Nastase: Avem o problema cu data prezidentialelor

Luni, 10 August 2009, ora 11:46
4399 citiri
Nastase: Avem o problema cu data prezidentialelor

Presedintele Consiliului National al PSD, Adrian Nastase, a declarat luni, ca exista mai multe lucru de lamurit in ceea ce priveste alegerile prezidentiale, principala problema fiind data la care se vor desfasura acestea.

"Avem deja o problema pentru a stabili data cand trebuie sa se tina alegerile prezidentiale. Din cate am inteles, exista o echipa care va trata aceste probleme si, in cadrul Parlamentului, se va finaliza intr-o perioada scurta de timp legea care sa constituie cadrul pentru aceste alegeri", a declarat Nastase.

El a mai precizat ca se va incerca, totusi, sa nu fie o aglomerare prea mare de candidati.

"Se va incerca stabilirea unor conditii ca sa permita, celor care doresc, sa poate sa participe, dar sa nu existe o aglomerare mare de candidati care sa se prezinte fara niciun temei", a mai spus liderul social-democrat.

Autoritatea Electorala Permanenta (AEP) intentioneaza sa introduca o taxa de 2.000 de salarii minime pe economie pentru fiecare candidat la alegerile prezidentiale din acest an.

Pentru ca fiecare prezidentiabil ar avea de platit la depunerea candidaturii 1.200.000 de lei, adica 300.000 de euro, numarul celor se vor inscrie in cursa pentru Cotroceni din acest an ar putea fi mai mic decat la alegerile trecute

Intrebat daca, din cauza acestei taxe, unii politicieni vor intra in insolventa, Nastase a spus ca aici nu este vorba de politicieni, ci de cei care ii sustin.

"Nu cred ca este vorba de ei, ci este vorba despre cei care ii sustin, cei care pana la urma justifica participarea unor candidati la alegerile prezidentiale", a mai spus Nastase.

A.S.

Citeste si:
Liviu Dragnea are un nou partid. Foștii membri PSD care au înființat ”Alianţa pentru Patrie”
Liviu Dragnea are un nou partid. Foștii membri PSD care au înființat ”Alianţa pentru Patrie”
Fostul președinte al PSD Liviu Dragnea a anunțat duminică seara, 19 septembrie, că Alianţa pentru Patrie este noul partid în care se va înscrie dacă instanța îi va permite. Patru...
Cum a devenit AUR frecventabil, de la un partid hulit. Pierzătorii și câștigătorii moțiunii de cenzură
Cum a devenit AUR frecventabil, de la un partid hulit. Pierzătorii și câștigătorii moțiunii de cenzură
La începutul lunii septembrie, imediat după scandalul demiterii lui Stelian Ion din funcția de ministru al Justiției, atât PSD, cât și USR PLUS și AUR au anunțat că depun moțiune de...
Sursa: Ziare.com
Comentarii
opus9
rank 5
EL ARE IN REALITATE O PROBLEMA sau chiar mai multe probleme CU TRIBUNALUI