Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Cine e judecatoarea care decide daca Nastase scapa temporar de inchisoare

Joi, 28 Iunie 2012, ora 12:22
1955 citiri
Cine e judecatoarea care decide daca Nastase scapa temporar de inchisoare
Foto: Arhiva

Judecarea cererii de amanare a executarii pedepsei lui Adrian Nastase a inceput, joi, iar magistrata care se ocupa de acest caz este Elena Burlan, aceeasi care l-a achitat pe medicul Serban Bradisteanu in procesul de coruptie.

Adrian Nastase nu va fi prezent, joi, la Tribunalul Bucuresti, unde se judeca cererea de amanare a executarii pedepsei, a transmis ANP, intr-un comunciat remis Ziare.com.

Initial, Tribunalul Bucuresti fixase pentru 5 iulie dezbaterile pe aceasta cerere, insa instanta a admis o solicitare a avocatilor de preschimbare a termenului de judecata.

Separat de acest dosar, avocatul lui Adrian Nastase, Ioan Cazacu, a anuntat, luni, ca a depus o cerere de contestatie in anulare a deciziei prin care fostul premier a fost condamnat la doi ani de inchisoare cu executare in dosarul "Trofeul calitatii".

DNA si ANP contesta achitarea medicului Serban Bradisteanu

Adrian Nastase a fost externat marti seara din Spitalul de Urgenta Floreasca si dus cu o ambulanta la Penitenciarul Rahova, dupa ce Tribunalul Bucuresti a decis ca nu exista niciun impediment pentru ca Politia sa puna in executare mandatul de incarcerare emis pe numele fostului premier.

Inalta Curte de Casatie si Justitie l-a condamnat definitiv pe Adrian Nastase la doi ani de inchisoare cu executare in dosarul "Trofeul Calitatii".

Bradisteanu si problemele cu justitia

Chirurgul Serban Bradisteanu, urmarit penal in cazul Adrian Nastase, a mai fost acuzat de procurorii DNA in 2007, pentru fapte de coruptie.

Fost senator PSD in perioada 2000-2004, Bradisteanu a fost acuzat intr-un dosar deschis pentru achizitionarea de aparatura medicala destinata penitenciarelor. La momentul respectiv Serban Bradisteanu era sef de sectie la Spitalul de Urgenta Floreasca. El a fost trimis in judecata pentru savarsirea infractiunilor de abuz in serviciu contra intereselor publice in forma calificata si luare de mita in forma continuata.

Tribunalul Bucuresti l-a achitat pe Bradisteanu, pe 3 decembrie 2009, dar procurorii DNA au facut apel, iar in decembrie 2010 Curtea de Apel Bucuresti a decis ca Bradisteanu va fi rejudecat de Tribunalul Bucuresti, procesul fiind pe rol.

Legatura cu dosarul SOV-Popa

Ulterior, a fost achitat de judecatoarea Elena Burlan, aceeasi care judeca, joi, cererea de amanare a executarii pedepsei lui Adrian Nastase.

Kovesi sesizeaza CSM in legatura cu decizia de recuzare din dosarul lui Vintu

Aceeasi judecatoare este cea care a admis cererea avocatilor lui Sorin Ovidiu Vantu de recuzare a judecatoarei Camelia Bogdan din dosarul de favorizare a infractorului Nicolae Popa.

In urma cu un an, in aceasta cauza, judecatoarei Bogdan i s-a reprosat inclusiv faptul ca procesul decurge prea repede. La vremea respectiva, procurorul general al Romaniei, Laura codruta Kovesi, a cerut CSM sanctionarea judecatoarei Elena Burlan pentru ca a decis sa-i ia Cameliei Bogdan dosarul, insa CSM a gasit-o pe nevinovata pe Burlan.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Elena Burlan Nastase proces, #amanare pedeapsa Nastase, #Elena Burlan achitat Bradisteanu , #proces