Ziare.com

Recursul lui Nastase in dosarul Zambaccian, amanat (Video)

Luni, 08 Aprilie 2013, ora 10:43

   

Recursul lui Nastase in dosarul Zambaccian, amanat (Video)
Recursul in dosarul Zambaccian, al lui Adrian Nastase, a fost amanat pentru data de 13 mai.

Lucian Bolcas a declarat, la B1 TV, ca a cerut amanarea procesului pentru a avea timp ca avocatii sa ii pregateasca apararea fostului premir.

La Curtea Suprema s-a prezentat doar Irina Jianu.

Fostul lider PSD a primit, in urma cu un an, o condamnare la 3 ani de inchisoare cu suspendare pentru santaj, insa a fost achitat pentru acuzatia de luare de mita in dosarul "Bunuri din China (Zambaccian I)".

Lucian Bolcas, unul dintre avocatii lui Adrian Nastase, a declarat la postul B1TV ca daca Inalta Curte il va condamna pe Adrian Nastase la inchisoare, acesta se va intoarce in spatele gratiilor, pedepsele sale fiind contopite.

"Singura cale de atac va fi sesizarea CEDO", a completat Bolcas.

Totodata, Inalta Curte a decis in data de 30 martie 2012 ca Adrian Nastase primeste si o perioada de supraveghere de 6 ani, in decursul careia i se interzic o serie de drepturi si e obligat sa se prezinte trimestrial la serviciul de probatiune, printre altele.

"Inculpatul se va supune urmatoarelor actiuni de supraveghere: sa se prezinte trimestrial la serviciul de probatiuni de pe langa Tribunalul Bucuresti, sa anunte in prealabil orice schimbare de domiciliu, resedinta sau locuinta si orice deplasare care depaseste opt zile, precum si intoarcerea, sa comunice si sa justifice schimbarea locului de munca", se arata in decizia instantei din 30 martie 2012.

Nerespectarea acestor obligatii aduce revocarea suspendarii executarii pedepsei.

"Conform art. 79, alin 5 Cod Penal, pe durata suspendarii sub supraveghere a executarii pedepsei se suspenda executarea pedepsei accesorii", au mai dispus judecatorii.

Adrian Nastase este acuzat ca l-a santajat pe fostul consul al Romaniei la Shanghai, Ioan Paun, pentru insusirea de foloase necuvenite, mai exact ca ar fi primit bunuri, printre care obiecte din China, si foloase materiale, pe vremea cand era premier, in valoare de 630.000 de euro, folosindu-se de autoritatea sa.

Tot in acest dosar, fosta sefa a Inspectoratului de Stat in Constructii, Irina Jianu, a primit doua pedepse la inchisoare, pentru folosirea bunurilor societatii comerciale impotriva scopurilor acesteia si o alta pedeapsa, de trei ani de inchisoare, pentru participare improprie la folosirea de documente false la vama. Ea a primit pedeapsa cea mai lunga, de 3 ani de inchisoare, si i s-au confiscat sume de 122.000 lei, 58.000 lei si 89.000 dolari si 5.000 de euro.

Acesta e cel de-al treilea dosar in care fostul premier a primit o sentinta, dupa ce a fost achitat in dosarul "Matusa Tamara" si a fost condamnat la doi ani de inchisoare cu executare in dosarul "Trofeul Calitatii".


Sursa: Ziare.com

Articol citit de 624 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

ritanu*-mangalitza de Tartasheshti

bey cra-cra-cra nu ai mai avut fulare sau gloantze..??!
Itzi recomandam solutzia "Fata cu parul de foc" Madalina
Manole ..doar 1/2 litru...Furadan..shi nu dai gresh..!!?

 

Daca este asa de nevinovat cum de s-a aminat...

Daca este asa de nevinovat cum de s-a aminat...procesul??? Avocatii nu au avut cum sa dovedeasca ca nu este implicat in nimic ilegal ??? sau poate nefiind vorba de sume de peste un milion???


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor