Adrian Nastase: Eu nu am o problema cu PD-L, ci cu seful lor din umbra

Miercuri, 03 Decembrie 2008, ora 22:20
2868 citiri
Adrian Nastase: Eu nu am o problema cu PD-L, ci cu seful lor din umbra

Problema partidului prezidential este, cel putin in cazul lui Adrian Nastase, nu politica promovata, ci "seful din umbra", presedintele Traian Basescu.

"Eu nu am o problema cu PD-L, ci cu seful lor din umbra", a declarat Adrian Nastase, miercuri, la Antena 3.

In conditiile date, PSD nu vrea sa intre sub umbrela lui Traian Basescu pentru ca asta ar insemna, potrivit lui Nastase, sa se transforme intr-un partid de nivelul al doilea.

Presedintele Consiliului National al PSD explica ce s-ar intampla cu PSD daca ar accepta o alianta cu PD-L: "o intelegere cu PD-L ar inseamna, de fapt, intrarea sub umbrela lui Traian Basescu si ar transforma PSD intr-un partid de nivelul al doilea, care fi guvernat de un partid care are premierul si serviciile de informatii".

Basescu va anunta un candidat care sa stranga voturi pe la Marriot si Capsa

In opinia lu Adrian Nastase, presedintele Basescu este cel care vrea "sa lanseze procedura de formare a guvernului" si "se va grabi in zilele urmatoare si va incerca sa declanseze consultarile", motiv pentru care fostului premier ii este neclara calitatea lui Traian Basescu: Parlament sau presedinte?

"Va anunta un anumit candidat, o sa-l desemneze dupa asa zise consultari, care sa se duca la Marriot, la Capsa sa stranga voturi", a criticat Nastase.

Nastase: Nu as fi cel mai potrivit sa negociez cu PD-L

Adrian Nastase a dezmintit ca Miron Mitrea este negociatorul PSD, asa cum s-a scris in presa, cel care se ocupa de acest aspect fiind presedintele Mircea Geoana, care isi va alege membrii echipei.

In plus, presedintele CN al PSD spune ca vor exista negocieri si cu PD-L si cu PNL, insa ca nu este "de acord cu negocierile care pornesc de la condiiti impuse", cum este cazul liberalilor, care nu vor sa renunte la planul anti-criza "Tariceanu".

Intrebat daca va face parte din echipa de negociere, Nastase a raspuns ca ii e greu sa creada ca va participa la negocieri cu PD-L: "nu ar fi cea mai buna optiune".

PSD trebuia sa stea deasupra

Despre incidentul in care pesedistii si pedelistii s-au intalnit in acelasi loc sa pun tara la cale, Nastase a spus, mai in gluma, mai in serios, ca l-a deranjat ca PSD a stat ... dedesubt.

"Potrivit rezultatului la alegeri, PSD trebuia sa stea deasupra", a spus fostul premier.

2008 risca sa reia logica lui 2004

Nastase a povestit ca, in 2004, seful statului a cerut ca presedintii celor doua camere ale Parlamentului, el si Vacaroiu, sa fie schimbati si sa fie pusi in conformitate cu noua majoritate de atunci, in contextul in care "Parlamentul s-a format cu structurile de conducere".

"Traian Basescu vrea ca presedintii Camerei Deputatilor si Senatului sa decurga din intalnirile prealabile. Daca nu se grabesc aceste lucruri, doua-trei zile, se va merge pe logica din 2004", a avertizat fostul premier.

Premierul si Guvernul nu ii apartin presedintelui

La randul sau, liberalul Ioan Ghise, i-a atras atentia sefului statului ca nici premierul si nici Guvernul nu ii apartin lui, ci Romaniei.

"Presedintele consulta. Consultarea presedintelui cu partidele parlamentare se face pentru a descoperi daca exista sau nu o coalitie care sa asigure guvernul si sa dea un premier.

Consultarea are ca rezultat desemnarea unui premier sustinut de coalitie. Doresti stabilitate, tu ca presedinte, sau instabilitate si pui pe cine vrei? Guvernul si premierul sunt ale Romaniei, nu ale presedintelui", a explicat Ghise.

Totodata, vicepresedintele PNL a avertizat ca in cazul in care Traian Basescu nu va tine cont de coalitia formata, el poate impinge tara intr-o criza institutionala majora.

"Daca presedintele o ignora (coalitia n.red.) si vrea sa numeasca numai pe cine doreste ca in jurul acelei persoane sa se constituie majoritatea parlamentara, presedintele poate impinge tara intr-o criza institutionala majora", a adaugat Ioan Ghise.

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#Adrian Nastase, #sef din umbra, #negociere PSD PDL, #desemnare premier consultari , #PSD