Adrian Nastase, despre reforma lui Funeriu: O bravada jenanta

Luni, 04 Iulie 2011, ora 20:25
1506 citiri
Adrian Nastase, despre reforma lui Funeriu: O bravada jenanta
Foto: Antena 3

Presedintele Consiliului National al PSD, Adrian Nastase, a comentat luni seara pe marginea rezultatelor dezastruoase pe care le-au obtinut absolventii de liceu la examenul de bacalaureat.

Fostul premier considera ca rezultatele slabe reprezinta "un semn de alarma foarte grav pentru noi ca societate si se simte nevoia unor schimbari rapide", facand referire la modificari in varful Ministerului Educatiei.

Invitat la Antena 3, Adrian Nastase a catalogat drept "o bravada jenanta" afirmatiile lui Daniel Funeriu, potrivit carora notele slabe reflecta adevaratul grad de pregatire al elevilor de liceu si ca este pentru prima data cand diploma de bacalaureat are o valoare castigata prin munca, nu prin frauda.

"Sunt doi ani de cand domnul Funeriu e ministru. Este grav sa spui, dupa doi ani de zile de mandat, ca acum avem de-a face cu o radiografiere adevarata. Este o bravada, este un mod gresit de a privi o situatie care este catastrofala. Este inutil de a anunta ca lucrurile stau bine, cand de fapt sunt dezastruoase. Incercarea ministrului de a arunca vina pe altcineva este absolut jenanta", a subliniat Adrian Nastase.

"Sunt convins ca este vorba de rezultatul unor lucruri pe care statul nu le-a facut, nu rezultatul unor lucruri pe care statul le-a facut. Este vorba de conditiile pe care nu le-a asigurat profesorilor, unele proiecte au fost oprite", a adaugat deputatul PSD.

Pe de alta parte, presedintele Consiliului National al PSD opineaza ca examenul de bacalaureat ar trebui schimbat, justificand ca este incorect ca elevii care se pregatesc pentru cariere diferite sa fie evaluati dupa aceleasi criterii.

"Mi se pare incorent ca studentii care se pregatesc sa mearga la Institutul Agronomic si cei care vor sa urmeze Politehnica sa fie evaluati in aceleasi conditii. Este nevoie de un alt tip de bacalaureat, pentru ca acesti copii se pregatesc pentru cariere diferite", a mai spus fostul premier.

"In urma acestui examen zeci de mii de copii sunt dezorientati si nu stiu ce vor face. Acest experiment se poate face in laboratorul de chimie al domnului Funeriu, dar nu in societate. De aceea, examenul de bacalaureat trebuie schimbat", a completat pesedistul.

Mai mult, Adrian Nastasea promis ca, daca va reveni la putere, va reinventa examenul de bacalaureat, "dupa mai multe consultari".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Preşedintele Klaus Iohannis va efectua, săptămâna viitoare, de luni până miercuri, o vizită oficială în Republica Coreea, la invitaţia omologului său, Yoon Suk Yeol, informează...
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
#adrian nastase rezultate bac, #nastase funeriu bac 2011, #funeriu bravada jenanta , #PSD