Nastase poate primi 4 vizite pe luna, un pachet cu 10 kg de alimente si 20 litri de apa

Joi, 28 Iunie 2012, ora 21:44
4458 citiri
Nastase poate primi 4 vizite pe luna, un pachet cu 10 kg de alimente si 20 litri de apa
Foto: Antena 3

Adrian Nastase are dreptul legal la patru vizite lunar si poate primi, tot lunar, un pachet cu produse alimentare in greutate de maximum 10 kg, la care se pot adauga 6 kg de fructe si legume, precum si o cantitate de maximum 20 de litri de apa minerala sau bauturi racoritoare.

Potrivit ANP, conform Legii nr. 275/2006 privind executarea pedepselor si a masurilor dispuse de organele judiciare in cursul procesului penal, persoanele private de libertate sunt primite in locurile de detinere cu dosare individuale, in baza mandatului de executare a pedepsei inchisorii sau detentiunii pe viata ori a mandatului de arestare preventiva sau a ordonantei de retinere.

Victor Ponta: Adrian Nastase este exclus din PSD

Procedura urmata la primirea intr-o unitate penitenciara (centru de reeducare, penitenciar de minori si tineri, penitenciar, penitenciar spital) a persoanelor private de libertate consta in: verificarea identitatii si documentelor de incarcerare, efectuarea consultului medical, informarea persoanei private de libertate cu privire la o serie de documente care reglementeaza cadrul legal executional-penal, intocmirea documentelor operative cu ocazia primirii in penitenciar si repartizarea persoanei private de libertate la camerele de detinere. In cazul penitenciarelor spital repartizarea persoanelor se face la salon, conform recomandarii medicului de garda, precizeaza ANP.

Cazul Nastase: Expertiza medico-legala nu se va mai face

ANP mentioneaza ca stabilirea regimului de executare al persoanelor private de libertate se realizeaza in termen de cel mult 30 de zile de la primirea in locul de detinere, iar in cazuri exceptionale perioada se poate prelungi cu maximum 10 zile.

In acest context, pana la stabilirea regimului de executare a pedepsei, persoana in cauza beneficiaza de un numar de patru vizite lunar si poate primi lunar un pachet cu produse alimentare in greutate de maximum 10 kg, la care se poate adauga o cantitate de maximum 6 kg de fructe si legume, precum si o cantitate de maximum 20 litri de apa minerala si/sau bauturi racoritoare.

In vederea vizitarii persoanelor private de libertate, membrii de familie ai acestora sau alte persoane trebuie sa-si anunte intentia de a efectua vizita, telefonic, prin e-mail sau direct la sediul penitenciarului, in timpul programului de lucru al sectorului de acordare a drepturilor la pachet si vizita, inainte de data prezentarii.

Cazul Nastase: Tribunalul decide joi daca ii amana executarea pedepsei

In cazul in care sunt respectate toate cerintele legale, lucratorul desemnat din cadrul sectorului de acordare a drepturilor la pachet si vizite, va comunica solicitantului data si ora pentru efectuarea unei vizite cu durata de pana la 2 ore.

In schimb, persoanele aflate in detentie au dreptul sa primeasca oricand, in conditii de confidentialitate, vizite ale avocatului.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Nastase vizite penitenciar, #Nastase pachete penitenciar, #Nastase inchisoare Rahova , #inchisoare