Nastase: Dosarul Trofeul Calitatii prezentat instantei, confectionat din minciuni

Miercuri, 06 Iunie 2012, ora 23:20
4085 citiri
Nastase: Dosarul Trofeul Calitatii prezentat instantei, confectionat din minciuni
Foto: ghimpele.ro

Dosarul care a fost prezentat instantei de catre DNA a fost confectionat din minciuni, reprezentand o scandaloasa operatiune de obstructionare a justitiei, de calomnie, de intimidare si de inselaciune, operatiune instrumentata de catre procurori ai DNA din Romania, afirma fostul premier Adrian Nastase.

"Eliminarea coruptiei este dezideratul suprem al oricarui stat membru al Uniunii Europene. Cu toate acestea, hartuirea politica si obstructionarea justitiei, comise de catre DNA, nu reprezinta o actiune de eliminare a coruptiei, ci de intarire a ei. Oricine examineaza, cu adevarat, dosarul cauzei intelege ca am fost pus sub acuzare pe motive inventate, fictive, care au fost sustinute de dovezi false, fabricate, ca si prin orchestrarea unei campanii de PR, plina de minciuni si de calomnii.

Toate acestea au fost administrate si conduse de catre procurori ai DNA. Nimeni nu ar trebui sa fie obligat de catre autoritati sa traiasca un asemenea calvar. Iar liderilor politici, oricat de puternici, nu trebuie sa li se permita sa abuzeze de puterea cu care au fost investiti", a explicat Adrian Nastase, intr-o postare pe blogul personal.

Potrivit presedintelui Consiliului National al PSD, unii procurori ai DNA "au violat aproape toate regulile de etica si de legalitate, atunci cand s-au pus in serviciul puterii politice".

"Foarte putini oameni cunosteau ceea ce se intampla cu adevarat in timpul sedintelor de judecata, la procesul meu. Unii au ignorat aceste fapte. Dar majoritatea oamenilor pur si simplu nu le-au stiut. Duc aceasta batalie nu doar pentru mine ci si pentru toti cei care trebuie sa fie aparati impotriva abuzurilor de orice fel", a mai scris fostul prim-ministru

Adrian Nastase a tinut sa precizeze, totodata, ca a fost in serviciul Romaniei ca membru al Parlamentului, ca ministru de Externe, ca presedinte al Camerei Deputatilor, ca lider al PSD, respectiv ca premier - calitate in care a condus Romania spre integrarea ei in NATO si UE.

Guvernul Nastase - cel care a creat DNA

"Nimeni nu ar trebui sa-mi explice importanta luptei impotriva coruptiei, pentru ca Guvernul condus de mine a fost cel care a creat DNA, in 2003, ca parte a procesului de pregatire a aderarii Romaniei la Uniunea Europeana. De aceea, mi se pare paradoxal faptul ca sunt acum obligat sa vorbesc public despre felul in care s-a transformat acest DNA, pe care eu l-am initiat, in baza unui proiect comun cu Uniunea Europeana.

Din pacate, din 2005, DNA a fost transformat, dintr-o importanta institutie cu misiunea sa lupte impotriva coruptiei, intr-o masinarie politica, condusa de catre Traian Basescu si Monica Macovei, cu scopul hartuirii oponentilor politici. Ei s-au ascuns, in mod sistematic si cinic, in spatele cerintei justificate, venite din partea Uniunii Europene, de a lupta impotriva coruptiei, pentru a se angaja in cele mai scandaloase fapte de obstructionare a justitiei", a mentionat liderul social democrat.

"Au reusit sa obtina condamnarea mea in ochii publicului, inainte ca procesele sa fi inceput. Condamnarea mea in prima instanta, in acest dosar, este prima condamnare data de o instanta pe baza imaginii publice create de catre procurori si patronii lor politici si nu pe baza faptelor dovedite in fata instantei.

Chiar si cei doi judecatori, din completul de trei, care m-au condamnat, au fost contaminati de vanatoarea de vrajitoare, condusa de DNA. Cei doi au scris in decizia de condamnare ca ar trebui 'sa fiu eliminat din viata publica', chiar daca 'nu exista dovezi materiale' care sa ma incrimineze. Aceste afirmatii contradictorii vorbesc de la sine", a scrie in continuare Adrian Nastase.

Acesta a adaugat ca toate procesele "care au fost initiate de catre patronii politici ai DNA de la acel moment, au dovedit, fara dubiu, faptul ca DNA a folosit in mod sistematic santajul si falsificarea dovezilor - in incercarea obsesiva de a obtine condamnarea mea, cu orice pret, si in pofida faptului ca nu existau fapte si nici o dovada reala care sa ma incrimineze".

"Nu am vorbit foarte des in public despre aceste dosare, nu am dorit sa incit pe cineva sa-mi ia apararea. Mi-am prezentat argumentele doar in fata instantelor. Am facut acest lucru, in timp ce sase ani la rand, DNA a desconsiderat dreptul meu la un proces corect si a scurs informatii false catre public, reusind sa imprime in perceptia publica ideea ca Adrian Nastase ar fi corupt. In fata instantei, DNA nu a putut dovedi insa absolut niciuna dintre acuzatiile aduse. Au falsificat dovezi. Au santajat martorii cheie si i-au fortat sa minta in fata instantei", a afirmat fostul prim-ministru.

"Sunt nevinovat de toate acuzatiile

"Sunt nevinovat de toate acuzatiile ce mi-au fost aduse in cadrul acestui proces si in cursul tuturor celorlalte incercari penibile de acuzare venite din partea Monicai Macovei si a lui Daniel Morar. Iar faptele prezentate in fata acestei instante dovedesc, fara dubiu, aceasta concluzie.

Imi pare rau ca, in ultimele saptamani, comportamentul lor isteric a produs din nou afirmatii scandaloase si minciuni - exact ca atunci cand au inceput campania impotriva mea, acum sase ani.

Oricui ii pasa de aceasta tara si de viitorul sistemului nostru judiciar ar trebui sa se uite la fapte, asa cum au fost ele prezentate instantelor, si sa ignore minciunile si dovezile fabricate de DNA. Romanii nu trebuie sa renunte la propria lor judecata si sa capituleze in fata diversiunilor si a incercarilor de dezbinare promovate de procurori ai DNA", a incheiat Adrian Nastase.

F. N.

Citește și:
Cele trei nume luate în considerare PSD pentru prezidențialele din 2024. Ciolacu susține că nu-l interesează
Cele trei nume luate în considerare PSD pentru prezidențialele din 2024. Ciolacu susține că nu-l interesează
Președintele PSD Marcel Ciolacu a declarat că nu se gândește să candideze la alegerile prezidențiale din 2024, însă nu a exclus alte trei nume care se vehiculează a fi reprezentantul...
Cine este președintele filialei din România a Fratelli d’Italia, formațiunea care a câștigat alegerile din Italia
Cine este președintele filialei din România a Fratelli d’Italia, formațiunea care a câștigat alegerile din Italia
Fratelli d’Italia, partidul care a câștigat cele mai recente alegeri parlamentare din Italia, are din 2020 o filială și în România, condusă de către Alessandro Console, un om de afaceri...