Nastase are grija de banii statului: Cine plateste pentru zilele suplimentare, MCV-ul?

Luni, 14 Ianuarie 2013, ora 12:46
2565 citiri
Nastase are grija de banii statului: Cine plateste pentru zilele suplimentare, MCV-ul?

Adrian Nastase isi exprima, pe blog, nemultumirea fata de termenul indepartat la care a fost fixata discutarea cererii sale de eliberare conditionata si reaminteste ca nu Bruxelles-ul ci contribuabilii romani sunt cei care platesc cheltuielile suplimentare cu un detinut care ar putea fi eliberat mai repede.

"In cazul meu, tot recursul la ICCJ s-a judecat (cu 4-5 termene, inclusiv unul preschimbat) in 5 saptamani. Cererea de eliberare conditionata, depusa la o judecatorie de sector, a primit primul termen, tot dupa 5 saptamani! (...)

Sigur, am fost surprins de aceasta decizie, in conditiile in care peste 70% din cererile de preschimbare a termenului, la aceeasi instanta (inclusiv cele depuse in aceeasi perioada), au primit solutii favorabile si in conditiile in care la celelalte judecatorii din tara, termenele de examinare fixate nu depasesc 10 zile", se arata in comentariul trimis de Adrian Nastase spre publicare pe blogul personal apropiatilor sai.

Adrian Nastase a primit aviz pentru eliberare. Termenul posibil - 12 februarie

Adrian Nastase nu mai contesta condamnarea

Fostul premier PSD isi pune problema costurilor suplimentare pe care statul roman, nu liderii europeni (subliniaza el), il platesc in cazul in care un detinut ar putea fi eliberat conditionat, dar ramane in penitenciar pentru ca nu se fixeaza termene mai stranse.

"Eu pun insa si urmatoarea problema pentru situatiile in care instanta accepta, in final, eliberarea conditionata, cele 30-60 zile petrecute in penitenciar in asteptarea zilei fixate de calculator inseama intre 500 si 1000 Euro cheltuieli suplimentare. Intr-un an sunt zeci, sute de astfel de situatii. Cine plateste sumele suplimentare determinate de lipsa de celeritate in examinarea cererilor? MCV-ul? Nu. Plateste guvernul si, deci, platesc contribuabilii romani", se mai arata in comentariul postat pe blogul lui Nastase.

Acesta adauga la final si o propunere, dar si o insinuare.

"In conditiile astea, nu ar trebui cautat, poate, un alt "calculator" la Judecatoria Sector 4 sau, eventual, suplimentarea completelor care sa examineze, mai rapid, astfel de cereri? Si daca lucrurile nu s-ar rezolva, poate ca ar putea fi transferata competenta de examinare la alta judecatorie. Prietenii stiu de ce...", comenteaza fostul lider PSD, in prezent inchis la Jilava pentru fapte de coruptie.

Adrian Nastase a primit aviz pozitiv pentru eliberare, miercuri, de la comisia pentru eliberare de la Penitenciarul Jilava. El a aparut in fata comisiei pentru eliberare, iar membrii acesteia au stabilit ca Nastase indeplineste toate conditiile pentru a fi eliberat inainte de termen. Judecatoria sectorului 4 a fixat data de 12 februarie drept termenul la care fostul deputat ar putea fi eliberat.

Citeste si:
PSD, nou atac la PNL: ”Suntem la guvernare pentru că nu ne doream ca nivelul de trai al românilor să se prăbușească”
PSD, nou atac la PNL: ”Suntem la guvernare pentru că nu ne doream ca nivelul de trai al românilor să se prăbușească”
Senatorul PSD Florian Bodog a declarat luni, 29 noiembrie, că social-democrații au decis să facă parte din actuala coaliție pentru că ”românii merită un tratament mai bun.” Fostul...
PSD anunță modificări la legea Certificatului de vaccinare: ”De doi ani, o parte a populației a fost forțată să accepte unele măsuri”
PSD anunță modificări la legea Certificatului de vaccinare: ”De doi ani, o parte a populației a fost forțată să accepte unele măsuri”
Proiectul de lege privind introducerea Certificatului de vaccinare ar putea fi schimbat astfel încât să fie un parteneriat, nu o măsură de coerciție împotriva românilor, a anunțat luni, 29...