Un condamnat in dosarul Nastase, fugit in SUA, se preda

Vineri, 22 Iunie 2012, ora 14:58
3721 citiri
Un condamnat in dosarul Nastase, fugit in SUA, se preda
Foto: Arhiva

Un condamnat in dosarul Nastase, Mihai Cristian Vasile, care fugise in Statele Unite ale Americii, se va preda in cursul zilei de vineri.

La momentul transmiterii acestei stiri, Vasile este asteptat de politisti pe aeroportul Otopeni, unde va ateriza avionul care il aduce in tara, transmite Romania TV.

Cristian Vasile este unul din cei doi condamnati in dosarul "Trofeul Calitatii" care fusesera dati in urmarire dupa ce nu s-au prezentat la arest. Cristian Vasile se afla intr-o calatorie de afaceri in SUA..

Cristian Mihai Vasile va ajunge in Romania cu o cursa de la Paris si, de la aeroport, urmeaza sa fie dus in arest.

La fel ca si in cazul lui Adrian Nastase, si avocatii lui Cristian Vasile, printre care si Gheorghita Mateut, au depus cerere de amanare a executarii pedepsei cu inchisoarea invocand probleme de afaceri, dar si familiale.

Mateut a declarat pentru NewsIn ca Vasile se afla in SUA, cu afaceri, cand a fost condamnat, iar in momentul in care l-a anuntat ca este dat in urmarire, si-a luat bilet de avion si a a venit in tara.

"In momentul sentintei era in SUA. In momentul in care a fost anuntat, si-a schimbat biletul de avion pentru a se prezenta cat mai repede la arest. Acum este in drum spre arest", a declarat avocatul Mateut.

Mateut a mai spus ca a depus o cerere de amanare a executarii pedepsei, in care a invocat probleme de afaceri, dar si personale. Potrivit avocatului, Cristian Vasile va trebui sa delege o persoana care sa se ocupe mai departe de firma pe care o detine. Pe de alta parte, problemele familiale sunt legate de situatia sotiei care este insarcinata.

"O astfel de cerere de amanare a executarii pedepsei poate fi facuta o singur data, pentru o durata de cel mult trei luni", a mai precizat avocatul Mateut.

Totodata, avocatul a precizat ca intentioneaza sa faca si o cerere de gratiere in cazul clientului sau: "Vom face mai multe cereri. Vom formula o cerere de gratiere, una de revizuire a sentintei, o contestatie in anulare"

Ministrul de Interne, Ioan Rus, a declarat, joi seara, ca Mihai Cristian Vasile, unul dintre inculpatii in dosarul "Trofeul Calitatii" al lui Adrian Nastase, a fugit din tara in afara Europei.

Mihai Cristian Vasile este condamnat la 5 ani de inchisoare in dosarul "Trofeul Calitatii".

Un condamnat in dosarul lui Nastase, plecat din tara - Rus confirma ca e in SUA

Pe de alta parte, Diana Gasparovici, condamnata si ea tot la 5 ani de inchisoare in acelasi dosar, este de negasit. Familia ei nu a putut preciza Politiei unde se afla.

In ceea ce o priveste pe Irina Jianu, condamnata la 6 ani de inchisoare, politistii Inspectoratului de Politie Judetean Bacau au procedat de indata la efectuarea de verificari la domiciliul acesteia, precum si la alte adrese la care s-ar fi putut afla, deoarece pe numele ei fusese emis mandatul de executare a pedepsei cu inchisoarea.

In prima faza, aceasta nu a fost gasita de autoritati, iar politistii au solicitat darea in urmarire nationala a Irinei Jianu.

Conform procedurii legale, daca persoanele condamnate nu se predau in 24 de ore de la emiterea sentintei, se emite un ordin de urmarire nationala sau internationala, dupa caz.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Klaus Iohannis, propus oficial de România pentru funcția de șef al NATO. Anunțul făcut de o un corespondent la Casa Albă
Klaus Iohannis, propus oficial de România pentru funcția de șef al NATO. Anunțul făcut de o un corespondent la Casa Albă
România a anunțat în mod oficial aliații NATO că îl propune pe președintele Klaus Iohannis pentru funcția de secretar-general al NATO, au transmis surse guvernamentale pentru G4Media.ro....
Marcel Ciolacu anunță deblocarea a peste 2.000 de posturi în domeniul sanitar și asistență socială
Marcel Ciolacu anunță deblocarea a peste 2.000 de posturi în domeniul sanitar și asistență socială
Premierul Marcel Ciolacu a anunţat în şedinţa de Guvern de joi, 22 februarie, că a decis să deblocheze peste 2.000 de posturi în domeniul sanitar şi al asistenţei sociale. Decizia, spune...
#condamnat dosar Nastase preda, #Mihai Cristian Vasile preda, #Adrian Nastase impuscat gat , #proces