Dorul de Adrian Nastase (Opinii)

Autor: Ioana Ene Dogioiu - Senior editor
Miercuri, 06 Februarie 2013, ora 14:51
7315 citiri
Dorul de Adrian Nastase (Opinii)

Si l-a exprimat cu subiect si predicat, cu ochi umezi si voce de o infinita tristete ultimul om pe care l-as crede in stare de sentimentalisme: Liviu Dragnea.

Dar cred ca a fost sincer. Si mai cred ca nu este singurul caruia ii este un dor nebun de Adrian Nastase si numara zilele ramase, destul de putine de altfel, pana la iesirea lui din puscarie.

Dorul acesta de Adrian Nastase este resimtit dureros de toti puscariabilii din USL si a fost iscat de Victor Ponta. Practic, de cand a preluat USL puterea, nu a reusit sa faca niciun pas decisiv catre unul dintre obiectivele principale, invocat aproape explicit de Dan Voiculescu - nu avem puterea pana nu avem Justitia.

Procurorii sefi doriti de USL nu au fost instalati inca in functii, asa ca Parchetele zburda libere. Mai rau, Parchetul general este condus de Daniel Morar, iar la sefia DNA este un procuror ales pentru interimat tot de Daniel Morar.

CSM, in pofida scandalului pus de Mona Pivniceru, si-a schimbat majoritatea, iar inlaturarea de la sefia consiliului a Monei Schmidt Haineala este putin probabila.

Dosarele politicienilor merg inainte, Catalin Voicu si mai ales Adrian Nastase au fost condamnati in timpul guvernarii Ponta, iar Dan Voiculescu a intrat in panica vazand cat de aproape i-a ajuns funia de par.

Una peste alta, niciun penal nu se simte in siguranta, asa cum ar fi fost de

asteptat dupa atata amar de guvernare Ponta, niciun politician sau client nu poate fura cu adevarat linistit. Dan Voiculescu instiga la o noua suspendare, Antena 3 framanta cu disperare subiectul, insa ecoul lipseste. Ba, dimpotriva, e descurajator.

Pentru ca, in timp ce penalii din USL se dau de ceasul mortii sa incalece Justitia, Victor Ponta se pupa cu presedintele CE, majoreaza salariile la ANI si le sporeste inspectorilor atributiile, promite o procedura transparenta pentru numirea procurorilor sefi.

Pe vorbe pare hotarat, critica decizia de trimitere a dosarului lui Dan Voiculescu la Inalta Curte, critica MCV si este suparat pe CSM pe care l-ar vedea sub control parlamentar. Faptele nu sunt inca cele pe care le asteapta puscariabilii.

Si, atunci, cum sa nu-ti fie dor de Adrian Nastase? De un om care sa aiba aceleasi temeri si aceeasi ura, care sa aiba acelasi scop si determinarea celui care are de platit polita celulei. Cineva despre care sa fii sigur ca mai bine scoate Romania din UE decat sa lase Justitia independenta, care este dispus sa mearga pana la capat, adica acolo unde vrea sa ajunga Dan Voiculescu.

Este foarte probabil asadar ca iesirea din puscarie a lui Adrian Nastase sa marcheze inceputul sfarsitului pentru Victor Ponta. Antena 3, care deja l-a luat la ciomagit seara de seara, a inceput de ceva vreme campania de victimizare si idolatrizare a lui Adrian Nastase.

Este de asteptat ca, dupa eliberare, fostul premier sa devina noua vedeta a Intactului, sa fie promovat isteric, ca singurul om in care Dan Voiculescu poate avea deplina incredere ca nu il va trada in chestiunea cea mai fierbinte.

Iar in jurul lui se va grupa tot nucleul dur al USL.

Dar dorul lui Liviu Dragnea poate, chiar trebuie citit si intr-o alta cheie, mai ales din perspectiva ascensiunii spectaculoase a celui mai puternic baron PSD. Liviu Dragnea se declara implicit un nostalgic al tipului de lider care a fost Adrian Nastase, atat ca sef al Executivului, cat si ca sef al partidului: mana forte, ultrautoritar.

Intr-un fel, viitorul presedinte executiv al PSD ne arata cum va arata mandatul sau.

Victor Ponta are toate motivele de ingrijorare. Nu s-a ridicat la inaltimea exigentelor celor care, vorba lui Dan Voicuelscu, l-au facut om si inca nu controleaza suficient de bine partidul, nu are o pozitie suficient de consolidata pentru a rezista turbulentelor care urmeaza, in timp ce umbra lui Adrian Nastase se va profila tot mai amenintator.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Liviu Dragnea dor Adrian Nastase, #USl justitie, #Dan Voiculescu proces justitie , #PSD
Comentarii
Poza Fac lipsa mare pe voi
Fac lipsa mare pe voi
rank 5
Dragnea este sarlatan ca si Nastase. Doi MITICI m regateni.