Adrian Nastase: Nu vrem capul lui Geoana

Joi, 29 Noiembrie 2007, ora 07:20
2297 citiri
Adrian Nastase: Nu vrem capul lui Geoana

Adrian Nastase, invitatul lui Robert Turcescu la emisiunea 100% de miercuri seara, a declarat ca este o perioada in care PSD se afla in impas si necesita o resuscitare si o noua strategie. Fostul prim-ministru a declarat ca nu vrea capul lui Mircea Geoana si ca din conducerea PSD lipsesc Miron Mitrea, Sorin Oprescu si Ion Iliescu. Nastase a mai spus ca sefia partidului social democrat nu este un obiectiv pentru el, insa si-ar dori scaunul de presedinte al Romaniei.

Intrebat daca va candida din partea PSD, el a precizat: "Nu neaparat, este o optiune personala". In ceea ce priveste incercarea din 2004, Nastase a explicat ca a acceptat sa-si depuna candidatura "pentru a fi locomotiva alegerilor parlamentare si am acceptat fiind rugat de colegii mei. Am avut rezerve pentru ca, in calitate de premier, nemultumirile vin asupra ta. Dar colegii m-au rugat sa fiu locomotiva alegerilor si cred ca am reusit un lucru foarte bun pentru partid".

"Sunt ingrijorat ca PSD este acum al doilea partid din tara. Eu cred ca in momentul de fata sa intri la guvernare cu PNL ar fi o greseala. Relatia cu Traian Basescu nu exista. In afara de mine, care mai scriu cate ceva de el prin editoriale, in rest liniste".

In cazul dosarelor sale, Nastase s-a declarat nevinovat. "Dupa linsajul mediatic, trebuia sa existe o continuare", a mentionat acesta.

Referitor la slaba sa prezenta pe scena campaniei electorale, Nastase a spus ca nu toti cei din conducerea partidului au dorit ca el sa participe la aceasta campanie, pentru a-i se reprosa, la final, ca nu a contribuit.

Adrian Nastase s-a aratat ingrijorat de faptul ca PSD scade in sondaje si ca ideea de reforma, aplicata dupa formule de afara, nu a avut succes. De asemenea, acesta a mai spus ca sunt colegi de partid, proveniti de la alte partide, dandu-l exemplu pe Liviu Dragnea (fost PD-ist), care dau sfaturi pentru reabilitatea partidului.

Cat priveste acuzatiile de coruptie din perioada guvernarii sale, Adrian Nastase le-a catalogat ca fiind bubele perioadei de tranzitie. Acesta l-a acuzat pe Traian Basescu ca are o implicatie in cazul Mihai Necolaiciuc, pentru ca cei doi au fost colegi la Ministerul Transporturilor.

"Necolaiciuc este o mostenire veche, deocamdata acesta navigheaza prin alte zone din lume, si inteleg ca a pornit sub obladuirea cuiva care este undeva mai sus, la unul dintre cele doua Palate, este vorba de Traian Basescu. Nu a lucrat cu el la Ministerul Transporturilor?", a spus Adrian Nastase.

Citeste si:
Averea fabuloasă adunată de Diana Șoșoacă, senatoarea recent executată silit de ANAF
Averea fabuloasă adunată de Diana Șoșoacă, senatoarea recent executată silit de ANAF
Senatoarea Diana Șoșoacă a fost recent executată silit de către ANAF pentru neplata datoriilor la stat. Conform ultimei declarații de avere a politicianului, aceasta deține numeroase...
Ministrul Digitalizării anunță când vom scăpa de dosarul cu șină. „Semnez zilnic munți de documente”
Ministrul Digitalizării anunță când vom scăpa de dosarul cu șină. „Semnez zilnic munți de documente”
Ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja, a declarat sâmbătă, 13 august, că zilnic semnează ”munţi de documente” pe hârtie, dar afirmă că a semnat şi electronic contractul de...