Adrian Nastase explica de ce il sustine PSD pe Sorin Oprescu

Miercuri, 17 August 2011, ora 21:49
2437 citiri
Adrian Nastase explica de ce il sustine PSD pe Sorin Oprescu
Foto: B1 TV

Presedintele Consiliului National al PSD, Adrian Nastase, a explicat, miercuri seara, motivul pentru care il sustine, impreuna cu PSD, pe Sorin Oprescu la Primaria Capitalei.

"Bucurestenii au un interes mai mare acum pentru om, votul va fi personalizat. Cred ca este mult mai bine pentru noi sa luam 20 la suta dintr-o societate comerciala care este pe profit, decat sa avem 80 la suta dintr-o societate falimentara. Decat sa mergem cu un candidat si sa pierdem, mai bine mergem la o actiune combinata, ceea ce ar duce la o platforma mai buna pentru alegerile parlamentare din toamna", a explicat Adrian Nastase la B1TV.

In plus, sustinerea ar fi avantajoasa si pentru actualul primar al Capitalei, crede presedintele Consiliului National al PSD.

"In momentul in care esti candidat independent, daca mergi pe mijlocul drumului, risti sa te calce masinile si dintr-o parte, si din alta", a spus Nastase.

Fostul premier si-a exprimat convingerea ca Sorin Oprescu nu si-a uitat radacinile pesediste.

Nastase: Il sprijinim pe Oprescu in calitate de independent

"In plus, Sorin Oprescu vine dintr-o anumita zona a politicii, si cred ca radacinile sale exista in continuare. Sa inventam acum un candidat nu are sens. Nu ar insemna decat sa luam niste voturi de la Sorin Oprescu, dar este putin probabil sa castigam", a opinat Nastase, care nu a vrut sa comenteze prea mult o eventuala implicare a lui Marian Vanghelie in lupta pentru Capitala.

"Vanghelie nu poate sa fie omul-orchestra, sa discute si cu intelectualii, si cu pensionarii. Trebuie sa lucram in echipa, sa castigam cat mai multe voturi", a spus liderul PSD.

Alegerile pentru Baia Mare

Adrian Nastase a mai spus ca "este foarte convenabil sa fii in Opozitie", mai ales atunci cand faci campanie electorala.

Nastase, proaspat revenit din Maramures, unde a promovat candidatul PSD la alegerile din Baia Mare, a mai subliniat ca "nu s-a pus problema sa fiu huiduit, avand in vedere ca 85 la suta dintre romani nu sunt de acord cu directia in care merge tara".

Alegerile partiale pentru unloc de deputat de Maramures vor avea loc pe 21 august. Candidatul USL va proveni din partea PSD, pentru ca, in 2008, colegiul respectiv a fost castigat de social-democrati prin Catalin Chereches.

In mai 2010, el a demisionat din PSD si a trecut la liberali. Ulterior, in septembrie 2010, Chereches i-a parasit si pe liberali. Demisia din PNL a venit dupa ce Chereches a fost implicat in schimbarea viceprimarului PSD din Baia Mare.

El a activat ca independent dupa care a revenit in PNL anul acesta pentru a candida la primaria din Baia Mare. Dupa ce a castigat primaria din Baia Mare, Catalin Chereches a demisionat din Parlament.

Locul ramas vacant nu a revenit insa PNL, partid din care el face parte, ci PSD. In acest fel, liberalii au pierdut un post de deputat in favoarea PSD.

Avand in vedere mediatizarea scrutinului electoral de la Baia Mare, Nastase spera ca prezenta la urne sa fie mai mare decat cea inregistrata, de obicei, la alegerile partiale.

"De obicei, nu este o prezenta foarte mare la alegerile partiale, sper sa depaseasca insa 35-40 la suta, prezenta la vot", a mai spus Nastase.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Adrian Nastase Sorin Oprescu, #nastase sustinere oprescu, #nastase alegeri maramures , #PSD
Comentarii
Poza vin_de_sfecla
vin_de_sfecla
rank 3
Poza bum
bum
rank 5
Oprescu este sprijinit de PSD , pentru ca este un mare comunist