Nastase, scos din inchisoare si adus in fata judecatorilor - vrea sa i se reduca pedeapsa

Miercuri, 21 Noiembrie 2012, ora 09:48
2640 citiri
Nastase, scos din inchisoare si adus in fata judecatorilor - vrea sa i se reduca pedeapsa

Adrian Nastase a ajuns, miercuri dimineata, la Curtea de Apel Bucuresti, unde magistratii vor judeca recursul facut de avocatii sai, dupa ce judecatorii de la Tribunalul Bucuresti au decis ca fostului premier sa nu i se va reduce pedeapsa.

Adrian Nastase a fost adus la tribunal pentru a-si prezenta punctul de vedere, impreuna cu avocatii sai, conform Digi 24.

Tribunalul Bucuresti a respins, la inceputul lunii octombrie, cererea facuta de Adrian Nastase de scadere din pedeapsa de doi ani de inchisoare a celor sase zile in care a fost internat in Spitalul Floreasca imediat dupa tentativa de sinucidere din 20 iunie. Aparatorii lui Nastase au atacat insa decizia cu recurs.

Cele 6 zile din pedeapsa lui Nastase nu se scad, a decis Tribunalul Bucuresti

Avocatii lui Nastase sustin ca fostul premier si-a inceput executarea mandatului in seara in care i-au fost inmanate toate documentele de catre politistii veniti la locuinta sa. Mai mult, ei arata ca, pe toata perioada in care a fost internat in Spitalul Floreasca dupa ce a incercat sa se sinucida, Adrian Nastase s-a aflat sub paza.

In replica, procurorii au precizat ca legea prevede foarte clar ca Adrian Nastase nu a avut statut de detinut decat din momentul in care s-au derulat procedurile de incarcerare, respectiv predarea detinutului in baza unui proces verbal si inmatricularea acestuia sub un numar.

Un argument in plus ca nu se poate vorbi despre detentie in cazul celor 6 zile petrecute de Adrian Nastase la Spitalul Floreasca este acela ca, si daca a fost pazit de politisti, fostul premier a primit zilnic vizite din partea familiei si prietenilor, in conditiile in care legea prevede foarte clar ca un detinut nu are dreptul decat la 4 vizite ale familiei pe luna.

In motivarea deciziei, judecatorii de la Tribunalul Bucuresti argumenteaza ca Adrian Nastase nu a fost impiedicat de cineva sa inceapa perioada de detentie, nu l-a vatamat nimeni, s-a vatamat singur, prin urmare nu poate aduce acest argument in favoarea sa, cel mult ar putea sa dea in judecata Ministerul de Interne pentru ca a dispus ca pe parcursul celor 6 zile sa il tina sub paza.

Citeste si:
Motivele pentru care politicienii au o viață mai lungă decât restul oamenilor. Rezultatele dovedite de un studiu Oxford
Motivele pentru care politicienii au o viață mai lungă decât restul oamenilor. Rezultatele dovedite de un studiu Oxford
Politicienii trăiesc mai mult decât restul oamenilor pentru că au venituri mai crescute şi beneficiază de tratamente medicale mai bune, arată un studiu întocmit de Universitatea din Oxford,...
Nume noi în partidul lui Dacian Cioloș. Cristian Presură și Ciprian Mihali au anunțat că s-au înscris în REPER
Nume noi în partidul lui Dacian Cioloș. Cristian Presură și Ciprian Mihali au anunțat că s-au înscris în REPER
REPER, noul partid înfiinţat de Dacian Cioloş şi mai mulţi europarlamentari de la PLUS, are noi membri. Fizicianul Cristian Presură și profesorul Ciprian Mihali, de la departamentul de...