Noua Republica: Infractorul Nastase nu trebuie sa se simta ca in cantonament

Luni, 20 August 2012, ora 14:56
4209 citiri
Noua Republica: Infractorul Nastase nu trebuie sa se simta ca in cantonament
Foto: Arhiva

Noua Republica acuza faptul ca Adrian Nastase, incarcerat la Jilava pentru fapte de coruptie, scrie pe blog din inchisoare.

"Noua Republica intreaba Guvernul Ponta: In ce tara traim? Cum este posibil ca un infractor de drept comun sa scrie pe blog din inchisoare? Ne referim, evident, la condamnatul penal Adrian Nastase, fost sef al partidului socialist, care declara ca se simte in penitenciar ca intr-un 'cantonament'", se arata intr-un comunicat al Noii Republici, remis Ziare.com.

Noua Republica atrage atentia autoritatilor ca "infractorul Adrian Nastase nu trebuie sa se simta acolo unde este acum ca intr-un cantonament, ci, dimpotriva, ca intr-o institutie corectionala, in executarea unei pedespse penale care trebuie sa fie, potrivit legii, o masura de constrangere si un mijloc de reeducare in vederea formarii unei atitudini corecte a condamnatului fata de munca si fata de ordinea de drept".

Conform sursei citate, "infractorul Adrian Nastase trebuie sa invete ca banii se castiga prin munca cinstita si prin respectarea legilor acestei tari".

"Noua Republica anunta electoratul ca, odata ajunsi in Parlament, reprezentantii sai vor propune si vor sustine adoptarea unei legi care sa inaspreasca regimul de detentie al condamnatilor pentru infractiuni de coruptie si care sa ii impiedice sa dobandeasca o notorietate nemeritata din spatele gratiilor", conchide comunicatul.

Nastase, din inchisoare: Ma aflu intr-un fel de cantonament

Adrian Nastase a fost condamnat, la sfarsitul lunii iunie, la doi ani de inchisoare cu executare in dosarul Trofeul Calitatii. In ziua in care a aflat sentinta, fostul premier a incercat sa se sinucida.

Dupa cateva zile de spitalizare la Spitalul Floreasca, a fost transferat la Spitalul Penitenciar Rahova. Acum, Nastase se afla la Penitenciarul Jilava, unde isi executa pedeapsa in regim semideschis.

In ultimele zile, fostul premier este destul de activ pe blogul personal. Adrian Nastase a scris, recent, ca se afla "intr-un fel de cantonament" si pregateste "un studiu despre formula optima de reprezentare a Romaniei la UE".

D.R.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Noua Republica Nastase infractor, #Nastase condamnat inchisoare cantonament, #Nastase coruptie inchisoare , #inchisoare