Dosarul Zambaccian - Adrian Nastase cere recuzarea unui judecator (Video)

Luni, 03 Iunie 2013, ora 09:50
2376 citiri
Dosarul Zambaccian - Adrian Nastase cere recuzarea unui judecator (Video)

Avocatii familiei Nastase au formulat, luni dimineata, o cerere pentru recuzarea unei judecatoare din completul de cinci judecatori ai Inaltei Curti de Casatie si Justitie care judeca recursul din dosarul Zambaccian.

Este vorba despre judecatoarea Ioana Bogdan, avocatul Liviu Popescu contestand legalitatea actelor prin care aceasta a fost numita judecator, potrivit Realitatea TV.

Cererea de recuzare se va judeca cu usile inchise. Procesul a fost suspendat, iar un alt complet de judecatori analizand cererea de recuzare.

Ion Cazacu le-a spus jurnalistilor ca unul dintre motivele cererii de recuzare a fost legat de faptul ca Ioana Bogdan a fost unul dintre consilierii fostului sef al DNA, Daniel Morar.

In plus, judecatoarea a facut parte si din completul de judecatori care l-a condamnat pe Adrian Nastase in dosarul "Trofeul Calitatii".

Fostul premier s-a prezentat, luni dimineata, la Inalta Curte de Casatie si Justitie, exprimandu-si speranta ca "incercarile" prin care a trecut in ultimii ani sa se incheie.

"Sper ca incercarile astea prin care am trecut si trec de opt ani de zile sa se incheie. Au venit si baietii mei. Probabil au dorit sa arate si in acest mod sprijinul pentru parintii lor", a spus Nastase la intrarea in sediul instantei.

Avocatul sau, Ion Cazacu, a declarat ca a depus la dosar mai multe cereri de probatorii, inclusiv de audiere a unor persoane si efectuarea de expertize, care urmeaza sa fie luate in discutie de judecatori.

Adrian Nastase a recuzat si in ianuarie 2011 participarea in completul Inaltei Curti de Casatie si Justitie in dosarul "Matusa Tamara" a judecatoarei Ioana Bogdan, insa instanta suprema a respins aceasta cerere ca fiind neintemeiata.

Dosarul Zambaccian este al treilea dosar de coruptie pentru care Adrian Nastase a fost trimis in judecata de procurorii DNA. Acestia l-au acuzat pe fostul premier ca a primit 630.000 de euro mita de la Irina Jianu, pentru a o mentine pe aceasta in functia de inspector sef al Inspectoratului de Stat in Constructii.

Fostul premier a fost trimis in judecata in mai 2010. Pe 30 martie 2012, completul Curtii Supreme l-a condamnat pe Adrian Nastase la 3 ani de inchisoare cu suspendare pentru santaj. Totodata, Nastase a fost achitat pentru infractiunea de luare de mita. Si Dana Nastase a fost condamnata la trei ani de inchisoare cu suspendare pentru folosirea de acte vamale false, ulterior fiind achitata pentru complicitate la luare de mita si santaj.

Luni, 3 iunie, Inalta Curte de Casatie si Justitie urma sa judece recursul DNA.

M.M.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Adrian Nastase recuzare judecator, #Nastase Zambaccian , #proces