Nastase: Basescu sa adreseze apelul la responsabilitate celor care conduc azi

Joi, 25 Noiembrie 2010, ora 15:18
862 citiri
Nastase: Basescu sa adreseze apelul la responsabilitate celor care conduc azi

Liderul PSD Adrian Nastase i-a transmis sefului statului ca apelul la responsabilitate pe care l-a lansat nu trebuie adresat Opozitiei, ci echipei de la Cotroceni, Parlament si Guvern.

"Apelul la responsabilitate l-am facut si noi de nenumarate ori in ultimii sase ani, responsabilitate din partea presedintelui Traian Basescu, din pacate rezultatele nu s-au vazut. Ceea ce se intampla in Parlament dovedeste lipsa de responsabilitate a echipei Basescu-Boc-Anastase. Acest lucru ne deranjeaza si cred ca Traian Basescu ar trebui sa faca o examinare cu propria sa echipa pentru a vedea ce este de facut in viitor.

Este un apel pe care nu trebuie sa ni-l adreseze noua, ci celor care sunt la conducere astazi: echipa sa de la Cotroceni, echipa de la Camera si echipa de la Guvern", a spus presedintele CN al PSD Adrian Nastase, comentand declaratiile de joi ale sefului statului.

La randul sau, deputatul PNL Ludovic Orban a subliniat ca liberalii nu pot raspunde pozitiv apelului si nu pot sprijini "un guvern care nu respecta Constitutia, care taie salariile, care vrea sa reduca pensiile, care creeaza somaj, care mareste taxele si impozitele nejustificat, care a inregistrat cea mai slaba perfomanta conomica dintre toate guvernele post-revolutionare si care a dus Romania pe ultimul loc din punct de vedere al declinului economic si scaderii economice".

"Singurul apel la responsabilitate normal si firesc este cel pe care il facem noi catre Traian Basescu sa-si trimita ciracii acasa, sa nu-si mai bata joc de tara facandu-se ca guverneaza si nefacand alteva decat sa aduca haos, saracie, dezordine, lipsa de speranta", a conchis liberalul.

Presedintele Traian Basescu a declarat joi ca va face "un ultim efort" pentru a convinge clasa politica sa accepte moratoriul pe care l-a propus recent si si-a reluat apelul la responsabilitate catre clasa politica sa promoveze reformarea statului.

"Cred ca va trebui sa fac un ultim efort in incercarea de a convinge clasa politica la acel celebru moratoriu sau armistitiu si sa lase Guvernul ca timp de o luna jumatate, o luna cat a mai ramas sa-si incheie obligatiile in raport cu Fondul si sa aplice o terapie de modernizare a statului", a spus Basescu la aniversarea BVB.

El a adaugat ca face un nou apel la responsabilitate din partea clasei politice si ca poate este ultima sansa ca aceasta sa aiba o conduita care sa ajute Romania. "Lansez un mesaj catre clasa politica, un ultim apel, deoarece la anul s-ar putea sa fie tarziu. Are doua cuvinte: fiti responsabili!", a continuat Basescu.

"E complicata reforma statului cand mintim tot timpul", a acuzat presedintele, sustinand apoi ca "interesul personal e deasupra interesului general in clasa noastra politica ". El a acuzat unii parlamentari ca propun masuri atat cat "ii duce capul", referindu-se aici la masurile de crestere a pensiilor si salariilor, la legea senatorului Urban de reducere a impozitului pe venit la 10%, sau la legea micilor berari aflata la promulgare.

Citeste si:
Cîțu, despre impozitul progresiv: ”Liviu Dragnea a încercat doi ani să schimbe cota unică, este aceeaşi meteahnă”
Cîțu, despre impozitul progresiv: ”Liviu Dragnea a încercat doi ani să schimbe cota unică, este aceeaşi meteahnă”
Fostul președinte PNL, Florin Cîţu a declarat, luni, despre dorinţa PSD de a se introduce o cotă progresivă, că Liviu Dragnea a încercat doi ani de zile să schimbe cota unică, şi ceea ce...
Fenechiu susține că PNL nu e dispus să renunțe la cota unică de impozitare: ”A adus mult progres în România”
Fenechiu susține că PNL nu e dispus să renunțe la cota unică de impozitare: ”A adus mult progres în România”
Liderul senatorilor liberali, Daniel Fenechiu, afirmă că PNL nu este dispus să renunţe la cota unică de impozitare şi consideră că partidul este pus în dificultate de faptul că PSD a adus...