Nastase: Ce s-a intamplat in Senat a fost un test de fidelitate, Geoana nu a inteles

Miercuri, 09 Noiembrie 2011, ora 22:11
4568 citiri
Nastase: Ce s-a intamplat in Senat a fost un test de fidelitate, Geoana nu a inteles
Foto: Arhiva

Presedintele Consiliului National (CN) al PSD, Adrian Nastase, a declarat miercuri seara ca tot ce s-a intamplat luni, in Senat, cand conducerea PSD a incercat sa-l inlocuiasca pe Mircea Geoana de la sefia camerei superioare a fost mai degraba un test de fidelitate.

"Mircea Geoana, daca era mai intelept, spunea 'eu renunt, hai sa vedem cum facem aceasta poveste', desi sigur apareau blocaje in procedurile respective. Punand in evidenta faptul ca el este mai curand de partea cealalta, ceea ce s-a intamplat la Senat a fost mai degraba un test de fidelitate. Lucrurile astea sunt importante pentru ca iti arata cu cine mergi mai departe.

A fost un moment al adevarului si Mircea Geoana nu a inteles aceasta chestiune", a explicat Nastase, invitat la The Money Channel.

Fostul premier spune ca incearca sa fie "impaciuitor" in chestiunea Geoana, pentru a "nu fi acuzat de subiectivism ori de razbunare".

"Eu incerc sa depasesc multe din lucrurile care au venit din trecut de la foarte multi dintre colegii mei. Eu am lasat ca ranile sa se cicatrizeze. Cei care nu fac aceste lucruri nu supravietuiesc in viata politica", a adaugat presedintele CN al PSD.

Acesta a subliniat ca decizia BPN ramane valabila, "dar probabil ca nu va putea fi pusa in aplicare. Daca va fi pusa in aplicare, cu atat mai bine". Totodata, a precizat ca "nu vom face o cerere de revocare pentru a nu lasa scaunul de la Senat PDL-ului".

"Conform intelegerii din 2008, PSD avea presedintia Senatului, PDL avea Camera. Asa ar fi fost si acum, daca exista fair-play. Nu dorim sa facem un cadou PDL-ului, ar fi o greseala", a adaugat Adrian Nastase.

"Daca pleaca Geoana? In SUA, pleaca"

Fostul premier a incercat in mai multe randuri sa schimbe subiectul, precizand ca soarta lui Mircea Geoana se va decide duminica de catre Comisia de Arbitraj si Integritate Morala a PSD.

Intrebat daca totusi exista sanse ca fostul lider PSD sa plece din partid, Adrian Nastase a raspuns: "Daca pleaca Mircea Geoana? In Statele Unite pleaca, unde sa plece? Nu stiu daca pleaca, vedem duminica".

In alta ordine de idei, Nastase a negat informatiile vehiculate in presa, potrivit carora ar fi primit, marti, un SMS de la Ion Iliescu, in care fostul presedinte ii cerea sa "iasa acum" si sa il contrazica pe Victor Ponta, declarand ca PSD renunta la inlocuirea lui Geoana de la sefia Senatului.

"Prostii, domnul Iliescu nu mi-a trimis niciun SMS. In primul rand, domnul Iliescu nu mai are dexteritate", a justificat Nastase.

"Oricum, Comisia de Arbitraj si Integritate Morala a PSD va decide, Sova conduce o mica inchizitie", a adaugat fostul premier.

Guvernul nu trece iarna

In alta ordine de idei, Nastase spune ca actualul Guvern nu va supravietui decat, cel mult, pana la primavara.

"Traian Basescu va folosi de ceea ce se intampla in Grecia, in Italia, si va veni peste ceva vreme sa spuna ca e nevoie de o schimbare la nivel de executiv. Isi da seama ca nu poate sa treaca iarna cu aceasta formula guvernamentala, dar poate sa incerce o erodare totala a acestui guvern si aceasta masura sa intervina la inceputul primaverii", a adaugat Nastase.

Fostul premier se declara sigur ca seful statului va fi prins de "mania schimbarii Guvernului", iar vaccinul va fi inlocuirea lui Emil Boc.

#Adrian Nastase schimbare Geoana, #Geoana excludere PSD , #Mircea Geoana