Adrian Nastase: PSD a ajuns un partid mic

Luni, 04 Ianuarie 2010, ora 19:31
7236 citiri
Adrian Nastase: PSD a ajuns un partid mic

Deputatul PSD, Adrian Nastase, a precizat luni ca PSD intra in coalitii cu altii pentru a incerca sa invinga PD-L-ul lui Traian Basescu, dar nu reuseste, iar democrat liberalii sunt acum copia social democratilor de mai demult.

"Din 2004 incoace, paradigma politica romaneasca s-a schimbat. PSD-ul intra in coalitii cu altii pentru a incerca sa invinga PD-L-ul lui Traian Basescu. Si nu reuseste. Daca in 6 decembrie, candidatul PSD ar fi castigat, rezultatul ar fi fost considerat o surpriza. Am ajuns un partid mai mic, capabil, eventual, sa produca surprize nu sa castige, in mod natural, competitiile electorale", comenteaza liderul PSD pe blogul personal.

Adrian Nastase reitereaza ideea ca in prezent voturile dreptei depasesc cu mult voturile stangii, iar PSD momentan este dezorganizat.

"PD-L, exceptand excesele antidemocratice si lipsa de ideologie, este copia noastra de mai demult. Un partid organizat, cu forta teritoriala, cu verticala decizionala, unit in jurul unor teluri comune. Prin comparatie, noi suntem dezorganizati, cu zone geografice descoperite si cu multe, prea multe centre de comanda care genereaza incapacitatea unirii pentru atingerea unui scop si, de asemenea, neputinta sustinerii si a impunerii unor proiecte. Cel mai grav nu este ca am ajuns din nou in opozitie ci, ca in felul in care ne miscam acum, nu o sa iesim foarte repede din ea", mai scrie fostul premier.

Adrian Nastase mai crede ca pentru orice partid, principala provocare consta in plierea sa la nevoile unei societati in schimbare, ale carei caracteristici nu mai sunt aceleasi ca acum 20 sau chiar 10 ani.

"Putem sa ne uitam doar la modificarile din structura electoratului PSD, pentru a intelege despre ce vorbim. Eu cred ca pasii de viitor trebuie sa depinda, pana la urma, si de relationarea noastra cu cei care ne aleg constant sau cu cei care privesc PSD ca pe o posibila alternativa. Pana la urma, PSD a fost, in acesti ani, partidul cel mai fidel fata de curentul politic a carui reprezentare si-a asumat-o la inceputul anilor '90", mai noteaza acesta.

De aceea Adrian Nastase lanseaza un apel catre romani si spune ca asteapta de la ei noi idei despre ceea ce ar trebuie sa faca PSD, pe termen scurt, mediu si chiar lung.

Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
#Adrian Nastase critica PSD, #PSD partid mic, #PSD nemotivat, #voturi stanga , #PSD