Adrian Nastase: Axa Paris-Berlin a dat un veto Romaniei

Joi, 23 Decembrie 2010, ora 19:28
3108 citiri
Adrian Nastase: Axa Paris-Berlin a dat un veto Romaniei
Foto: Money Channel

Fostul premier Adrian Nastase il acuza pe Traian Basescu de esec in politica externa, gasindu-l principalul responsabil pentru neaderarea Romaniei la spatiul Schengen.

"Singurul obiectiv serios pe care il avea de realizat, l-a distrus intr-o maniera incalificabila", a afirmat Adrian Nastase, joi, la Money Channel, subliniind faptul ca, atat in plan economic, dar si al procesului democratic, Romania este privita in exterior din ce in ce mai rau.

Presedintele CN al PSD a mai spus ca "axa Paris-Berlin impotriva Romaniei" a tras un semnal de alarma, prin acea scrisoare "de o mare duritate", prin care ministrii de Interne francez si german cer amanarea intrarii Romaniei in Spatiul Schengen.

"Ea arata un veto opus Romaniei pentru performanta sa economica si a procesului politic", a punctat Nastase.

In ceea ce priveste replica lui Traian Basescu, care a acuzat cele doua tari de discriminare la adresa romanilor, este doar "un raspuns penibil, intepat, al unei persoane care, in loc sa tina seama de interesele romanilor, are o reactie de nemultumire personala".

Basescu acuza Franta si Germania de discriminare in cazul aderarii la Schengen

"Se vede lipsa unui lider autentic pentru Romania in aceasta perioada", a mai spus Nastase, sustinand ca actualul sef al statului da dovada de "lipsa de intelegere, incapacitatea de a discuta in timp real la telefon" cu omologii sai.

In ciuda apelului la responsabilitate lansat miercuri de Traian Basescu, Adrian Nastase a declarat ca stie speculatiile privind mita ceruta pentru Autostrada Comarnic-Brasov si crede ca "unele dintre ele sunt corecte".

Scandalul Schengen: Basescu le cere liderilor politici sa fie responsabili

"In mod evident, pentru a doua oara, in conditii destul de ciudate, o firma din Franta a fost scoasa dintr-o licitatie castigata", a spus Adrian Nastase.

Pe de alta parte, acesta a criticat si politica dusa de Traian Basescu, privitoare la Republica Moldova, precum si declaratiile sale privind o posibila unire cu Romania.

"Declaratiile au iritat foarte tare si atunci normal ca au intrebat: 'Unde este frontiera voastra, pe Prut sau pe Nistru?'", a reamintit Adrian Nastase declaratiile recente ale unor inalti oficiali francezi.

MAE: Afirmatiile privind frontiera cu Republica Moldova nu corespund realitatii

In opinia lui Nastase, toate aceste declaratii privind romanii de peste Prut au avut un singur sens, acela "de a obtine voturi suplimentare, pe baza dublei cetatenii", fiind doar "lucruri construite pentru ratiuni electorale".

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Adrian Nastase Schengen, #Nastase Basescu Schengen, #Nastase Basescu Moldova , #PSD