Adrian Nastase: Guvernul pregateste o frauda electorala masiva

Luni, 05 Decembrie 2011, ora 13:02

   

Adrian Nastase: Guvernul pregateste o frauda electorala masiva
Presedintele Consiliului National al PSD, Adrian Nastase, comenteaza proiectul MAI privind comasarea alegerilor locale si parlamentare din 2012, apreciind ca Guvernul condus de Emil Boc decide arbitrar regulile pentru exercitarea dreptului de vot, pregatind "o masiva masinarie de fraudare".

"Spuneam candva ca o astfel de propunere introduce in spatiul public, in jocul care se vrea unul democratic, un arbitrariu inacceptabil. Dovada a acestui arbitrariu sta inclusiv modul inexplicabil in care MAI propune luarea in calcul a unor criterii diferite pentru alegerile locale si pentru cele generale, desi tot procesul electoral ar urma sa se organizeze in aceeasi zi", scrie Adrian Nastase pe blogul personal.

In articolul intitulat "De la comasare la orice", fostul premier explica faptul ca proiectul propus de MAI mentine norma de reprezentare a parlamentarilor din legislatia in vigoare, la locale populatia luata in calcul fiind cea de la 1 ianuarie 2012, iar pentru generale, cea inregistrata la 31 octombrie 2011.

"Asta desi, in mod logic, alegerile locale ar fi inaintea celor parlamentare. Acum intelegem poate si ce s-a negociat in coalitie, dincolo de sefia SGG, in schimbul votului UDMR pentru sefia Senatului. Ce conteaza logica insa daca interesul cere sa nu o ai...", continua social-democratul.

Adrian Nastase mai avertizeaza ca prin comasarea alegerilor, se urmareste "blocarea dreptului democratic al cetatenilor de a-si exprima opinia cu privire la actuala guvernare".

"Caci, sa nu ne facem iluzii, alegerilor locale sunt si un barometru politic, nu doar unul prin care se testeaza popularitatea mai mica sau mai mare a unor persoane. Din frica de a se confrunta cu electoratul, PDL decide ca oamenii sa voteze cand vrea mintea portocalie a guvernantilor", adauga seful CN al PSD.

Nastase subliniaza ca MAI nu a fost in stare sa justifice schimbarea regulilor jocului, in timpul de desfasurare a acestuia.

"In conditiile in care Legea de desfasurare a alegerilor locale specifica foarte clar conditiile pentru prelungirea mandatelor alesilor locali, acestea nefiind indeplinite in momentul de fata, dar totusi se vine cu propunerea de comasare, orice va deveni posibil. Adica, inclusiv amanarea alegerilor pe termen nedefinit. Unii, mai optimisti, considera ca alegerile ar putea avea loc, totusi, in 2013", mai scrie fostul premier.

D.R.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1476 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
niculaeda
rank 5
bombo e uns cu toate alifiile ,
- cine stie , cunoaste !
Tamerlan
rank 1
vrajeala de 2 lei...un demagog incearca sa manipuleze
turmele plebeilor ...uite ca prinde la multi babuini dar nu mor caii cind vor lupii....bre polbac, te facusi cetatean...turmentat ...vorbele lui Bombonel fatalaul nu mai motiveaza pe nimeni....daca ceea ce spune ar fi real, prin lege ar trebui sa faca plingere penala ...asa, zice si el, declaratii politice ...daca ar putea PDL sa cistige prin oricare posibilitate, fie si sa fraudeze, as fi fericit pt ca intre timp parte dintre kmerii rosii bolsevici vor sucomba ...succes ...
Utilizator sters
Nu ca pregateste o masiva frauda, a inceput frauda.
In PDL se da o lupta imensa cine va mai ajunge sa roada din buzunarele noastre. Cum portocalii sint hoti de meserie n-au nicio jena sa ne fure pe fata. Nu trebuie sa se mai ascunda cu aceasta practica, au iesit de mult la suprafata.
silvia_h
rank 5
Adrian Nastase spune Guvernul pregateste o frauda electorala masiva
Asta e la noi: hotul striga "Hotii!"
Asa se intampla cand invataceii ii intrec pe dascali... PDL nu face decat sa urmeze obiceiul implementat de PSD si experimentat la toate alegerile, incepand cu anii '90. Tragedia mare pentru PSD-isi e ca, din 2004, a aparut concurenta, tot de ei generata...
serban virgil
rank 1
daca unul ca bombonel,de la care multi au pretentii...
ca e totusi un "om politic"adevarat, nu caricatura ca cei doi copresi (sau cei trei "presedinti")ai usl spune asta,e ceva putred in alianta!!
sa reiei teza lui wc tudor, fara sa-i platesti "drepturi de autor" mi se pare cel putin inamical. asa ca daca tot sunt furati la alegeri inainte de tinerea lor, poate ar fi mai corect sa declare de pe acum, in stil geoana:"AM INFRANT!"si lumea le va multumi de participare la propria comedie politica pusa in scena si regizata de ei!!1
ORD e COB
rank 5
Si daca nu ar muta alegereile, dispare fraudare alegerilor ?
Zi-i Nastase acum !
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor