Adrian Nastase nu mai candideaza la presedintia PSD

Luni, 15 Februarie 2010, ora 16:06
6824 citiri
Adrian Nastase nu mai candideaza la presedintia PSD
Foto: Politicon

Adrian Nastase a anuntat, luni, ca s-a razgandit si nu mai are de gand sa candideze la functia de presedinte al Partidului Social Democrat (PSD).

El a invocat drept motiv mai multe schimbari intervenite in statutul partidului. Presedintele Consiliului National al PSD a declarat ca, in timp ce se gandea daca sa candideze sau nu, s-a creat "un zid despartitor" in partid, care a dat nastere unui nou regulament pentru organizarea Congresului si a unui nou statut.

De asemenea, el a adaugat ca s-a luat hotararea sa nu mai existe o sedinta a CN inainte de Congres, pentru validarea noilor reguli. "In statut, este dat peste cap mecanismul, CN este, practic desfiintat. Vorbim de cu totul ualt partid. Vorbim despre o vulcanizare care are ca scop nu transmiterea unui mesaj catre oamenii de la baza partidului, ci un anumit tip de aranjamente", a spus el.

Radu Mazare candideaza la presedintia PSD

"In ceea ce ma priveste, cum nu am o miza personala, nu am de gand sa dau sentimentul ca am de gand sa ma bat cu unii dintre colegii mei. Nu am nici un fel de problema daca colegii cred ca asta e solutia potrivita. Nu am de gand sa legitimez prin participarea mea la aceasta competitie, in care nu cred", a adaugat el.

S-a decis: Congresul PSD va avea loc pe 20 februarie la Romexpo

De asemenea, Nastase a spus ca partidul merge intr-o directie gresita. "Sper sa putem transmite mesajul pe care vor sa-l auda din partea noastra cetatenii Romaniei, care nu au mai beneficiat de atentie din partea noastra", a mai spus fostul premier.

Am varsta pe care o avea Iliescu cand a organizat Revolutia

Fostul premier Adrian Nastase a precizat luni ca s-a retras din cursa pentru sefia PSD din cauza ca s-au adunat o multime de lucruri, iar asta nu implica moartea lui politica pentru ca are varsta pe care o avea Ion Iliescu cand a organizat Revolutia.

Iliescu: La sefia PSD va candida si "un baiat din Dorohoi"

"Nu are rost sa merg pe o chestiune care ma duce la o disputa cu colegii mei. Nu m-am retras pentru ca am aflat ca nu o sa castig, ma enerveaza cand mi se pune intrebarea asta. In schimb, ma deranjeaza felul in care este organizat acest Congres si am spus: de ce sa ii deranjez pe colegii mei? Daca colegii nu vor alta optiune, ci vor continuitate asa sa fie", a mai spus Nastase la Antena 3.

Citește și:
Raed Arafat anunță ce se întâmplă cu școlile în contextul ninsorilor abundente din ultimele zile
Raed Arafat anunță ce se întâmplă cu școlile în contextul ninsorilor abundente din ultimele zile
Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a declarat duminică, 5 februarie, că până în acest moment nu au fost făcute solicitări pentru închiderea școlilor din...
Cât de mult va afecta România embargoul UE asupra motorinei rusești. Anunțul lui Virgil Popescu
Cât de mult va afecta România embargoul UE asupra motorinei rusești. Anunțul lui Virgil Popescu
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat duminică, 5 februarie, că nu există motive de îngrijorare din cauza embargoului asupra motorinei ruseşti pentru că toţi marii importatori de pe...