Adrian Nastase ar putea fi eliberat pana la sfarsitul lui ianuarie - avocat

Luni, 03 Decembrie 2012, ora 10:41
3168 citiri
Adrian Nastase ar putea fi eliberat pana la sfarsitul lui ianuarie - avocat

Fostul prim-ministru Adrian Nastase ar putea fi eliberat conditionat din inchisoare in luna ianuarie 2013, potrivit avocatului sau, Ion Cazacu.

"Vrem ca pana la sfarsitul lunii ianuarie sa fie acasa", a afirmat aparatorul lui Adrian Nastase.

Avocatul fostului premier a declarat, luni dimineata, ca nu a inaintat deocamdata o cerere de eliberare conditionata a clientului sau, deoarece in acest caz comisia se sesizeaza din oficiu.

"Probabil se va intruni in prima sau a doua saptamana din ianuarie. Nu e suficient acest lucru, hotararea comisiei e supusa cenzurii judecatorilor", a spus avocatul fostului prim-ministru. Acesta a precizat ca, in mod normal, Adrian Nastase ar putea fi eliberat intre a doua saptamana si sfarsitul lunii ianuarie.

Contestatia lui Nastase in dosarul "Trofeul Calitatii" se judeca luni

In ceea ce priveste Sarbatorile de iarna, Cazacu a mentionat ca fostul presedinte social-democrat nu va cere sa le petreaca in familie, desi are acest drept, urmand sa fie vizitat de familie in inchisoare.

Judecarea contestatiei in anulare amanata pentru 14 ianuarie. Plangerea la CEDO, pe 20 decembrie

Ion Cazacu a subliniat ca pana pe 20 decembrie va fi redactata si va fi trimisa la CEDO plangerea in care se va cere restabilirea adevarului si a imaginii publice a lui Adrian Nastase.

Referitor la judecarea contestatiei in anulare a fostului premier, programata pentru luni, aceasta a fost amanata pentru data de 14 ianuarie.

Instanta suprema urma sa judece luni contestatia in anulare a lui Adrian Nastase in cazul deciziei definitive de condamnare la doi de inchisoare in "Trofeul Calitatii", dupa trei amanari din cauza faptului ca la dosar nu ajunsese motivarea hotararii.

Nu in ultimul rand, Cazacu a explicat ca in fata instantei de recurs au fost ridicate cel putin 10 probleme care ar putea fi puse in discutia Curtii, unele dintre cele mai importante fiind termenii de prescriptie si inamovibilitatea unora dintre judecatorii fondului.

In ceea ce il priveste pe Adrian Nastase, avocatul sau a precizat ca aceste este "in parametri normali" din punct de vedere medical, iar activitatea sa se concentreaza asupra scrierii cartii sale, care va fi una "pur stiintifica" si care ar umra sa fie lansata in luna decembrie.

Citeste si:
„Nu există partener mai puternic pentru SUA decât România” susține senatorul american Robert Portman
„Nu există partener mai puternic pentru SUA decât România” susține senatorul american Robert Portman
Senatorul american Robert Portman, care efectuează sâmbătă, 28 mai, o vizită în România, a declarat că nu există pentru Statele Unite prieten mai puternic decât ţara noastră....
Prima demisie din echipa PLUS din USR. Ciprian Teleman anunță că pleacă din partid
Prima demisie din echipa PLUS din USR. Ciprian Teleman anunță că pleacă din partid
Fostul ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării, în Guvernul Cîţu, Ciprian Teleman a anunţat sâmbătă, 28 mai, că demisionează din USR. Fost președinte al PLUS Ilfov, acesta a...