Nastase, detinut model la Jilava - putea sa fie liber de Sarbatori

Duminica, 13 Ianuarie 2013, ora 13:11
4934 citiri
Nastase, detinut model la Jilava - putea sa fie liber de Sarbatori
Foto: Arhiva

Conducerea penitenciarului Jilava a decis sa emita aviz pozitiv pentru eliberarea lui Adrian Nastase din inchisoare, convinsa de cartile scrise de acesta in spatele gratiilor si de conferintele si dezbaterile la care a participat.

Avizul primit de la comisia care i-a analizat cererea de eliberare conditionata arata ca fostul premier Adrian Nastase s-a implicat "in actiuni de instruire si influentare pozitiva a celorlalte persoane private de libertate", arata Realitatea Tv, citand un document oficial al penitenciarului Jilava, prezentat duminica de cotidianul Gandul.

In fisa de caracterizare a detinutului Adrian Nastase, comisia de la Jilava a mentionat si activitatile prestate de fostul premier, pentru care a fost recompensat cu 45 de zile reducere a pedepsei: noua dezbateri si o conferingta de presa.

Avand acest aviz favorabil, eliberarea fostul premier poate fi hotarata acum de judecatori. Lucian Bolcas, avocatul lui Nastase, acuza presiuni in aceasta directie.

"Problema s-a oprit si se incearca anularea eliberarii din partea Judecatoriei Sectorului 4. Este o decizie care vine in defavoarea actului de Justitie. Justitia trebuie sa fie echitabila si umana", a spus Bolcas, duminica, la Realitatea Tv.

Acesta a precizat ca intarzierea termenului nu demonstreaza decat ca unii se tem de fostul premier, acum dupa gratii. "Se tem de Adrian Nastase, asta e problema", a adaugat Bolcas.

Nastase isi putea petrece Sarbatorile cu familia

Avocatul a precizat ca Adrian Nastase putea sa isi petreaca o zi in libertate, de Sarbatori, insa a preferat sa isi foloseasca "recompensa" pentru a cere eliberarea conditionata.

Pentru munca depusa in inchisoare el a primit o reducere a pedepsei cu 45 de zile, la care s-au adaugat si cele sase zile petrecute in Spitalul Floreasca, dupa tentativa de sinucidere.

Adrian Nastase a primit aviz pentru eliberare. Termenul posibil - 12 februarie

Fostul premier Adrian Nastase a primit aviz pozitiv pentru eliberare, miercuri, de la comisia pentru eliberare de la Penitenciarul Jilava.

Adrian Nastase a aparut in fata comisiei pentru eliberare, iar membrii acesteia au stabilit ca Nastase indeplineste toate conditiile pentru a fi eliberat inainte de termen. Urmeaza ca fostul prim-ministru sa apara in fata unui complet de judecatori si ramane de vazut daca acestia vor valida decizia luata de comisia de eliberare.

Judecatoria sectorului 4 a fixat data de 12 februarie ca termen la care fostul deputat ar putea fi eliberat. Avocatii fostului premier au cerut devansarea termenului, insa solicitarea a fost respinsa.

D.R.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#Nastase inchisoare, #Nastase eliberat conditionat Jilava , #inchisoare