Adrian Nastase: Podeaua din Zambaccian provine din China, obiectele sanitare sunt italiene

Luni, 02 Decembrie 2013, ora 20:48
3850 citiri
Adrian Nastase: Podeaua din Zambaccian provine din China, obiectele sanitare sunt italiene

Adrian Nastase a aratat luni, in fata judecatorilor ICCJ, ca exista o serie de inadvertente in dosarul Zambaccian, in sensul ca doar dusumeaua din casa sa este de provenienta chinezeasca, in vreme ce obiectele sanitare provin din Italia, iar tamplaria de la Cornu este de slaba calitate.

Fostul premier a dat un supliment de declaratie in cazul judecatorii contestatiilor din dosarul Zambaccian si a aratat ca exista mai multe inadvertente privind acuzatiile anchetatorilor.

Astfel, Nastase a precizat ca, desi se spune ca intreaga lucrare din apartamentul sau din imobilul Zambaccian a fost executata cu produse chinezesti, in realitate doar lemnul din care este alcatuita dusumeaua este chinezeasca, in vreme ce obiectele sanitare sunt toate de provenienta italiana.

Nastase a mai precizat ca a platit 65.000 de dolari pentru lucrarile de tamplarie PVC de la imobilul din Cornu, dar ca, in opinia sa, lucrarea sa este slaba calitativ, dupa o perioada de timp aparand probleme la incuietori.

El a adaugat ca, in opinia sa, suma de 65.000 de dolari este prea mare in raport cu calitatea produsului.

Nastase a vrut sa recuze un magistrat care l-a condamnat, dar n-a reusit - il judeca in continuare

Pe de alta parte, Adrian Nastase a negat ca imobilul din strada Christian Tell ii apartine, el precizand ca, in prezent, acesta este, potrivit actelor existente, al urmasilor bunului sau prieten Paul Opris.

Referitor la acuzatiilor procurorului DNA cum ca el s-ar fi implicat activ in operatiuni de lucrari de constructii privind acest imobil, Nastase a relatat in fata instantei ca nu a facut nimic altceva decat sa-l ajute pe Paul Opris sa redecoreze acest imobil, recomandandu-i societatea Vercon.

Nastase a mentionat ca a fost o singura data la imobilul din Christian Tell si ca lucrarea la acesta a constat in montarea unei usi de garaj.

Intrebat daca sotia sa a fost la acest imobil, fostul premier a aratat ca nu poate spune precis, dar ca, daca a fost, nu s-a intamplat mai mult de o data sau de doua ori.

In alta ordine de idei, Nastase a precizat, in fata instantei, ca banii cu care a platit apartamentul din Zambaccian, in 2005, proveneau de la sora sa, Dana Barb, si reprezenta un imprumut.

Citeste si:
Rafila, despre relaxarea restricțiilor: „Nu putem să avem niciun fel de toleranţă la respectarea regulilor”
Rafila, despre relaxarea restricțiilor: „Nu putem să avem niciun fel de toleranţă la respectarea regulilor”
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat miercuri, 8 decembrie, în şedinţa de Guvern, că introducerea măsurilor de relaxare pentru perioada Sărbătorilor ar trebui să vină şi...
Ajutor de peste 130 milioane de euro oferit se stat marilor companii consumatoare de energie. „Vom trece iarna cu bine”
Ajutor de peste 130 milioane de euro oferit se stat marilor companii consumatoare de energie. „Vom trece iarna cu bine”
Peste 130 milioane de euro au fost alocate marilor consumatori de energie, a anunțat miercuri, 8 decembrie, Ministerul Energiei. Ministrul de resort, Virgil Popescu, dă asigurări că vom...