Nastase a primit NUP pentru dosarul "Zambaccian 2"

Luni, 24 Martie 2014, ora 10:07
6079 citiri
Nastase a primit NUP pentru dosarul "Zambaccian 2"

Fostul premier Adrian Nastase a primit decizie de neincepere a urmaririi penale in dosarul "Zambaccian 2".

Instanta a decis astfel, luni, sa nu inceapa urmarirea penala impotriva fostului presedinte PSD, anunta Realitatea Tv.

Ce a adus Nastase din China: peruci, covoare sau canapele

In dosarul "Zambaccian 2", Adrian Nastase este acuzat ca ar fi primit mita mai multe obiecte aduse in Romania pe cale maritima si cu avioane oficiale utilizate de fostul premier in vizitele oficiale efectuate in China.

De asemenea, dosarul cuprinde si acuzatii de santaj, fostul presedinte PSD amenintandu-l pe fostul consul roman in China cu dezvaluirea unor presupuse apartenente ale acestuia la serviciile secrete, daca acesta nu-si retrage declaratiile impotriva sa.

Adrian Nastase se intoarce la inchisoare - condamnat definitiv in dosarul Zambaccian

Fostul prim-ministru a fost condamnat, pe 6 ianuarie, la patru ani de inchisoare cu executare, in dosarul "Zambaccian", pentru luare de mita in forma continuata, precum si la trei ani de inchisoare pentru santaj.

Adrian Nastase executa pedeapsa mai grea de inchisoare, de patru ani. In plus, i s-au interzis si drepturile prevazute de articolul 64, lit. b si c, Codul Penal, astfel ca practic cariera sa politica s-a incheiat.

Adrian Nastase s-a intors la inchisoare - Cariera sa politica s-a incheiat

Intr-un alt dosar, in 20 iunie 2012, Adrian Nastase a fost condamnat definitiv, de Inalta Curte de Casatie si Justitie, la doi ani de inchisoare cu executare in dosarul "Trofeul calitatii", in care a fost acuzat in legatura cu strangerea de fonduri pentru campania electorala din 2004, cand a candidat pentru Presedintie din partea PSD.

Atunci, dupa aflarea sentintei, fostul premier a incercat sa se sinucida. Nastase a executat o treime din pedeapsa, fiind eliberat conditionat la data de 18 martie 2013.

F.N.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Nastase NUP Zambaccian 2, #Adrian Nastase dosar Zambaccian 2 , #proces