Iliescu, despre decizia in cazul lui Nastase: Adevarul va invinge

Joi, 15 Decembrie 2011, ora 17:11
5254 citiri
Iliescu, despre decizia in cazul lui Nastase: Adevarul va invinge
Foto: Arhiva

Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, crede ca achitarea fostului premier Adrian Nastase in dosarul "Matura Tamara" este o decizie corecta, care demonstreaza ca adevarul mereu invinge.

"Salut aceasta decizie, era ceea ce credeam si ceea ce este corect. Credeam ca justitia o sa judece cum trebuie. Cel mai suparator lucru este aceasta tracasare in justitie a lui Nastase. Altminteri, cred ca oamenii au judecat cum trebuie", a declarat Ion Iliescu la RFI.

Intrebat cum comenteaza declaratiile unor lideri PDL, care s-au aratat surprinsi de aceasta decizia, Iliescu a spus ca asta "e o nota a caracterului" lor.

"Faptul ca unii sunt dezamagiti, asta e o nota a caracterului si calitatii lor", a precizat fostul presedinte.

Fostul premier PSD Adrian Nastase a fost achitat joi in dosarul "Matusa Tamara", in care era acuzat de coruptie. Verdictul a fost dat de un complet de judecatori de la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) si a fost deja atacat cu recurs de catre procurorii DNA.

Totodata, au fost achitati si ceilalti inculpati in acest dosar: consilierul lui Adrian Nastase, Ristea Priboi, si fostul sef al ONPCSB, Ioan Melinescu.

Conform minutei Hotararii ICCJ data joi publicitatii, achitarea s-a pronuntat "in baza art.11 pct.2 lit.a Cod procedura penala raportat la art.10 lit.d Cod procedura penala", ceea ce, in interpretarea specialistilor, arata ca de la dosar a lipsit o proba constitutiva a infractiunii, informeaza TVR Info. Care este aceasta proba vom afla dupa ce va fi redactata si data publicitatii motivarea deciziei.

Adrian Nastase, achitat in dosarul "Matusa Tamara"

Completul a fost format din judecatoarele Luminita Zglimbea, Sofica Dumitrascu si Angela Dragne, iar magistratul asistent, cel care a citit, in sedinta publica, hotararea instantei, este Silvia Stoenescu.

In premiera in justitia romana, verdictul a fost transmis in direct din sala de judecata de catre televiziunile de stiri.

Nastase: Sunt nevinovat, DNA este un instrument politic

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#Ion Iliescu Adrian Nastase, #Adrian Nastase nevinovat Matusa Tamara , #Ion Iliescu
Comentarii
Poza cucubaul
cucubaul
rank 1
Poza sanziana
sanziana
rank 5
Intalnirile lui Nastase cu Patriciu la Venetia dau roade