Adrian Nastase vrea taxa pe paine pentru refacerea sistemului de irigatii

Vineri, 15 Februarie 2013, ora 17:39
3589 citiri
Adrian Nastase vrea taxa pe paine pentru refacerea sistemului de irigatii

Fostul prim-ministru Adrian Nastase cere o taxa de 10 bani pe paine, iar banii sa fie folositi pentru refacerea sistemului de irigatii.

"Va propun, spre reflectie, urmatoarea idee: stabilirea unei taxe de 10 bani pentru fiecare paine vanduta, astfel incat sa se creeze, mai rapid, un fond care sa fie utilizat pentru refacerea sistemului national de irigatii (in formula public/privat).

Cred ca in felul acesta, prin stabilirea acestei taxe (timbru), s-ar putea obtine aproximativ 400-500 de milioane de euro anual. Dupa doi sau trei ani, in conditiile unor recolte mai mari, pretul painii ar putea sa coboare", a scris Adrian Nastase, pe blogul sau.

Fostul presedinte PSD recunoaste ca ar putea aparea unele probleme "tehnice" legate de codul fiscal, afirmand ca este nevoie, in acest domeniu, de eforturi hotarate si de resurse financiare considerabile.

"Subventia pentru culturile vegetale, din pacate, ramane in continuare, sensibil mai mica in Romania, in comparatie cu celelalte state membre. Seceta afecteaza, tot mai mult, performanta agricola pe mari suprafete de teren. Prin noul buget al UE nu se aloca sumele necesare pentru refacerea sistemului de irigatii din Romania. Nu discut motivele. In aceste conditii, ne resemnam sa asteptam sa ploua?", se intreaba Adrian Nastase.

Acesta considera ca, pe langa repornirea proiectului Canalului Siret-Baragan-Dunare, este nevoie si de crearea rapida a fondului pentru refacerea sistemului national de irigatii, din taxa pe paine.

F.N.

Citeste si:
Paznicul Constituției și judecata cu dublă măsură
Paznicul Constituției și judecata cu dublă măsură
Citim deseori în presă că partidele de dreapta nu au reușit să aibă o Curte Constituțională care să le fie „favorabilă“. Curtea Constituțională a României este din nou în...
Marcel Boloș, numit ministru al Cercetării. Klaus Iohannis a semnat decretul
Marcel Boloș, numit ministru al Cercetării. Klaus Iohannis a semnat decretul
Preşedintele Klaus Iohannis a semnat vineri, 28 ianuarie, decretul privind numirea lui Marcel Boloş în funcţia de ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării, a informat...