Tribunal Bucuresti: Judecata in cauzele ICA si Nastase nu va fi amanata

Joi, 14 Martie 2013, ora 16:55
1819 citiri
Tribunal Bucuresti: Judecata in cauzele ICA si Nastase nu va fi amanata

Presedintele Tribunalului Bucuresti, Laura Andrei, a declarat joi ca dosarul privind eliberarea lui Adrian Nastase si cauza privind privatizarea ICA vor fi judecate la termenele stabilite, fiecare sectie avand asigurat un complet de permanenta pentru situatii neprevazute.

Judecatoarea Laura Andrei a spus ca judecarea recursului procurorilor in cazul deciziei de eliberare conditionata a lui Adrian Nastase si dezbaterile din dosarul privind modul de privatizare a Institutului de Cercetari Alimentare nu vor fi amanate dupa retinerea judecatoarelor Viorica Dinu si Antonela Costache, care trebuiau sa dezbata aceste cauze.

Presedintele Tribunalului Bucuresti a precizat ca fiecare sectie si complet de judecata are asigurat un complet de permanenta pentru situatii neprevazute. Completul de permanenta asigura judecata in orice dosar atunci cand situatia o cere.

Judecatoare din cazurile Nastase si Voiculescu, retinute pentru coruptie - L-au ajutat pe Dinel Staicu

Viorica Dinu si Antonela Costache, de la Tribunalul Bucuresti, sunt urmarite penal de procurorii DNA pentru trafic de influenta si luare de mita, potrivit actului prin care s-a solicitat Consiliului Superior al Magistraturii incuviintarea perchezitiei corporale si domiciliare, retinerea si arestarea celor doua judecatoare.

Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii a incuviintat miercuri solicitarea Directiei Nationale Anticoruptie de perchezitie corporala si domiciliara, retinere si arestare preventiva a judecatoarelor Antonela-Annemary Costache si Viorica Dinu, de la Tribunalul Bucuresti.

Judecatoarele Viorica Dinu si Antonela Costache au fost retinute in noaptea de miercuri spre joi, fiind suspectate ca au luat mita pentru a ajuta la eliberarea din arest a lui Dinel Nutu, fost Staicu, au declarat pentru MEDIAFAX surse judiciare.

Antonela Costache, presedintele Sectiei a II-a Penala de la Tribunalul Bucuresti, si Viorica Dinu au fost ridicate miercuri seara de procurori si duse la audieri la sediul Directiei Nationale Anticoruptie, dupa ce le-au fost perchezitionate locuintele.

Dupa ce le-au audiat mai multe ore, procurorii DNA au emis pe numele celor doua judecatoare ordonante de retinere si urmeaza sa ceara instantei arestarea lor preventiva pentru 29 de zile.

Potrivit surselor citate, cele doua judecatoare ar fi luat mita aproximativ 150.000 de euro. Judecatoarele ar fi fost cooptate si pentru solutionarea altor doua dosare.

In acelasi dosar au fost ridicati si dusi la audieri avocatii Dan Petre si Alina Raducanu - unul dintre avocatii lui Dinel Nutu, sotia lui Dan Petre, care este jurist, precum si arhivarul Sorin Vasilescu, de la una dintre sectiile penale ale Tribunalului Bucuresti, au mai spus sursele judiciare.

Citeste si:
Nelu Tătaru, mesaj dramatic fără destinatar: "Oamenii au înțeles că sănătatea nu se negociază, unii politicieni însă nu"
Nelu Tătaru, mesaj dramatic fără destinatar: "Oamenii au înțeles că sănătatea nu se negociază, unii politicieni însă nu"
Preşedintele PNL Vaslui, Nelu Tătaru, fost ministru al Sănătăţii, a declarat joi, 28 octombrie, că "sănătatea oamenilor nu se negociază", afirmând că românii au înţeles acest lucru,...
Liderul UDMR, despre instabilitatea unei coaliții. „Indiferent dacă ei negociază cu PSD sau cu USR, toţi se uită la celălalt ca la adversari. Conflictul se va repeta”
Liderul UDMR, despre instabilitatea unei coaliții. „Indiferent dacă ei negociază cu PSD sau cu USR, toţi se uită la celălalt ca la adversari. Conflictul se va repeta”
Preşedintele UDMR, vicepremierul interimar Kelemen Hunor, consideră că este necesar un guvern susţinut de o majoritate şi pentru aceasta trebuie să existe perspectiva că se poate merge...
Sursa: MEDIAFAX
Comentarii
imbacsitul
rank 5
Procurorii acestia de la DNA n-au mama, n-au tata si se mai si baga