Adrian Nastase: Exista posibilitatea sa candidez la sefia PSD (Video)

Luni, 18 Ianuarie 2010, ora 11:07
2106 citiri
Adrian Nastase: Exista posibilitatea sa candidez la sefia PSD (Video)

Cel mai probabil, unul dintre contracandidatii lui Mircea Geoana la sefia PSD va fi Adrian Nastase care nu a exclus luni posibilitatea de a intra si el in competitia interna. Totodata, el a recunoscut ca sustine reintroducerea functiei de presedinte executiv.

"Exista posibilitatea sa ma gandesc la o candidatura, dar nu este momentul acum. Nu vreau sa intru intr-o competitie externa in afara partidului si sa incep sa imi fac campanie sau sa discut anumite lucruri. Colegii vor decide la Congres cum se va face conducerea partidului. In PSD este o perioada dificila si frustrarile sunt foarte mari. Am colegi extrem de dezamagiti si sigur fiecare identifica vina pentru pierderea alegerilor intr-un loc sau altul", a declarat fostul premier inainte de sedinta Biroului Permanent al PSD.

Adrian Nastase sustine ca in acest moment social democratii trebuie sa refaca solidaritatea partidului si apoi sa porneasca o actiune de reconsolidare ca sa redevina principalul partid din tara.

"Sigur ca va trebui sa decidem si cine va conduce partidul la Congres. Pana atunci trebuie sa pregatim Congresul National. Atunci o sa sa facem o analiza a alegerilor si o sa pregatim o echipa de conducere pentru viitor. Cred ca ar fi utila reintroducerea functiei de presedinte executiv pentru ca argumentele care erau atunci de ordin personal nu mai exista. Considera ca in perioade de opozitie este important sa oferim posibilitatea de asumare la nivelul unor functii politice la cat mai multi colegi", a mai precizat deputatul PSD.

Nastase nu este preocupat de diferite culori ale flacarilor

Fostul premier a comentat printre altele ca in acest moment este preocupat de cum isi face treaba PSD ca partid de opozitie, nu de diferitele culori ale flacarilor care izbucnesc in campanie.

"Criza va incepe cu adevarat in Romania in 2010. Anul trecut s-a peticit si s-au gasit bani pentru a ajuta la realegerea lui Traian Basescu, iar greselile facute in ultimii ani vor fi platite de toata populatia. Ca partid de opozitie trebuie sa venim cu solutii", a mai apreciat social democratul.

Adrian Nastase a declarat ca exista si energie electrica, referindu-se la "atacul energetic" pe care se pare ca l-a suferit Mircea Geoana in campanie, conform spuselor sotiei lui.

"Mi-e greu sa va dau detalii, nu am elemente suplimentare. Energie exista peste tot, acum ar fi energie electrica. Cred ca suntem inconjurati de fenomene de transferuri de energie, dar nu imi place sa fac speculatii in zone pe care le cunosc mai putin. Dar putem sa organizam un seminar vin si eu sa ascult. Noi ca partid avem alte obiective nu sedinte de parapsihologie", a mai spus acesta.

Ca replica la declaratia lui Mihaela Geoana care a spus ca Nastase este expirat, iar sotul ei este viitorul, fostul premier a declarat ca ar fi preferat ca aceste sfaturi sa i le dea acasa.

Vanghelie: O sa port si eu cravate mov

Si Marian Vanghelie a spus ca nu s-a documentat pe tema atacului energetic la care a fost supus Mircea Geoana.

"Nu m-am documentat pe tema asta. Insa am niste cravate violet si o sa incep sa le port daca asa stau lucrurile", a apreciat liderul PSD Bucuresti.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Adrian Nastase candidatura PSD, #conducere PSD Adrian Nastase , #PSD