Nastase a achitat prejudiciul in dosarul "Trofeul Calitatii"

Marti, 19 Februarie 2013, ora 11:30
4594 citiri
Nastase a achitat prejudiciul in dosarul "Trofeul Calitatii"
Foto: Arhiva

Adrian Nastase a transferat in conturile Inspectoratului de Stat in Constructii suma de 760.000 de euro, ce reprezinta partea sa din prejudiciul stabilit de judecatori ca a fost adus institutiei in dosarul "Trofeul Calitatii".

Avocatii lui Nastase au anuntat inca din 12 februarie ca au depus intr-un cont la CEC Bank suma de 3,3 milioane de lei, precizand ca ISC nu a comunicat in ce cont pot fi virati banii. Astfel, nu mai era cazul sa se treaca la executarea silita, care l-ar fi putut lasa pe Nastase fara casa din strada Zambaccian sau fara ferma de la Cornu.

Nastase, despre executarea silita: Nu s-ar putea sa donam banii astia la bugetul DNA? (Video)

Pe 13 februarie, ISC a transmis numarul de cont. "Banii vor fi platiti in urmatoarele zile, astfel ca Adrian Nastase nu va mai avea nicio obligatie fata de ISC", a precizat pentru B1 TV, avocatul fostului premier, Ion Cazacu.

Pe 1 februarie, Judecatoria Sectorului 1 a decis executarea silita a lui Adrian Nastase in acest dosar, iar dupa cateva zile in care a ironizat pe blog decizia instantei, la data de 8 februarie, Adrian Nastase a notificat ISC ca doreste sa plateasca 760.000 euro din prejudiciul total de 1,5 milioane euro, parte ce i-ar reveni lui de plata.

Avocatii lui Nastase au declarat in fata instantei care judeca cererea de eliberare conditionata a lui Adrian Nastase ca ISC a refuzat oferta facuta de clientul lor.

ISC s-a razgandit si i-a transmis lui Adrian Nastase contul pentru a vira banii

In replica, vicepremierulLiviu Dragnea a cerut corpului de control sa verifice de ce Inspectoratul de Stat in Constructii a refuzat propunerea lui Adrian Nastase de a plati cei 760.00 de euro, avertizandu-i pe directorii de la ISC cu demiterea.

Nastase, somat sa achite prejudiciul din dosarul "Triumful Calitatii"

"In cazul Nastase, ISC-ul trebuie sa aplice legea cu rigurozitate. Ii atentionez sa inceteze cu balbaielile si sa nu se joace cu decizia. Trebuie sa puna in aplicare sentinta instantei. Am trimis corpul de control sa verifice ce s-a intamplat. E posibil sa luam niste masuri foarte serioase, drastice, care sa aiba in vedere inclusiv restructurarea drastica si schimbarea statutului juridic. Schimbarea conducerii s-ar putea sa fie o masura mult prea blanda si mult prea simpla si insuficienta", a spus Liviu Dragnea.

Marti, 12 februarie, judecatorii au decis ca Adrian Nastase poate si eliberat conditionat. Decizia magistratilor a fost atacata cu recurs de procurorii DNA.

Eveniment Quarterly Report

Ben Oni Ardelean a demisionat oficial din PNL și a lansat un nou proiect politic. Așteptări mari pentru ”Mișcarea Speranței”
Ben Oni Ardelean a demisionat oficial din PNL și a lansat un nou proiect politic. Așteptări mari pentru ”Mișcarea Speranței”
Deputatul Ben-Oni Ardelean a înştiinţat Biroul permanent al Camerei Deputaţilor că demisionează din PNL şi va activa ca neafiliat de marți, 3 octombrie. Recent, parlamentarul a anunțat...
CCR amână pentru a treia oară sesizarea pe legea privind cumulul pensiei cu salariul
CCR amână pentru a treia oară sesizarea pe legea privind cumulul pensiei cu salariul
Curtea Constituţională a României (CCR) a amânat marţi, 3 octombrie, discuţiile pe sesizarea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) în legătură cu legea privind cumulul pensiei...
#Adrian Nastase prejudiciu Trofeul Calitatii, #Adrian Nastase prejudiciu ISC, #Adrian Nastase inchisoare , #inchisoare