Dosarul lui Adrian Nastase, o noua amanare (Video)

Luni, 13 Mai 2013, ora 10:37
2956 citiri
Dosarul lui Adrian Nastase, o noua amanare (Video)

Recursul in dosarul Zambaccian, al lui Adrian Nastase, a fost amanat pentru data de 3 iunie.

Instanta a dispus amanarea dosarului pentru ca avocata Irinei Jianu sa poata studia dosarul si sa poata formula apararea.

"Nu as vrea sa influentez Parchetul in pregatirea contraloviturilor", le-a spus Adrian Nastase jurnalistilor care l-au intrebat daca vor fi invocate noi probe.

In dosarul Zambaccian, Nastase este acuzat de luare de mita si santaj fiind condamnat pe fond la trei ani de inchisoare cu suspendare. Daca aceasta pedeapsa este mentinuta, fostul premier ar putea reveni in inchisoare.

Nastase, iar in fata instantei: Procurorii au facut recurs? Imi dau lacrimile

Procurorii DNA l-au acuzat pe Nastase ca a primit mita in valoare totala de 630.000 de euro de la Irina Jianu pentru a o mentine in functia de inspector sef al Inspectoratului de Stat in Constructii.

In acest dosar, Adrian Nastase este acuzat si pentru primire de foloase necuvenite de la fostul consul al Romaniei in China, Ioan Paun. Mai precis, din banii primiti de la Irina Jianu, Nastase si sotia acestuia sunt acuzati ca au cumparat bunuri din China, achizitiile fiind realizate de catre consulul Ioan Paun.

In schimbul acestei operatiuni, Ioan Paun ar fi primit - sustin procurorii - promisiunea ca va fi mentinut pe pozitia de consul.

D.R.

#Adrian Nastase Zambaccian, #Adrian Nastase proces , #proces