Nastase, convins de achitare: 8 ani de calvar au fost o pedeapsa - sentinta pe 20 iunie

Miercuri, 13 Iunie 2012, ora 23:19
4227 citiri
Nastase, convins de achitare: 8 ani de calvar au fost o pedeapsa - sentinta pe 20 iunie

Presedintele Consiliului National al PSD, Adrian Nastase, a declarat, la iesirea de la audierile din al 8-lea termen din recursul cazului "Trofeul Calitatii", ca e convins ca va fi achitat.

"De la un capat la altul, acest dosar e fabricat de DNA, am incredere ca acest complet de recurs va tine seama de probele prezentate (...)acesti 8 ani de calvar au reprezentat o pedeapsa pentru mine, care nu exista in Codul Penal", a spus Nastase, miercuri seara, la iesirea din sala de judecata.

"Ura, incrancenarea cu care DNA a tratat acest dosar reprezinta o pagina rusinoasa in istoria justitiei romanesti. Sunt convins ca se va da o decizie de achitare", a adaugat fostul premier.

El a spus ca s-au prezentat probe foarte convingatoare in favoarea sa si ca un atu il reprezinta faptul ca judecatoarea Ioana Bogdan, care a fost in completul de judecata ce a decis condamnarea sa, in prima instanta, la 2 ani de inchisoare cu executare, nu era inamovibila, intrucat nu a fost numita prin decret prezidential.

Fostul presedinte al PSD a mai acuzat si distrugerea carierei publice a mai multor oameni implicati in dosar, printre care si Bogdan Popovici.

Nastase afla pe 20 iunie daca face inchisoare

Adrian Nastase a fost condamnat, in prima instanta, de Inalta Curte de Casatie si Justitie, la 2 ani de inchisoare cu executare pentru faptul ca ar fi realizat o campanie mascata de sponsorizare pentru campania sa prezidentiala din 2004, cu ajutorul Inspectoratului de Stat in Constructii.

Procurorii DNA au cerut majorarea pedepsei, la recurs, in timp ce Nastase a cerut achitarea.

Procurorul a motivat cererea aratand ca "infractinuea a fost savarsita in condtii agravante". Potrivit reprezentantului DNA, Adrian Nastase si-a exercitat influenta asupra unor persoane din institutiile publice, cum ar fi Irina Jianu, Bogdan Popovici, Maria Popovici si Vasile Cristian, iar scopul organizarii "Trofeului Calitatii" a fost "colectarea de bani pentru campania lui Adrian Nastase".

"Scopul organizarii de catre ISC a "Trofeului Calitatii" a constat in colectarea unei sume de bani pentru campania lui Adrian Nastase. Sumele urmau sa fie transefrate in conturile Eurografica pentru achiatrea materialelor electorale", a spus reprezentantul DNA.

De asemenea, procurorul a cerut casarea sentintei privind condamnarea Irieni Jianu pentru infractiunea de spalare de bani, precum si interzicerea unor drepturi pentru Adrian Nastase, Irina Jianu si Bogdan Popovici.

Completul de 5 judecatori de la Inalta Curte de Casatie si Justitie urmeaza sa se pronunte pe 20 iunie asupra recursului formulat de Adrian Nastase impotriva condamnarii la doi ani de inchisoare cu executare in dosarul "Trofeul Calitatii".

Avocatii pot depune concluziile scrise la instanta pana pe 18 iunie.

Citeste si:
Medicul Vasi Rădulescu, îndemn responsabil către Nicușor Dan: ”Mergeți azi să vă vaccinați și să scăpați de întrebări. Ajutorul dumneavoastră ar conta enorm”
Medicul Vasi Rădulescu, îndemn responsabil către Nicușor Dan: ”Mergeți azi să vă vaccinați și să scăpați de întrebări. Ajutorul dumneavoastră ar conta enorm”
Medicul Vasi Rădulescu a postat pe Facebook un mesaj către Nicușor Dan, Primarul General al Bucureștiului, îndemnându-l să se vaccineze anti COVID. Nicușor Dan a evitat până acum să...
Fostul lider PNL Crin Antonescu nu crede în refacerea coaliției cu USR: „Niciodată nu am simțit atâta ostilitate între două partide”
Fostul lider PNL Crin Antonescu nu crede în refacerea coaliției cu USR: „Niciodată nu am simțit atâta ostilitate între două partide”
Fostul preşedinte al PNL Crin Antonescu a declarat miercuri, 27 octombrie, că refacerea coaliţiei între PNL şi USR este "o variantă înfundată", el susţinând că niciodată în cariera sa...
Sursa: Ziare.com