Adrian Nastase, la ICCJ de ziua de nastere

Miercuri, 22 Iunie 2011, ora 21:27
2481 citiri
Adrian Nastase, la ICCJ de ziua de nastere
Foto: Arhiva

Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) au audiat, miercuri, cinci martori in dosarul "Zambaccian", la acest termen fiind prezent in sala de judecata presedintele Consiliului National al PSD, Adrian Nastase, care implineste 61 de ani.

Judecatorii i-au audiat, timp de peste cinci ore, pe martorul denuntator Octavian Cretu, pe Elena Manolache, fosta dactilografa in perioada 2002-2004 la SC Conimpuls SA Bacau, pe directorul societatii Remat Nord SA, Rocsin Valentina, pe martorul Viorel Simion, fost sofer la SC Conimpuls SA Bacau si pe directorul de santier, in perioada 2002-2004, Mihai Tibu, care a participat la constructia efectuata la imobilele din Str. Muzeul Zambaccian si Str. Cristian Tell.

Fostul premier Adrian Nastase a declarat, pentru AGERPRES, ca este obisnuit sa-si petreaca aniversarea zilei de nastere la Inalta Curte, deoarece in urma cu un an, cand a implinit 60 de ani, se afla in acelasi loc, considerand acest lucru "o rasplata".

"E o frustrase, fara indoiala, mai ales pentru ca discutam si astazi, ca si in celelalte procese, despre lucruri care sunt absolut neserioase si nesemnificative: afise electorale, aici despre niste importuri pentru constructii din China - a rezultat foarte clar ca au fost mai multe constructii realizate de firma respectiva si ca firma respectiva a efectuat constructii in mai multe locuri. Este un sentiment neplacut, acela de a sta ore intregi aici, de a asculta tot felul de explicatii tehnice, cum se cara diferite materiale de constructie, cum se construiesc cladirile, cum se dau autorizatii", a spus Adrian Nastase.

Acesta a mai declarat ca de ziua sa va sta acasa cu sotia si cu copiii sai si cu cateva rude si prieteni apropiati. El si-a cerut scuze celor care l-au sunat ca sa-i ureze "La Multi Ani", dar nu a putut raspunde din cauza ca s-a aflat in sala de judecata.

Adrian Nastase a aratat ca, incepand de joi, se va afla la Bruxelles unde va participa la forumul "Crans Montana", urmand sa primeasca vineri premiul anual al forumului.

Fostul premier Adrian Nastase a fost trimis din nou in judecata, pe 5 mai 2010, de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie in dosarul in care este acuzat de luare de mita privind bunurile din China, asa-numitul dosar "Zambaccian I".

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#Adrian Nastase proces, #Adrian Nastase zi nastere , #PSD