform scrisorii pe care a lasat-o asta este datoria lui pana se intoarce. De unde imi iau forta? De la sotul meu", a precizat sotia lui Adrian Nastase.

Adrian Nastase, aflat in inchisoare, si-a lansat sambata, la Targul International de Carte Gaudeamus de la Romexpo, volumul "Exercitii de libertate". La eveniment au participat sotia si fiul cel mare al fostului premier, Dana si Andrei Nastase, dar si Marius Tuca, director Jurnalul National, Ion Iliescu, fost presedinte al Romaniei, Bogdan Teodorescu, profesor SNSPA si academicianul Augustin Buzura. De asemenea, la eveniment au luat parte si membri ai PSD, printre care Codrin Stefanescu si Florin Iordache.

Intrucat Adrian Nastase nu a putut sa fie prezent la lansarea propriei carti, fiul cel mare al acestuia, Andrei Nastase, a citit mesajul din partea lui.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Nastase mesaj inchisoare, #Nastase lansat carte Iliescu , #inchisoare