Adrian Nastase: Vanghelie devenise un fel de guru al PSD

Vineri, 19 August 2011, ora 19:37
1670 citiri
Adrian Nastase: Vanghelie devenise un fel de guru al PSD
Foto: Arhiva

Adrian Nastase considera ca greseala care l-a facut pe primarul sectorului 5, Marian Vanghelie, sa dispara din linia intai a PSD este ca devenise un fel de "guru al partidului".

"Greseala a fost, in perioada in care era presedinte Mircea Geoana, ca el devenise aproape un fel de guru al partidului", a declarat Adrian Nastase intr-un interviu pentru Adevarul, subliniind in acelasi timp ca Vanghelie are "niste calitati deosebite in ceea ce priveste organizarea".

"Era purtator de cuvant, explica pozitiile partidului. El avea un anumit loc, care era locul doi, extrem de eficient in organizatia de la Bucuresti. El a spart cumva aceasta zona si a iesit in fata, iar dupa aceea, la nivel national, a inceput sa se manifeste in felul acesta si s-au creat foarte multe reactii negative. Eu cred ca lucrurile trebuie calibrate. Trebuie sa accepte rolul lui in structura de partid.

El are impresia ca este atacat si atunci incearca tot felul de negocieri, de discutii cu unii, cu altii pentru a-si asigura niste flotoare care sa-l sprijine. De aici o anumita neintelegere", a adaugat Nastase, presedintele Consiliului National al PSD.

Fostul premier a declarat ca strategia PSD in Capitala ar trebui sa fie marirea ariei de votanti la cele doua milioane de locuitori, si nu disputa pe Vanghelie. "Noi am personalizat lucrurile prea mult si s-a ajuns la situatia in care discutam cine este pro-Vanghelie, cine este anti-Vanghelie", a afirmat Nastase.

Citește și:
Tensiuni într-o filială USR. Mai mulți membri se bat pentru candidatura la primărie
Tensiuni într-o filială USR. Mai mulți membri se bat pentru candidatura la primărie
USR Iași se află din nou în mijlocul unor tensiuni majore după ce trei membri au anunțat deja că vor să candideze pentru primărie în timp ce unii cer inclusiv dizolvarea conducerii....
Mizele conflictelor dintre PNL și PSD. De ce țin social-democrații pe ace legile Educației
Mizele conflictelor dintre PNL și PSD. De ce țin social-democrații pe ace legile Educației
PNL și PSD se află în mijlocul mai multor tensiuni, atât din cauza legilor Educației criticate în spațiul public de mai mulți social-democrați, dar și a taxei de solidaritate față de...