Adrian Nastase: PDL a ajuns o secta care rescrie istoria

Sambata, 24 Septembrie 2011, ora 11:31
2355 citiri
Adrian Nastase: PDL a ajuns o secta care rescrie istoria

Presedintele CN al PSD, Adrian Nastase, critica PDL pentru atitudinea fata de regele Mihai, reamintind ca, desi nu sunt monarhisti, el si Ion Iliescu au initiat reconcilierea cu Casa Regala si, mai mult, au adus in tara osemintele lui Carol al II-lea.

Intr-o postare pe blog, Adrian Nastase atentioneaza ca PDL a ajuns o secta care isi urmeaza cu fanatism liderul, pe Traian Basescu, si care incearca sa rescrie istoria, clamand ca regalitatea a fost nociva iar fostii presedinti vinovati de tot ce se intampla rau in Romania.

"Secta este, intr-adevar, conceptul care defineste cel mai bine ceea ce a ajuns astazi PDL. O secta se caracterizeaza, fundamental, nu doar prin fanatism, ci si printr-un anumit mod de aborda istoria si viitorul. Istoria, prin rescriere. Viitorul, prin descrieri pur si simplu la limita dementei.

Ma voi rezuma aici doar la partea de istorie. Ce a facut PDL in aceste zile? A incercat sa rescrie istoria. (...)In conceptia PDL, regalitatea a fost ceva nociv pentru Romania, iar fostii presedinti ai Romaniei democratice sunt vinovati, impreuna cu guvernele din acele perioade de tot ce este rau in tara si, eventual, doar Nicolae Ceausescu 'ar fi putut fi un bun presedinte'", scrie Adrian Nastase pe blog.

Fostul premier precizeaza ca nu este monarhist, nici el, nici PSD. "Cu toate acestea, PSD a reusit sa treaca peste propriile temeri politice si sa initieze reconcilierea in interes national cu o parte a istoriei Romaniei - Casa Regala. Am facut-o si eu, alaturi de presedintele Iliescu, in 2001, cand am creat o colaborare stransa cu Casa Regala pentru aderarea la NATO", mai scrie Nastase.

Fostul lider al social-democratilor este convins ca fostului monarh trebuie sa i se ofere respectul cuvenit, datorita rolului sau in istoria Romaniei.

"Trebuie sa stii si sa conservi valori, sa promovezi punti peste generatii si sa scoti in evidenta lucrurile bune din istorie. La fel am procedat, ca ministru de Externe, aducandu-l in tara pe Nicolae Titulescu sau, ca premier, aducandu-l in tara pe dusmanul sau de moarte, Carol al II-lea. O tara e puternica atunci cand este ancorata solid in istorie, prin radacini numeroase. De aceea ii cautam inca prin lume pe 'fiii risipitori', pe cei care au marcat cultura mondiala pornind din Romania. Si ma bucur ca, acum, PSD s-a raliat demersului liberalilor de a invita Regele in plenul Parlamentului", mai scrie Adrian Nastase pe blog.

C.B.

Citeste si:
Marcel Ciolacu, despre modificarea Constituției pentru ca Iohannis să mai poată avea un mandat: „Mergem pe urmele lui Putin?”
Marcel Ciolacu, despre modificarea Constituției pentru ca Iohannis să mai poată avea un mandat: „Mergem pe urmele lui Putin?”
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat duminică, 29 mai, că foşti miniştri de justiţie ai PSD au discutat „în mod discret” cu profesionişti din domeniu pe tema unei eventuale...
„Nu există partener mai puternic pentru SUA decât România” susține senatorul american Robert Portman
„Nu există partener mai puternic pentru SUA decât România” susține senatorul american Robert Portman
Senatorul american Robert Portman, care efectuează sâmbătă, 28 mai, o vizită în România, a declarat că nu există pentru Statele Unite prieten mai puternic decât ţara noastră....