Gadea l-a "resuscitat" pe Nastase pentru a le face morala lui Dragnea si Ponta. Firea, candidat la Cotroceni?

Marti, 14 Martie 2017, ora 08:09
13213 citiri
Gadea l-a "resuscitat" pe Nastase pentru a le face morala lui Dragnea si Ponta. Firea, candidat la Cotroceni?
Foto: Arhiva Facebook/Adrian Nastase

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, trebuie sa gaseasca un alt mod de comunicare cu Guvernul, pentru ca acesta "nu este sub tutela", ci trebuie sa aiba autoritate, sustine fostul premier Adrian Nastase, condamnat penal si fost puscarias.

"Dar pana cand nu vor reintelege cei din PSD acest lucru, nu vor putea sa avanseze nici in ceea ce priveste increderea populatiei si nici in ceea ce priveste recastigarea pe deplin a increderii populatiei, pentru ca au dovedit la alegeri ca au o baza foarte buna. Dar nu vor reusi nici cu guvernarea. Creand centre diverse, nu poti...

Guvernul trebuie sa aiba pana la urma propria comunicare, o anumita independenta. Si mai este ceva: nu poti sa spui ca presedinte de partid: 'Rog Guvernul' sau: 'Voi transmite', 'Voi cere Guvernului sa...'. Nu se poate, Guvernul nu este sub tutela. Trebuie sa aiba autoritate si nu are in conditiile astea. De aceea, eu cred ca Liviu Dragnea trebuie sa gaseasca un alt mod de comunicare. Nu public, nu pentru a scapa de criticile unor ziare, care oricum il vor ataca, unor lideri politici, care oricum il vor ataca.

Nu mi se pare normal sa iesi in felul acesta in mod public pentru a-ti sfatui seful de Guvern, pentru ca in felul asta ii tai practic craca de sub picioare, nu ii dai autoritatea necesara. Or, el va avea nevoie de aceste lucruri", a declarat Nastase, luni seara, la emisiunea lui Mihai Gadea de la Antena 3.

Potrivit acestuia, "politica e un sport de echipa", lucru valabil si pentru Victor Ponta, despre care crede ca "ar trebui sa vorbeasca mai putin la televizor si sa actioneze mai mult cu spirit de echipa".

Problemele vor fi de ordin financiar si se apropie

In opinia fostului premier, "partea grea" va veni in a doua parte a anului.

"Problemele vor incepe in momentul in care chestiuni legate de finantarea proiectelor vor incepe sa creeze o anumita presiune pe deficitul bugetar, iar FMI a fost zilele astea la Bucuresti si asteapta la colt un deficit mai mare care sa necesite un nou acord, un imprumut pentru a acoperi suma respectiva si conditionalitati privind asa-zisele reforme economice", a argumentat acesta.

Adrian Nastase spune ca are si un sfat pentru Liviu Dragnea.

"Tin foarte mult ca partidul si Guvernul PSD-ului si acestei coalitii sa realizeze performanta pe care si-au propus-o. Asa incat cred ca el trebuie sa se concentreze pe activitatea de partid si, mai ales, pe activitatea Parlamentului, pentru ca el nu realizeaza inca puterea extraordinara pe care o poate avea Parlamentul ca un complement la activitatea Guvernului.

N-are de ce sa se ocupe atat de mult de activitatea Guvernului, sa se ocupe mai mult de activitatea Parlamentului, care poate schimba bazele institutionale si la limita, asa cum cred ca ar fi trebuit facut, sa asigure si o revizuire a Constitutiei pe care, din pacate, liderii USL-ului nu au realizat-o in 2014. Si asta este un lucru foarte rau", a sustinut Nastase.

Firea, candidat la Cotroceni?

Adrian Nastase nu crede ca Liviu Dragnea sau Victor Ponta ar putea fi candidatii PSD la prezidentialele care vor avea loc peste doi ani, ci mai degraba ca ar putea fi vorba de o femeie.

"Nu e clar, s-ar putea sa apara un candidat cu un profil ceva mai neutru. Nu va fi Dragnea, nu va fi Ponta, cred ca partidul n-a inceput inca sa gandeasca la acest candidat. Ar putea sa fie femeie", a aratat el, fara sa dea vreun nume, insa politicianul PSD cu cea mai mare cota de incredere in momentul de fata este primarul Capitalei, Gabriela Firea.

Citeste si Aberatia zilei: La naiba cu Justitia! Adrian Nastase spune ca poporul a decis ca Dragnea cel condamnat e, de fapt, nevinovat

Fostul premier considera de asemenea ca actuala Opozitie n-ar mai merge cu Klaus Iohannis la prezidentiale, pentru ca acesta "are deja probleme".

"Cred ca exista o anumita traditie in zona de dreapta de a cauta mai aproape de alegeri un candidat. Este foarte posibil sa nu mai candideze (Klaus Iohannis - n.red.), el are deja probleme. El a venit pe un mesaj de onestitate. Povestile cu casele au fost mai rele decat la mine. Eu cel putin aveam asa-numite patru case in care m-am mutat succesiv. (...) Dar la el povestea asta cu meditatiile, casele, pierderea casei si asa mai departe... Vor eroda in profunzime, in timp, pe de o parte. Pe de alta parte, el acum asteapta sa se erodeze Guvernul. (...) Nu sunt convins ca PNL sau dreapta in general va mai merge cu Iohannis candidat", a adaugat fostul lider al PSD.

Intrebat daca "Ciolos va mai exista", Nastase a spus: "Romania a avut o anumita experienta cu fanariotii. (...) Eu sper sa nu fie nevoie sa aducem conducatori de la Bruxelles. Nu cred ca Ciolos va reusi sa convinga".

Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidatul PSD pentru Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a afirmat, joi, 25 aprilie, că protocoalele semnate de PSD cu PNL pentru candidaturi comune la primăriile de sector şi la Primăria...
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Procurorii au anunțat joi, 25 aprilie, trimiterea în judecată a primăriței Sectorului 1, Clotilde Armand, pe care o acuză de ”folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane”. Ea...
#Adrian Nastase Gadea, #Adrian Nastase Firea presedinte, #Adrian Nastase Dragnea Ponta , #PSD