Daca revine, Nastase il va monitoriza pe Basescu

Miercuri, 13 Februarie 2008, ora 16:57
1094 citiri
Daca revine, Nastase il va monitoriza pe Basescu

Adrian Nastase ar putea coordona si monitoriza Administratia Prezidentiala, a anuntat, miercuri, presedintele PSD, Mircea Geoana. De asemenea, acesta l-a propus pe Nastase la conducerea Consiliului National al partidului, alaturi de Dan Mircea Popescu.

Totodata, el a confirmat numirea lui Miron Mitrea la coordonarea campaniei pentru alegerile din acest an si a Olgutei Vasilescu ca secretar executiv pentru comunicare, motivand alegerile acestea prin faptul ca PSD-ul are nevoie de toti "soldatii" buni de lupta din partid.

In opinia liderului social-democratilor, "blocajul politic actual poate fi rezovat doar prin alegeri anticipate". "Blocajul nu se poate rezolva decat prin intoarcerea catre popor", a afirmat Geoana, adaugand ca "regimul de dreapta si-a epuizat resursele umane si credibilitatea".

Blocajul institutional si constitutional afecteaza bunul mers al societatii, nivelul de trai al populatiei si reputatia Romaniei in afara granitelor, este de parere Geoana.

El a adaugat ca scandalul intre Palate afecteaza populatia Romaniei, sustinanad ca permierul Calin Popescu Tariceanu si presedintele Traian Basescu trebuie sa gaseasca o solutie a actualei crize.

Geoana a prezentat si deciziile care s-au luat in sedinta Comitetului Executiv National al PSD de miercuri. Printre acestea se numara lansarea ofertei PSD pentru alegerile locale si necesitatea introducerii unui sistem de vot uninominal pentru alegerile parlamentare.

In acest sens, PSD va face un apel catre celelalte partide sa sustina sistemul de vot uninominal.

De asemenea, Geoana a precizat ca pe 22 februarie membrii partidului se vor intalni din nou, pentru validarea structurilor formatiunii la nivel organizatoric.

Citeste si:
Miza alegerilor din Germania pentru România
Miza alegerilor din Germania pentru România
Bucureștiul se teme de o Europă cu mai multe viteze, de o criză economică adăugată la cea sanitară și de complicațiile pe care le poate produce Rusia la periferia estică a UE. România...
Ce se întâmplă dacă moţiunea de cenzură va fi respinsă la CCR. Soluția anunțată de USR PLUS
Ce se întâmplă dacă moţiunea de cenzură va fi respinsă la CCR. Soluția anunțată de USR PLUS
USR PLUS va depune o nouă moţiune de cenzură alături de AUR, în cazul în care Curtea Constituţională va decide că procedura depunerii moţiunii care este deja în Parlament este...
Sursa: Ziare.com