Procurorul DNA cere majorarea pedepsei lui Nastase in dosarul "Trofeul Calitatii"

Miercuri, 13 Iunie 2012, ora 11:26
3373 citiri
Procurorul DNA cere majorarea pedepsei lui Nastase in dosarul "Trofeul Calitatii"

Procurorul Directiei Nationale Anticoruptie a cerut, miercuri, majorarea pedepsei fostului premier Adrian Nastase, judecat pentru dosarul "Trofeul Calitatii". Cererea a fost facuta la Inalta Curte de Casatie si Justitie, unde se judeca recursul liderului social democrat.

Motivatia procurorului a fost aceea ca "infractiunea a fost savarsita in conditii agravante", informeaza NewsIn. "Scopul organizarii de catre ISC a 'Trofeului Calitatii' a constat in colectarea unei sume de bani pentru campania lui Adrian Nastase. Sumele urmau sa fie transefrate in conturile Eurografica pentru achiatrea materialelor electorale", a spus procurorul DNA.

Avocatii lui Adrian Nastase au facut recurs impotriva sentintei de doi ani de inchisoare cu executare.

Procurorii cerusera anterior o pedeapsa mai mare pentru fostul prim-ministru, in timp ce avocatii acestuia vor invoca o prescriptie, cerand totodata continuarea procesului pentru a stabili nevinovatia clientului lor.

Miercuri are loc un nou termen pentru judecarea recursului facut de Adrian Nastase in dosarul "Trofeul Calitatii". Completul de cinci judecatori al ICCJ respinsese in prealabil cererile depuse pe 6 iunie de avocatii lui Adrian Nastase privind audierea a 30 de martori si solicitarea de documente care sa ateste numirea prin decret prezidential a judecatoarei Ioana Bogdan.

Printre cei 30 de martori pe care avocatii lui Nastase i-au cerut pentru audiere se numara Victor Ponta, Radu Mazare, Dan Matei Aghaton, Alin Teodorescu si fostul sef al ISC Constantin Grajdan.

Adrian Nastase, din nou in fata judecatorilor, in dosarul Trofeul Calitatii

Nastase fusese intrebat de procurorul de sedinta daca il cunoaste pe Constantin Grajdan, fost sef al Inspectoratului de Stat in Constructii, si daca s-a intalnit cu el pe parcursul desfasurarii procesului "Trofeul Calitatii".

Adrian Nastase a explicat ca il cunoaste pe Grajdan de aproximativ doi ani, deoarece acesta este membru al Departamentelor din cadrul Consiliului National al PSD si participa in fiecare joi la sedintele acestor departamente.

El a adaugat ca a discutat cu Grajdan despre modul de construire a noilor institutii si structurile de conducere, insa nu au vorbit nimic legat de procesul "Trofeul Calitatii".

DNA: Grajdan l-a sunat pe Nastase la ora 5, inainte de a retrage ISC din proces

Procurorul de sedinta l-a mai intrebat pe Adrian Nastase daca a avut o convorbire telefonica cu Grajdan, la ora 5:00, in 22 mai, ziua in care Grajdan a depus in instanta o cerere privind retragerea ISC ca parte civila din proces.

Intrebarea a fost respinsa de instanta, dupa ce avocatii s-au opus, pe motiv ca actiunea lui Constantin Grajdan este cercetata de DNA si nu face obiectul acestui proces.

Pe holurile instantei supreme, Nastase le-a spus jurnalistilor ca nu a discutat la ora 5 dimineata cu fostul sef al ISC si ca totul este o "diversiune" pusa la cale de DNA.

Instanta a respins cererile lui Nastase si a stabilit un nou termen - 13 iunie

Fostul premier Adrian Nastase a fost condamnat, in 30 ianuarie, de ICCJ la doi ani de inchisoare in dosarul "Trofeul Calitatii", in care a fost judecat in legatura cu strangerea de fonduri pentru campania electorala din 2004.

Liderul social democrat a fost trimis in judecata alaturi de Irina Jianu, fost inspector general al Inspectoratului de Stat in Constructii, si de alte patru persoane, in data de 20 ianuarie 2009, in rechizitoriul inaintat instantei procurorii anticoruptie sustinand ca simpozionul "Trofeul Calitatii" a fost organizat pentru a masca strangerea unor sume de bani de la societati pentru campania electorala prezidentiala a social democratului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Adrian Nastase amanare Trofeul Calitatii, #Adrian Nastase nevinovat Trofeul Calitatii, #Adrian Nastase proces Trofeul Calitatii, #Adrian Nastase decizie Trofeul Calitatii, #verdict Trofeul Calitatii , #proces