Nastase cere Parlamentului sa il lase sa mearga in instanta

Vineri, 06 Februarie 2009, ora 13:48
3043 citiri
Nastase cere Parlamentului sa il lase sa mearga in instanta

Presedintele Consiliul National al PSD, Adrian Nastase, a declarat vineri ca va cere Parlamentului sa ii "trimita dosarele in instanta".

Asta dupa ce miercuri Comisia juridica a Camerei Deputatilor a hotarat sa faca raport negativ la cererea procurorilor de incepere a urmaririi penale in doua dosare.

Adrian Nastase a explicat pana acum, de mai multe ori, inclusiv in cadrul Biroului Permanent al Camerei Deputatilor, ca solicitarea Parchetului general adresata Parlamentului, insotita de documente, nu contine niciun act nou, informeaza Newsin.

Premierul Emil Boc a declarat, joi, ca ar face orice ca sa ajunga in fata justitiei daca ar fi in locul lui Adrian Nastase si a precizat ca, daca fostul premier si-ar demonstra nevinovatia in justitie, acest lucru ar fi atat in folosul lui, cat si in folosul PSD.

"Nu inteleg de ce se incapataneaza cu obstinatie sa nu ajunga in fata justitiei. Eu cred ca, daca as fi in locul lui Adrian Nastase, as face orice sa ajung in fata justitiei, sa demonstrez ca toate dosarele alea sunt slabe, ca Parchetul nu a fundamentat cum trebuie si dupa aceea sa revin in politica sa spun: 'vedeti, au incercat cei de la Parchet, am castigat in instanta, pot sa dau lectii tuturor, sa candidez unde doresc, pentru ca sunt nevinovat'", a declarat Emil Boc la B1 Tv.

Premierul l-a acuzat pe Nastase ca foloseste "subterfugii judiciare" pentru a nu ajunge in fata justitiei si ca se ascunde dupa voturile colegilor sai de partid. Boc a apreciat ca astfel de aspecte trebuie lamurite in cazul in care o persoana doreste sa faca "politica de varf".

"E si ceea ce Uniunea Europeana ne cere. UE nu ne-a cerut niciodata capete pe tava. Ne-a cerut proceduri si functionarea sistemului judecatoresc, iar deciziile sa le ia pe baza de probe cei care sunt in sistemul puterii judecatoresti din Romania", a spus Boc.

Propunerea PDL de a inainta plenului un raport favorabil inceperii urmaririi penale a lui Nastase a fost respinsa miercuri de Comisia juridica a Camerei Deputatilor.

Citeste si:
Iliescu la 91 de ani și Justiția, slujnica lui
Iliescu la 91 de ani și Justiția, slujnica lui
Fostul președinte Ion Iliescu poate fi anchetat și inculpat pentru violențele și crimele produse între 13 și 15 iunie 1990. Înalta Curte a confirmat redeschiderea urmăririi penale în acest...
Zi cu emoții pentru Ion Iliescu: Fostul șef de stat așteaptă decizia Curții Supreme pe tema redeschiderii Dosarului Mineriadei
Zi cu emoții pentru Ion Iliescu: Fostul șef de stat așteaptă decizia Curții Supreme pe tema redeschiderii Dosarului Mineriadei
Ion Iliescu așteapă, joi, 2 decembrie, ca Instanța supremă să se pronunțe cu privire la cererea Parchetului General de redeschidere a urmăririi penale împotriva fostului șef de stat în...