Exclusiv Nastase: Vor fi multe intelegeri Basescu-Ponta. Sa unim Parchetul cu DNA!

Marti, 08 Mai 2012, ora 14:06
9340 citiri
Exclusiv Nastase: Vor fi multe intelegeri Basescu-Ponta. Sa unim Parchetul cu DNA!
Foto: Arhiva Ziare.com

Presedintele Consiliului National al PSD, Adrian Nastase, e de parere ca presedintele Traian Basescu si noul premier, Victor Ponta, vor face multe compromisuri pentru ca aceasta coabitare sa functioneze, insa adauga faptul ca seful statului e un "scorpion" si nu respecta intelegerile facute pe termen lung.

"Se vor ajunge la foarte multe intelegeri, in fiecare zi, dar nu pe termen lung. Din cate stiu eu, intelegerile cu Traian Basescu nu dureaza. Pe Traian Basescu il stim bine, firea de scorpion l-a tradat de fiecare data", a spus Nastase pentru Ziare.com

In opinia sa, relatia cu Traian Basescu e un "prim test" pentru Victor Ponta, insa si-a exprimat increderea in acesta.

"Ponta e un om foarte hotarat, nu va fi Boc sau Mihai Razvan Ungureanu", a mai afirmat fostul premier.

Basescu felicita Guvernul Ponta pentru voul din Parlament: Va apropiati de 322

Sa unim Parchetul cu DNA

Adrian Nastase a raspuns ironic atunci cand a fost intrebat daca va exista un punct de cumpana intre Traian Basescu si Guvern, in momentul in care ministrul Justitiei va trebui sa propuna presedintelui numirea procurorilor-sefi la DNA si Parchetul General.

Stim exact cand incepe razboiul Basescu-Guvern

"Cred ca se poate realiza un compromis, sa se uneasca Parchetul cu DNA si sa fie numita la conducere Monica Macovei.

Sau sa formam un al doilea procuror in Romania, singurul capabil pare Daniel Morar", a glumit Adrian Nastase.

"E un subiect care ma intereseaza mai putin. Morar si-a dat masura competentei lui in cele 4 mandate pe care le-a avut pana acum. Poate va fi preluat de PDL, la conducere, daca se retrage Emil Boc, sau poate sa ajunga judecator la CEDO, are experienta, Romania a fost condamnata sa plateasca pentru greselile lui", a adaugat fostul premier.

Primii pasi ai lui Ponta, pentru restabilirea increderii

"In Romania sunt probleme foarte serioase de rezolvat, nu vor putea fi rezolvate toate pana la alegerile parlamentare, probabil unele nici dupa, mai ales in zona economica.

Primii pasi sunt pentru restabilirea increderii. Credibilitatea va fi data de felul cum se vor restitui salariile si se vor da banii inapoi pensionarilor. Dincolo de efectul economic, vor avea un rol important", a raspuns Nastase, intrebat despre problemele si provocarile cu care se va confrunta noul guvern USL.

El a adaugat ca un alt punct important e stimularea mediului de afaceri, intrucat prioritatea absoluta e revenirea economiei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
Robert Negoiță, dispus să-i ia locul lui Cătălin Cîrstoiu în cursa pentru Primăria Capitalei. "Dacă partidul o cere, da"
Robert Negoiță, dispus să-i ia locul lui Cătălin Cîrstoiu în cursa pentru Primăria Capitalei. "Dacă partidul o cere, da"
Robert Negoiță, primarul Sectorului 3, a declarat, joi, 18 aprilie, la Realitatea Plus, că este dispus să candideze la Primăria Capitalei în locul lui Cătălin Cîrstoiu, dacă PSD îi cere...
#Nastase intelegeri Basescu Ponta, #Nastase unire Parchet DNA , #PSD