Adrian Nastase: PSD incepe o noua calatorie prin desert

Marti, 15 Decembrie 2009, ora 10:26
3489 citiri
Adrian Nastase: PSD incepe o noua calatorie prin desert

Fostul premier social democrat, Adrian Nastase, este de parere ca in acest moment pe scena politica din Romania se petrec scandaluri, tradari, lectii de dirigentie, minciuni, polite in curs de a fi platite, dezbinari, zapada si tristete, adica momente foarte urate care nu au luat o atat de mare amploare in ultimii 20 de ani.

"Traim vremuri urate. Tradari ale unor "oameni politici" pe care, pana de curand, nu-i cunosteau decat sotiile si cativa prieteni. Transformarea clientelei in camarila. Transformarea votului in marfa. Incercarea de a transforma PSD-ul dintr-un partid-balama (dupa cum a fost utilizat in ultimii ani) intr-un partid-pres, partid de unica folosinta", constata deputatul PSD pe blogul personal.

Nastase sustine ca este nevoie de reflectie in PSD, iar pentru realizarea unui partid unitar si unit acesta trebuie sa dea un mesaj de solidaritate si intelepciune.

"Va fi nevoie sa trecem peste frustrari, orgolii, peste gustul amar al infrangerii si sa realizam un partid unitar si unit, deschis unor noi generatii de membri, cu o echipa de conducere capabila sa dea mesajul de solidaritate si de intelepciune", mai sustine fostul premier.

Adrian Nastase considera ce PSD trebuie sa isi asume greselile, dar si succesele, inclusiv subiectele sensibile care l-au vizat de-a lungul celor 20 de ani.

"Asumandu-ne greselile, dar si succesele. Asumandu-ne si istoria PDSR si a FDSN si a FSN. Si Revolutia si NATO. Si venirea minerilor in Bucuresti si eliminarea vizelor. Si economia de tranzitie sub conditionalitati externe si finalizarea negocierilor cu Uniunea Europeana. Asumandu-ne noi pe noi insine. Dand mai mult credit, in viitor, membrilor nostri de partid si recurgand, mai rar, la importuri de jucatori straini. Incepe pentru PSD o noua calatorie prin desert. Cati vor rezista pana la capat?", se intreaba Nastase.

Citeste si:
Modificările guvernului Ciucă la Codul Rutier: ”Au băgat înapoi toate portițele și șmecheriile de scăpat cu carnetul”
Modificările guvernului Ciucă la Codul Rutier: ”Au băgat înapoi toate portițele și șmecheriile de scăpat cu carnetul”
Cătălin Drulă, liderul USR și fost ministru al Transporturilor, a criticat asupru modificările aduse Codului Rutier de către guvernul Ciucă. Drulă susține că legea a fost...
Liberalii critică PSD pe subiectul deducerii fiscale: „O măsură populistă”
Liberalii critică PSD pe subiectul deducerii fiscale: „O măsură populistă”
Coaliția de guvernare este cuprinsă de noi tensiuni după ce PSD a adus în discuție modificarea sistemului de taxare și introducerea impozitării progresive. Mai mulți liberali, printre...