Adrian Nastase a cerut audierea a 30 de martori in dosarul "Trofeul Calitatii"

Miercuri, 06 Iunie 2012, ora 14:06
2733 citiri
Adrian Nastase a cerut audierea a 30 de martori in dosarul "Trofeul Calitatii"
Foto: Arhiva Ziare.com

Adrian Nastase a cerut miercuri, la ICCJ, unde se judeca recursul pe care l-a facut impotriva condamnarii la doi ani de inchisoare in dosarul "Trofeul Calitatii", audierea a 30 de martori si documente care sa ateste numirea prin decret prezidential a Ioanei Bogdan in functia de judecator.

Avocatii lui Adrian Nastase au depus miercuri o cerere de probatorii in care au solicitat instantei supreme sa trimita adrese catre CSM, Administratia Prezidentiala si Monitorul Oficial pentru obtinerea dovezilor ca numirea judecatoarei Ioana Bogdan, membra a completului de fond care a dat sentinta de condamnare in dosarul "Trofeul Calitatii", s-a facut prin decret prezidential. In cererea depusa la instanta, se precizeaza ca documentele solicitate nu se refera la promovarea Ioanei Bogdan la ICCJ, incepand cu 1 decembrie 2010, ci la "numirea ei ca judecator anterior acestui decret", sustinand ca nu au gasit aceasta dovada in "spatiul public" si ca aceasta proba este utila pentru a arata "lipsa de independenta si de impartialitate" a judecatoarei.

De asemenea, avocatii au cerut audierea a peste 30 de martori, printre care Alin Teodorescu, care a facut parte din staff-ul de campanie al lui Adrian Nasatse si fostul sef al ISC Constantin Grajdan.

Fostul premier Adrian Nastase a fost condamnat, in 30 ianuarie, de Inalta Curte de Casatie si Justitie la doi ani de inchisoare in dosarul "Trofeul Calitatii", in care a fost judecat in legatura cu strangerea de fonduri pentru campania electorala din 2004.

Fostul premier Adrian Nastase a fost trimis in judecata alaturi de Irina Jianu, fost inspector general al Inspectoratului de Stat in Constructii, si de alte patru persoane, in data de 20 ianuarie 2009, in rechizitoriul inaintat instantei procurorii anticoruptie sustinand ca simpozionul "Trofeul calitatii" a fost organizat pentru a masca strangerea unor sume de bani de la societati pentru campania electorala prezidentiala a social-democratului.

Nastase a fost trimis in judecata acuzat de folosirea influentei sau autoritatii functiei de presedinte al unui partid, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, in forma continuata.

Irina Jianu, fost inspector general de stat in cadrul Inspectoratului de Stat in Constructii, a fost judecata pentru abuz in serviciu contra intereselor publice in forma calificata si continuata, spalare de bani in forma continuata, fals in inscrisuri sub semnatura privata, sub forma participatiei improprii si in forma continuata, fals intelectual la Legea contabilitatii, savarsite sub forma participatiei improprii si in forma continuata, si folosirea creditului societatii intr-un scop contrar intereselor societatii sub forma participatiei improprii si in forma continuata.

In instanta a ajuns si Diana Gasparovici, fost inspector general de stat adjunct in cadrul ISC, sub acuzatia de complicitate la abuz in serviciu contra intereselor publice in forma calificata si continuata, si Cristian Vasile, director general al Eurografica SRL, suspectat de complicitate abuz in serviciu contra intereselor publice, in forma continuata si calificata, spalare de bani in forma continuata si fals in inscrisuri sub semnatura privata, in forma continuata.

Au mai fost deferiti justitiei si Bogdan Popovici, pentru spalare de bani in forma continuata, complicitate la abuz in serviciu contra intereselor publice, in forma continuata si calificata si fals in inscrisuri sub semnatura privata, in forma continuata, si Ioana Popovici, pentru spalare de bani in forma continuata, complicitate la abuz in serviciu contra intereselor publice, in forma continuata si calificata si fals in inscrisuri sub semnatura privata, in forma continuata

Din rechizitoriul intocmit de procurorii DNA a reiesit ca, in cursul anului electoral 2004, Inspectoratul de Stat in Constructii (ISC), sub conducerea Irinei Jianu, a initiat organizarea unui simpozion intitulat "Trofeul calitatii in constructii". In realitate, sustin procurorii, simpozionul reprezenta un cadru in care, prin instituirea unor taxe de participare, se masca strangerea unor sume de bani pentru campania electorala prezidentiala a lui Adrian Nastase.

Quarterly Report - Editia 4

Marcel Ciolacu a ajuns în Turcia. Ce speră să obțină în urma vizitei VIDEO
Marcel Ciolacu a ajuns în Turcia. Ce speră să obțină în urma vizitei VIDEO
Premierul Marcel Ciolacu a fost primit luni, 20 mai, pe Aeroportul Internaţional Esenboga, de reprezentanţi ai autorităţilor din Ankara. El face o vizită oficială în Turcia, la invitaţia...
Clotilde Armand, încrezătoare în victoria „categorică” la Sectorul 1: ”Oamenii nu-și doresc un primar care a activat în SRI”
Clotilde Armand, încrezătoare în victoria „categorică” la Sectorul 1: ”Oamenii nu-și doresc un primar care a activat în SRI”
Clotilde Armand, primărița Sectorului 1, a fost invitata ultimei ediții a rubricii „Cu fața la alegători”, unde a vorbit despre proiectele realizate în mandatul său, despre...
#Adrian Nastase martori Trofeul Calitatii, #Adrian Nastase cerere audiere , #proces